SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koca Çınarımız' Celâl Yalvaç'ı Kaybettik

'Koca Çınarımız' Celâl Yalvaç'ı Kaybettik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kültürel yaşamına tarih araştırmalarıyla büyük katkıda bulunmuş olan, Araştırmacı- Yazar, ‘Celal Usta’, Celâl Yalvaç'ı kaybettik.

Ani rahatsızlığı nedeniyle 2 hafta önce kaldırıldığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ‘kanser’ teşhisi konulan, Göğüs Cerrahisi Servisi'nde sürdürülmekte olan tedavisinin son döneminde durumunun ağırlaşması nedeniyle 3 gün önce Yoğun Bakım Reanimasyon Servisi'ne nakledilen 87 yaşındaki Celâl Yalvaç, burada tüm müdahalelere rağmen 15 Aralık Cuma günü saat 14.30 sıralarında vefat etti.

malatyahaber.com kurucularından Gazeteci İsmet Yalvaç ile Gazeteci Bülent Yalvaç'ın yanı sıra Melahat Barış, merhume Nebahat Coşkun, Mürvet Yalvaç ve Fazilet İlhan'ın babaları olan Celâl Yalvaç'ın cenazesi, 16 Aralık Cumartesi günü Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CELÂL YALVAÇ..

Nüfus kayıtlarına göre 3 Mart 1936 tarihinde Ali ve Firdevs Yalvaç çiftinin 4. çocuğu olarak Malatya merkez Ferhadiye Mahallesi’nde doğmuştur. 

1943 yılında Gazi İlkokuluna başlamış, 3. sınıfta iken Malatya Lisesi binasının yanması üzerine lise öğrencileri Gazi İlkokuluna nakledilince İnönü İlkokuluna geçmiş ve ilkokulu burada bitirmiştir. Daha sonra 1951 yılında Malatya Ticaret Orta Okulundan, 1954 yılında Malatya Ticaret Lisesinden mezun olan Yalvaç askerlik görevini de yedek subay olarak 1957 yılında Erzurum’da tamamlamıştır. Yine 1957 yılında Eşi Nazmiye hanımla evlenmiş, bu evlilikten dört kız, iki de erkek çocuğu olmuştur. 

Celal Yalvaç, 6 Ağustos 1958 tarihinde yayına başlayan Ufuk gazetesinde yazı işleri müdürü olarak gazeteciliğe başlamış; ancak kısa bir süre sonra kendi isteği ile ayrılmışsa da 1960 yılında yeniden bu görevi üstlenmiştir. İki yıldan fazla bu görevi sürdüren Yalvaç 1962 yılında bu görevinden ayrılarak asıl mesleği olan fotoğraf makinesi tamirat ve montajına başlamış ve bu alanda kısa sürede civar illerde de tanınarak geniş bir müşteri portföyüne sahip olmuştur. Fotoğraf makineleri ile yakın ilişki içinde olması, onu fotoğraf ile de yakınlaştırmıştır. Malatya kent merkezi ile civarında bulunan ve tarihi kaynak olarak kabul edilebilecek cami, türbe, yerleşim yeri, kitabe ve yapıları yerinde inceleyerek fotoğraflamış, birçoğu fiziksel olarak günümüze ulaşamayan bu yapılar ile ilgili eşsiz bir arşiv oluşturmuştur. 1977 yılında Görüş gazetesi yazı işleri müdürü olarak gazetecilik mesleğine yeniden dönmüş, emekli olduğu 1985 yılına kadar bu görevi başarı ile yürütmüştür. 

Ömrünü Malatya’nın sahip olduğu tarihi eserlerin, camilerin kitabelerin tespiti amacı ile yaptığı çalışmalara adamış olan Celal Yalvaç; bir gazeteci, şair ve fotoğraf sanatçısı olmanın yanında, tarihi aydınlatmak ve belgelendirmek amacı ile arşiv dokümanlarını incelemiş, bu alandaki akademik literatürü titizlikle takip etmiştir. Dönemin tarih alanındaki önemli bilim adamları ile dostluklar kurmuş, onların fikir ve önerilerinden faydalanarak tarihi mahallerde araştırma ve incelemeler yapmıştır. Tamamen kendi olanakları ile Malatya’nın dört bir yanına dağılmış eserleri yerinde fotoğraflayarak eserler hakkındaki bilgileri yazıya dökmüş ve bu eserler ile ilgili bilgilerin günümüze taşınmasında önemli bir unsur olmuştur. Malatya ile ilgili yaklaşık 100 kitap, bilimsel yayın ve lisansüstü tez kaynakçasında ismi yer almıştır.

Son olarak 2023 yılı ekim ayında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalında hayatını konu alan “MALATYA’YA ADANMIŞ BİR ÖMÜR, CELAL YALVAÇ” başlıklı bir lisansüstü tez çalışması yapılmıştır.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

94 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (4 ay önce)
    Celal Abiye Allah rahmet eylesin. Malatya kültürüne yakışır, engin hoşgörüsü, yardım sever ve babacan tavırları ile tam bir Malatyalı idi. Malatya'ya derin bir iz ve acı bırakarak bu dünyadan göçtü. Onu en iyi tanıyan kendi evlatlarıdır. Evlatları inşallah onun izinden giderek yerini boş bırakmayacaklardır. Ailesinin ve Malatya'nın başı sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan akdağ (4 ay önce)
    Allah rahmet etsin mekanın cennet olsun inşallah. Bir hemşehrin olarak Malatyamıza kattıkların için herkes gibi bende minnettarım sana. Nurlar içinde uyu değerli büyüğüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naim Paz (4 ay önce)
    Ruhu şad mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Münir Güven (4 ay önce)
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah başınız sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah Doğan (4 ay önce)
    Çınarımızı kaybettik. Arşivindeki belgeleri hiç kimseden esirgemez yardım ederdi. "Malatya Çocuk Oyunları" kitabını hazırlarken çok yardım etmişti. 10 gün önce hastanede ziyaret ettiğimde " Malatya'da Geleneksel Sporlar ve Oyunlar" konulu kitap çalışması yaptığımı söylediğimde çok mutlu olmuştu. Malatya kültürü ile ilgili yapmış olduğum tüm çalışmalarda yardımcı olmuştu. Ruhun şad, mekanın cennet olsun koca çınar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Aladağ (4 ay önce)
    Allah rahmetiyle muamele eylesin yakınlarına sevenlerine büyük sabır versin kadirşinas beyefendi bir ağabeyimizdi mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 ay önce)
    Güle güle celal ağabey Allah'ın rahmeti üzerine olsun Malatya senden raziydi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dr. Esin Emin Üstün (4 ay önce)
    Malatya her kente nasip olmayan bir araştırmacısını, yazarını, iyi insan niteliklerinin tümünü kişiliğinde barındıran bir insanı, ben de değerli bir dostumu ve sınıf arkadaşımı kaybettim. Olgun davranışlarıyla, yaşam biçimiyle, araştırma ve birikimiyle ve de bitmeyen 'Malatya Sevdasıyla' örnek bir kişilikti Sayın Celal Yalvaç. Böylesi örnek kişilikler bir daha yetişir ve genç kuşaklara önderlik edebilir mi acaba? Bitmeyen bir çalışma ve araştırma heyecanını ve bunu yürekten paylaşmayı ben Sayın Yalvaç'ta yaşayarak görmüştüm. Büyük acı yaşayan çocuklarının, yakınlarının ve de Malatyalıların başı sağ olsun. Değerli sınıf arkadaşım ve dostum!.. Nurlar içinde ol ve ışıkların hiç eksik olmasın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Batuhan TAŞCI (4 ay önce)
    Celal Amcamıza Allah'tan rahmet diliyorum.. Mekanı cennet olsun... İsmet Yalvaç ağabeyin nezdinde tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TURABİ IŞIK (4 ay önce)
    allah rahmet eylesin .. ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    allah rahmet eylesin ,celal yalvac amcamızın ismi malatya da yaşatılmalıdır.yeni yapılan kütüphane ye ismi verilsin.bunu nacizane hak eden gerçek bir malatyalı ,ömrü malatya da geçmiş ,malatya nın değerleri için ömrünü vakfetmiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dilaver Gür (4 ay önce)
    Malatyamızın güzide, naif ve değerli insanlarından Celal Yalvaç Üstadımızı kaybettik.. Yalvaç Ailesine sabır ve Başsağlığı diliyorum.. Çok sohbetlerimiz olmuştur Celal Ağabeyimizle.. Büyük keyifle dinlerdim onu.. Onun ismi yaşatılmalıdır Malatya da.. Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Usta kalemi olan değerli yazar mekanın cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bughra (4 ay önce)
    Malatya'yı Malatya yapan güzel ve iyi insan Celal amcamıza Allah'tan rahmet dilerim. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Yazar Nezir Kızılkaya tarafından hazırlanan Malatya'ya Adanmış Bir Ömür, Celal Yalvaç başlıklı lisansüstü tezi yayınlarsanız çok sevinirim. Merakla bekliyoruz saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vehbi (4 ay önce)
    Celal amca Malatya'ya çok hizmet etmiş Malatya tarihini kültürünü araştırmasıyla önemli kazanımlar kazandırmış ulu bir çınardı vefatı bizleri derinden üzmüştür,kendisine Allah'tan rahmet diler ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun mekanı cennet olsun Ruhu şad olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan Algan (4 ay önce)
    Başınız sağolsun. Yıllardır takip ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin Kılıç (4 ay önce)
    Celal amcamızı nasıl tarif edeyım. Malatya kayıp etti. Malatya bir kıymetini kayıp etti.ailece çok yakın tanıdığım için. Ziyarete giderdım. Ara sıra naif bir insan .Malatya bir geçmişini kaybetti. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Karakaş (4 ay önce)
    Malatya'nın tarihine ve kültürüne araştırmalarıyla önemli kazanımlar sağlamış olan Celal amcaya rahmet Yalvaç ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun inşaAllah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ADNAN AĞCA (4 ay önce)
    İsmet kardeşim başın sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ADNAN AĞCA (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin Yalvaç ailesinin başı sağolsun. Değerli ve düzgün iyi bir insandı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Abacı (4 ay önce)
    Naif bir insan olan Celal amcamız ile röportaj yapan ender kişilerden biriyim. Günlerce gidip gelip müsait olduğunda Basın İlan Kurumu dergisine röportaj yapmıştım. Güzel bir anı oldu. Fotoğraf makinalarımızı tamir ederdi. Dijital fotoğraf makinaları çıkınca, mekanik bir makinam da kendisinde kalmıştı. Yazılacak anı çok. Kısacası naif, sağduyulu ve ender insanlardan olan Celal amcamıza Allah tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ozkan (4 ay önce)
    yorumlarda 1 tane olumsuz yorum görmedim, insan yaşayacak ise bu şekil yaşayacak, 100 yıl yaşasan da enin de sonunda gireceksin o kara toprağa. Arkasında güzel sözler bırakanlara ne mutlu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım DEMİRKÖK (4 ay önce)
    Yılların kadirşinas dostluğu, arkadaşlığı ve ağabeyimiz olarak yalnız bana değil, hemşerisi olsun olmasın tüm insanların bilgilerine yaşam süresince her yönlü katkıları sunarak, dokunarak gönüllerini kazanmış, gönüllerine girmiş olarak yaşam serüvenini sürdürmüştür. Değerli dostum, arkadaşım Celal YALVAÇ ağabeyimize Allahtan rahmet, cennetini makam kılması dileğiyle, tüm yakınlarına ve sevenlerine taziyelerimi iletir, baş sağlığı dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat ÖZHAN (4 ay önce)
    Şehrimizin tarihine tanıklık etmiş , şehrin hafızası ve hepsinden öte Malatya Sevdalısı bir büyüğümüzü, Bülent KORKMAZ'ın dediği gibi BEYDAĞI'mızı kaybettik. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Allah Cellecelaluhu Rahmet Etsin İnşaAllah Kederli Ailesinin Başı Sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suat (4 ay önce)
    Canım amcam ailemizin son çınarı ruhun şad olsun..herşeyiyle farklı onu sonradan anlayacak ama bir o kadarda anlamış olanların amcası…kelimeler yetmez benim amcama…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ökkeş Cerit (4 ay önce)
    Değerli bir büyüğümüzdü. Malatya'nın değeriydi. Rabbim mekanını Cennet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Göknur Akçadağ (4 ay önce)
    Hayatını Malatya tarihine, kültürüne, insanlara faydalı olmaya adamış, yıllarca ufkumu açan sohbetleriyle, Malatya üzerine çalışmalarımda desteğiyle müstesna yeri olan Celal Amcayı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Yalvaç ve Barış Ailesine sabır ve başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin, güzel hatırası bizlerle yaşayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (4 ay önce)
    Celal amcanın vefatını bir kaç saat önce okudum. Allah Rahmet etsin Malatyanın Başı sağolsun çünkü gerçekten bir Malatyalıydı , bir çok kez eski yazıhanesinde yeni yazıhanesinde kendisiyle sohbet etme şerefine sahip oldum, Malatya ile ilgili 40 - 50 - 70 yıl önce merak edilen birşey varsa ilk ona sormak gelirdi aklıma ve hafızası gerçekten muhteşemdi, kişilerle değil vakalarla ilgilenirim toplumsal olaylar , tarihi vakalar benim ilgi alanım derdi, ama Malatyanın geçmişine dair her konuyu nerede bulacağını hangi kitapta konuyla ilgili birşeyler olacağını mutlaka söylerdi, kendisi oralet çay ve hazır kahve ne varsa mutlaka elleriyle ikram ederdi. Mekanı Cennet olsun biz ondan razıydık ve Malatyanın külliyatıydı . Bütün yakınlarına ve tekrardan Malatya ya başsağlığı diliyorum .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (4 ay önce)
    Celal Yalvaç amcamızın vefatıyla, Şehrimiz müstesna bir değerini daha yitirdi. Kıymetli üstada Allah’tan rahmet diliyorum. Önceki hafta kendisini hastahanede ziyaret ve kısa bir sohbet etme imkanım oldu. Damadı Cevdet Barış beyde oradaydı. Biriktirdiği kitaplar, dergiler ve dökümanların değerlendirilmesi hakkında oğullarına vasiyette bulunduğunu ifade etmişti. Umarızki bu vasiyetlerinin icabı en faydalı bir şekilde yerine getirilir. Evlatlarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum. Malatya’nın başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İrfan YAZGAN (4 ay önce)
    Malatyamızın duayen gazetecilerinden büyüğümüz Celal YALVAÇ Abimize Rabbim rahmet eylesin.Makamı cennet olsun inşallah.Ailesinin başı sağolsun Rabbim sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Miraç Akdoğan (4 ay önce)
    Çok büyük üzüntü duydum Celal ağabeyimizin vefatını duyunca yeri doldurulamayacak mümtaz bir büyüğümüzdü mekanı cennet olsun Yalvaç ailesine ve tüm Malatyaya başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burcu Gökatalay (4 ay önce)
    Ona, onun sözleri ile veda ettim bugün. Bütün gerçekliliğin üstünde " Haddı zatında" ölüm var. Son ana kadar direncinden ödün vermeden doğru bildiği yolda yürüdü Celal Amca, Bir şey diyor musunuz? İyi o vakit ben gidiyorum dedi ve gitti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (4 ay önce)
    Yapmış olduğunuz herşey için teşekkürler dilerim bu memleket sizi unutmaz Malatyamızın başı sağolsun Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan alkaya (4 ay önce)
    Malatya belki de en son kültür abidelerinden birini daha kaybetti. Maddi çıkarların en büyük değer haline geldiği günümüzde , Kültürün ve memleket sevgisinin "Donkişotu "olarak kalabilmiş sayılı insanlarda biri olarak sonsuzluğa gitti. ne mutlu sana Celal amca. Dostun Adnan Işık ile bitmeyen sohbetlerinize kaldığınız yerden devam edersiniz. Ne mutlu size .Toprağınız bol gönlünüz ferah olsun .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahir Temur (4 ay önce)
    Kendini Malatya'ya vakfetmiş, hayatı boyunca bu şehri baş köşeye koymuş Celal Amca'yı geçen hafta hastanede ziyaret ettiğimde yine aynı yüz ifadesiyle karşılaşmıştım. Onurlu bir yaşamın sonlarına doğru yine o mütevazi yüz ifadesi ile "sıra bize geldi" demişti. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim H.Kılıç (4 ay önce)
    Celal Yalvaç ; Emsalsiz "Malatya Manzumesi" şiiriyle Şairdir,Uzun yıllar yerel gazete yöneticiliği ile saygın bir gazetecidir,her türlü fotoğraf makinası arızasında can simidi usta,değerli bir zanaatkardır,Akademik tez,araştırma,inceleme,makalede ilk veya son çare olarak uğranılan adresin sahibidir,Her tarafı tarih kokan ilimizin kitabelerini,tarihi eserlerini,yazılı ve görsel olarak kayıt altına alan,konuşan tarih kitabı,tarih ajandasıdır,biriktirdiği binlerce kitap,dergi,fotoğraf arşivi ile Malatyanın son hafızasıdır. Malatya ya adanmış bir ömürdür. Ruhun Şad,mekanın cennet olsun Celal Amca.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferdi Demir (4 ay önce)
    İnsanlar şehirleriyle yaşarlar ama bazı insanlar vardır ki onlar şehirlerini yaşatırlar. Celal Amca da şehrini, çok sevdiği Malatya’sını yaşayan, yaşatan bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (4 ay önce)
    Celal amcamıza rahmet olsun. Memleket adına büyük bir kayıp. 3 güzide özel insan Ahmet Şentürk, Hüseyin Çolak ve Celal Yalvaç büyüklerimiz sayısız kitap eser çaba ve birikimleri ile Malatyamıza kültürümüze tarihimize kattıkları eserler bilimsel çalışmaları yanında bir insanın yerel televizyon radyo programı kaydı olmazmı yani ne vardı rahmetlileri bide kendi belgesellerinden izlesek eserlerini kendi anlatımlarından gözlemlesek, örnek alarak örnek göstersek olmazmıydı? Ruhları şad, Mekanları cennet olsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Samil (4 ay önce)
    Dunyalar iyisi bir insan celal amcam nur icinde yatsin Muthis hafiza keskin zeka malatyanin gercek tarihiydi Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynel Abidin bulucu (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun arkadaşımız İsmet. Yalvaç ve Bülent yalvaç ın ayrıca Cevdet barış abimizin ve tüm yalvaç ailesinin ve malatyamız bir büyük değerini kaybettiği için ayrıca malatyamızınnda başı sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafer Şahin (4 ay önce)
    Öyle kayısı maysı, Kernek, Beydağı değil, Celal Yalvaç denince akla direk Malatya gelirdi.. Malatya'mızın çok büyük bir değeri, en büyük tarihçisi, okyanus damlaları mesabesinde yegane hafızası ve bugüne değin heybetle ayakta duran bir canlı Bey Dağı idi adeta... Ünlü Muhabir Fulya Öztürk'ün Malatya'ya önceki gelişleri esnasında Muhterem Celal Amcamızı da ziyaret edip canlı röportaj yapıp gönlünü almasını hararetle önermiş, isteğimin unutulduğu özür beyanında tarafıma iletilince müteessir olmuştum.. 90 ına yaklaşmıştı ama tarih virtiözü Celal Amcamız daha Malatya'mıza çok lazımdı. Hiç değilse 100 yaşına varmasını umuyorduk, ama takdir tecelli. Muazzez ruhu şad ve mutmain, mekanı cennet olsun.. Başta haşmetli Yalvaç Ailesi olmak üzere, Malatya'mızın ve Türkiye'mizin başı sağ olsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmet YILMAZ (4 ay önce)
    Malatyamız adına olumsuzluklarla başladığımız 2023 yılının bu son günlerinde şehirle bütünleşen duayen şahsiyetlerden ve gerçekten "Koca Çınar" Celal amcamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin ve ruhu şad olsun. Yalvaç ailesine sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Ekber Tuncdemir (4 ay önce)
    Celal amcamızı kaybettik o Malatya’nın aydınlık yüzü gerçek bir Malatya sevdalısıydı herkesin örnek alacağı bir insandı yüzyıllar böyle bir insanı zor yetiştirir gönül dostumuzdu hak yoldaşı ışıklar dostu olsun güle güle koca insan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (4 ay önce)
    Celâl amcanın mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin Malatya bir değerini daha kaybetti evlatlarının başı sağolsun ismet yalvaç bülent yalvaç a Allah sabırlar versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nazmi yetişen (4 ay önce)
    Allah rahmet etsin Celal amcaya büyük bir değerimizi daha kaybettik.ismet kardeşim başta olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaşar Karaaslan (4 ay önce)
    Kimsesizlerin kimsesi Celal Amca Bugün sonsuz yolculuğuna uğurlandığını öğrendiğimde "Eyvah, yalnız kaldım" ibaresi ağzımdan döküldü. Evet, Celal Amca, mesleki duayenimizdi, üstadımızdı, kelimenin tam anlamıyla Şehrimizin, toplumsal yaşamının yanı sıra, tarihi- taşınır- taşınmaz kültürel varlıklarımız anlamında "Ayaklı Kütüphane" idi. Bu özelliklerini onu tanıyanlar tarafından yazılacak- söylenecektir. Ama farklı bir özelliği vardı ki, onu "Malatya'nın Celal Amcası" yapan özelliği idi. O da, "kimsesizlerin kimsesi", "öğrenci gençlerin hem maddi hem de manevi yol göstericisi idi" Özellikle farklı illerden şehrimize okumaya gelen öğrencileri kapıda karşılar, çayını-kahvesini, gerekirse yemeği- meyvesi- tatlısını, o geçkin yaşına rağmen kendi servis eder, gençlerin araştırma şevkini desteklerdi. Ha bunları yaparken de, gençleri kırmamaya, rencide etmemeye çok dikkat ederdi. Bende emeğin çok olduğu için yazacak çok şey var Celal Amca. Işıklar içinde olasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan Apaydın (4 ay önce)
    Evet, O bir çınardı Vefat haberindeki günler sancılı geçmişti. Ne denli hazırlansan da o sonun haberini duyduğun andaki refleksin ağlamaksa, yitip giden o insan “insan gibi insan” demektir. Ağlayan dostlarla telefonlaştık, dualar ediyoruz. Işıklarda uyusun. Ertaç Önal çok müteessir ve tüm sevenleri ile ailesine başsağlığı diliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Zengin (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin Celâl amcaya.Malatyamız çok büyük bir değerini kaybetti.Hüküm Allah'ın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sertaç Tahir Dönmez (4 ay önce)
    Aile büyüğümüz, Malatyamızın hafızası Celal Amcamızın yeri doldurulamaz. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayten Kılıçaslan (4 ay önce)
    Değerli bir Malatya'lıyı kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun,Nur içinde yatsın. Evlatlarına ve bütün aileye sabır diliyorum.Başınız sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Yiğt Tecde Muhtarı (4 ay önce)
    Rabbim rahmet eylesin Celal amcaya.. Şehrimizin velilerinin hayat hikayelerini onun kaleminden okumak bir başkaydı. Şehrimiz hafızasını kaybetti diyebiliriz. Rabbim rahmet eylesin ailesine sabırlar ihan eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan tugrulca (4 ay önce)
    Celal amcamızı kaybettik. Rabbim rahmet ile muamele etsin. Gerçekten üzüntüm tarif edilmez boyutlarda, yokluğuna nasıl alışırız bilmiyorum. Hemen her hafta sonu ofisinde bir araya geldiğimiz, kentin tarihi ve kültürel geleceğini bir ekol bir okul derecesinde olan hocamızı, yol göstericimizi kaybettik. Artık Malatya ile ilgili bir eser çıktığında " hoca sana bir müjdem var" diyecek kimsemiz kalmadı. Uzun yıllardır devam eden dostluğuna doymadım. O sadece bir kültür adamı değildi, gerçek bir Malatya beyefendisi idi. Mekanın cennet olsun Celal amca. Malatya Tarihi ve Kültürü üzerinde derinleşmemizde çok büyük bir emeği geçti. Başta oğulları gazeteci İsmet YALVAÇ ve Bülent YALVAÇ olmak üzere akraba ve doslarına başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner YILDIRIM (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine sabırlar dilerim. Malatya nın önemli bir yazarı tarihi idi büyük kayıp.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kenan GÖKÇE (4 ay önce)
    Malatya tarihinin dev çınarı Celal YALVAÇ I kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim öncelikle Celal amcanın mekanı cennet olsun yakınlarına Allah sabırlar versin diyorum. Hiç bir menfaat makam ve mevki beklemeden hayatını Malatya kültürüne sanatına ve mimarisine adamış bu güzel insanı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim kendisinden çok şey öğrendim tekrar mekanın cennet olsun Celal amca Nur içinde yat Bilim dünyasının ve Malatya’nın başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (4 ay önce)
    makamı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (4 ay önce)
    Allah Rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Yalvaç Ailesinin başı sağolsun. Allah sevenlerine sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan Gündüz (4 ay önce)
    Onu tanıyan herkesin Celal amcası idi. Malatya'mızda ismini nesiller boyu yaşatacak bir kütüphaneye veya adına yakışır bir esere Celal Yalvaç ismi verilmelidir. Celal amcamıza Allahtan rahmet, başta sevgili İsmet Yalvaç bey olmak üzere yakınlarına ve Malatya'mıza başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (4 ay önce)
    Değerli Büyüğümüz Celal Yalvaç Amcamızın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim...Çocukluğumdan beri tanıdığım Celal Yalvaç büyüğümüzle hukukum 1975 yılından beri devam ediyordu...Malatyadan başka sevdası yoktu. Malatya ile ilgili dokümanları onda bulmak mümkündü... Üniversitenin yıllarca bitirmeyeceği kadar doküman biriktirmişti...Onların ışığında Malatya'nın geçmişini daha iyi anlayacağız.. Mekanı cennet olsun. Nurlar içerisinde yatsın.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faik demez (4 ay önce)
    Celal amca ruhun şad olsun. allah rahmetiyle muamele eyler inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut Boyraz (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Malatya bir değerini daha kaybetti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun malatyamızın önemli bir değeriydi evlatlarına yakınlarına baş sağlığı diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sahir Abacı (4 ay önce)
    Malatya tarihine ve kültürüne araştırmalarıyla önemli katkılar yapmış, Malatya için söyleyecek sözü, hasletleri olan, özgün, nitelikli bir insandı. Yalvaç'lara sabır ve başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bayram Murat Asma (4 ay önce)
    Celal Amca özel ve güzel bir insandı. İnsanlara yardım etmeyi sever, kütüphanesini bir karşılık beklemeden herkesin hizmetine sunardı. Kendisinden yardım görmüş bir akademisyen olarak vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fahrettin Eserdi (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Yalvaç ailesinine ve tüm sevenlerine başı sağı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Katipoğlu (4 ay önce)
    Malatya’mız için geçmişten günümüze çok değerli araştırmaları ve arşivi bulunan kentin kıymetli hafızalarından Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç ağabeyin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir Öz (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Malatyamiz sahipleriyle sevdalılarına ve de fiziki olarak yok oluyor çok üzülcü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yahya Karakaya (4 ay önce)
    Malatya'nın gökkubbesinden bir yıldız daha kaydı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbe yürüyen yolculuğu mübarek olsun. Kitap dostu yazar dostu sana selam olsun, rahmet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • A Ali (4 ay önce)
    Mekanı cennet olsu Nedense sağlığında kıymeti bilinmiyor ne zaman biri hayata gözlerini yumdumu değeri biliniyor şu kısa hayata kıymetli olanlara değer versek saģken değer versek olmazmı her kim olursa olsun sağ ken yaşarken değer verelim sadece öldükden sonra verilen değer boş nafile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (4 ay önce)
    2023 yılı maalesef Malatyayı ve Malatya'nın ve değerlerini tarumar etti. Depremde canlarımızı, mallarımızı, anılarımızı enkaz altında bıraktık. Hiç ölmez dediğimiz, hayat dolu canlarımızı kaybettik. ( Allah rahmet etsin) Her bir caddesinde anımız olan şehrimiz yerle yeksan oldu. 2023, senden nefret ediyorum, ardına bakmadan defol git.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İhsan akın (4 ay önce)
    Yılların emektar, sözü özü net olan gazetecisi güzel insan, Celal Yalvaç amcamıza, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah, geride kalan başta Malatya haber ailesi, ismet Yalvaç abimiz ve tüm aile fertlerinin başı sağ olsun. Tarım platformu ve birlik başkanı İhsan Akın…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)
    Malatyamızın bağrından çıkan has evlatlarından Celal Yalvaç büyüğümüzün Hâk'ka yürümesinden dolayı kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemil Çelik (4 ay önce)
    Malatya'nın değerli büyüğü Celal Ağabey' e rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, O Malatya'nın yaşayan hafızasıydı.Bıraktığı belge ve arşivi ile daha nice yıllar Malatya'ya hizmete devam edecek.İnşallah bu hizmetleri salih amel olarak manevi kaydında yer alır. Celal Bey gibi bir hafızaya sahip olan Ülkemizde az şehrimiz vardır.Bu bakımdan Malatya olarak kendimizi çok şanslı görebiliriz.Tekrar Allahtan rahmet diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali KOÇYİĞİT (4 ay önce)
    Celal amca Malatyamız için büyük bir kayıp. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aziz Dağ (4 ay önce)
    Kendisinden Malatya 'mız için çokça istifade ettiğimiz , Malatya'mız yaşayan tarihi olan Celal Usta nın mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rıfat Gökçe (4 ay önce)
    Celal Yalvaç büyük Malatya ailesinin,yani tüm Malatyalılar İn da aile büyüğü olarak hepimizin ortak kıymeti ve değeridir. Değeri idi asla demeyeceğiz çünkü bıraktığı eserler, anılar o bilge kişiliği yanında mütevazı duruşu ile hep yanımızda olacak. Bildiğimizi zannettiklerimizi hattı zatında diye başlayan cümleleri ile bambaşka bir doğruluğa eviren Celal amca henüz çok erken mi denir bilemem ama şehrin kültür alanında kesinlikle önemli bir merkezde çocuklarımızın hafizalarina kazanacak şekilde ayrıca yasatilmalidir yasatilacaktir. Mekanı cennet olsun inşallah.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman Güllü (4 ay önce)
    Karşı komşumuzdu güzel bir insandı biz razıydık Rabbimizde razı olsun inşaallah. Rabbimiz merhametiyle muamele eylesin mekanı cennet olsun inşaallah…Yalvaç Ailesine baş sağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Bitirme tezim için kendisinden destek almıştım kaynak yönünde çok yardımcı olmuştu. Bir koca çınar daha göç etti bu diyardan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin Şahin (4 ay önce)
    Malatya 'nın hafızasıydı.Birçok makale çalışmamda kaynaklara erişmemde yardımcı oldu.Bize çalışmalarımızın çeşitli aşamalarında yol gösterici oldu.Büyük bir kayıp....Cenab-ı Hakk rahmet eylesin.Bir değerimizi daha yitirdik.Ruhu şad olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynel (4 ay önce)
    Celal Yalvaç beye Hak rahmet eylesin. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Yalvaç Ailesine Yaradan sabır ihsan eylesin Çok üzgünüm. Malatya' nin hafızasını yitirdik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Temel (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Yalvaç ailesinin başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim Çağlar (4 ay önce)
    Celal amcamız Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin YAPAR (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huseyin (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin. AIlesinin basi sagolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öneri (4 ay önce)
    İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun إينا لله وإنا عليه راجعونz VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI Değerli gazeteci-yazar ve şehrimizin hafızası Güzel insan CELAL YALVAÇ amca vefat etmiş. Merhuma rahmet, taksiratına af, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nezir Kızılkaya (4 ay önce)
    17 Ekim 2023'de "MALATYA’YA ADANMIŞ BİR ÖMÜR, CELAL YALVAÇ" başlıklı ve onunla ilgili yüksek lisans tez çalışmamı tamamlamış, tezi kitap haline getirmek için de çalışıyordum. Tezi de 2 kez okumuş, notlar almış, çok beğenmişti. Ne çok şey öğrenmiştim ondan. Ne kadar şanslıydım O'na bu kadar yakın olmakla. Onun hayatını yazmış olmanın onurunu taşımak ne büyük bir haslet benim için. Gerçekten de ömrünü bu kent için adeta vakfetmiş, Malatya'nın hafızası olmuştu. Yeri kesinlikle doldurulamayacak ve bu şehir o boşluğu hep hissedecek. Mekanı cennet olur inşallah.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İZZET ÜNSALAN (4 ay önce)
    Çok kıymetli Celal Yalvaç büyüğümüz Malatya' nın kültür güneşiydi. Ona yaşayan tarih, Malatya' nın çınarı, ayaklı kütüphane denilmesi hiç de boşuna değildi. Binlerce kitaplardan oluşan kütüphanesi, kitapları tek övünç kaynağıydı. Araştırmacıların uğrak yeriydi Celal amcanın ofisleri. Evet aynı iş merkezinde uzunca seneler komşuluk yapma fırsatıyla kendimi çok şanslı hissettim. Malatya ve bölge tarihi ile ilgili en doğru bilgileri Celal amcadan alırdık. Sabırla dakikalarca anlatırdı bildiklerini. İş hanımızda 2 ayrı ofisi vardı her ikisi de tıka basa kitaplarla doluydu. Tek başına sahaflar dükkanı gibi adeta. Hastalığını geç duydum. İlk fırsatta hastanede ziyaretine gittim çok da iyiydi. Eskilerden epeyce konuştuk. Celal amca o kadar güzel eserler vermiş ki pırlanta gibi evlatları, her birisi gerçek Malatya sevdalısı insanlar. Allah İsmet-Bülent ve Fazilet kardeşlerimize ve diğer evlatlarına, torunlarına ve tüm sevenlerine sabırlar versin. Yalvaç ailesiyle birlikte tüm Malatya' nın başı sağolsun. İyilikler ve güzellikler abidesi Celal amcamızın mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALİ (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (4 ay önce)
    Allah Rahmet eylesin. Ruhun şad mekanın cennet olsun Celal Amca Söyleyecek söz yazacak kelime bulamıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yunus ERTAN (4 ay önce)
    Allah rahmet etsin Celal Amcamıza. Çok kısa tanıma fırsatım oldu. Malatya'nın canlı arşiviydi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    Malatyamız yaşayan bir çınarını daha kaybetti, Rabbim mekanını cennet eylesin, Yalvaç ailesine başsağlığı sabır diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Malatya ve Türkiye sevdalısı Celal Ustama Allahtan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Devri daim olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla