SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köfte Pişirdi, Pastırma Kesti

0
Güncellendi - 2016-10-29 02:28:58
Köfte Pişirdi, Pastırma Kesti
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya’da bu yıl yedincisi düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışını yaptı.

Antalya Ticaret Borsası önderliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda oda ve borsa başkanı katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Bakan Tüfenkci, öncelikle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında meydana gelen patlama nedeniyle tüm oda üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

tüfenkciKADRAJDIŞIBakan Tüfenkci düşmanları sevindirmeyeceklerinin altını çizerek, “Bu fuarı bugün açıyorsak, böyle güzel bir günde bir arada oluyorsak; bunu 15 Temmuz’da 241 şehidimize, 2 binden fazla gazimize ve onların ailelerine borçluyuz” dedi.

Yöresel ürünlerin, ülkelerin en önemli ekonomik kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, ekonomiyi büyüten, geliştiren ve marka oluşturan ürün ve fikirlerin yöresel ürünlerden çıktığını söyledi.

Bakan Tüfenkci, dünyanın bir yandan küreselleşmesine rağmen diğer yandan yerel olanın daha fazla değer kazandığına işaret etti.

2017 yılında Yörex fuarını yurtdışına taşımayı hedefliyoruz

Yöresel ürünlerin, ekonomik değer haline gelmesi için fuarların son derece önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, 2017 yılında Yörex fuarını yurtdışına taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, bir yandan yöresel ürünleri tescilleyeceklerini diğer yandan da yeni pazar arayışında olacaklarını vurgulayarak, “Yöresel ürünleri büyütmek en büyük amacımızdır. Bunun için Bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz. Ülkemize ait her yöresel ürün dünya markası olmaya adaydır. Bizdeki ürün çeşitliliğini ticari anlamda fırsata dönüştürmeliyiz. Bizde ekmeğin, peynirin, reçelin ve daha birçok gıdanın birçok çeşidi vardır. Bu tarz fuarlar bu ürünleri tanıtmak için önemli bir fırsattır. Bu ürünleri önümüzdeki yıl yurtdışına taşımak için çalışacağız” dedi.

Bakan Tüfenkci, yöresel ürünler için yapılması gereken dört önemli unsurdan bahsetti. Bunları sıralayan Bakan Tüfenkci, “ ilk olarak coğrafi tescil yaygınlaştırılmalıdır. 2002 yılında ülkemizde coğrafi işaret tescili almış ürün sayısı 11’idi. Bugün bu rakam 16 kat artarak 189 ürüne ulaştı. Coğrafi işaret tescili için başvuru süreci başlatılan ürün sayısı ise 259. Ama yetmez, bu konuda çok daha hızlı ve çok çalışmalıyız. Anadolu’da yaklaşık 12 bin yıllık kültürel birikim mirası olarak günümüze kalan 2 bin beş yüz’ün üzerinde yöresel ürün var. İkincisi markalaşmadır. Her ilde özellikle bir coğrafi ürünü öne çıkarmamız gerekiyor. Ancak her kaliteli mal marka değildir. Markalaşma kaliteyi pazarlama stratejisidir. Etkin bir pazarlama stratejisi için, sosyal statü kazandıran markalar oluşturmak önemli bir ihtiyaçtır. Yani tüketiciye o ürünle birlikte hikayesini de sunmalıyız.  Bir diğeri de bu ürünlere erişimi kolaylaştırmaktır. Bakanlık olarak yöresel ürünlere destek veriyoruz. Bu amaçla hızlı tüketim marketlerinde  bu ürünlere mutlaka yer ayrılması şartını getirdik. Bu çok önemli bir girişimdi. Böylece yöresel ürünlerin pazarlama sorunun çözeceğiz. Son olarak da bu ürünleri uluslararası ticarete taşımamız gerekiyor. Bunun için de ihracat desteklerini vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası patlamasına değindi ve odanın hiçbir çalışmasının aksamadığını söyledi.

Yörex’in bir Türkiye projesi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Anadolu’nun tüm renkleri burada toplanıyor. Hem malımızı hem kültürümüzü tanıtıyoruz. O yüzden tüm kamu kurumlarının Yörex’e destek olması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler açılış kurdelesini kestiler ve yörelere ait standları dolaştılar.

Bülten

tüfenkci1

tüfenkci2

tüfenkci3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • halim (8 yıl önce)
    acaba sayın bakan 29 ekime neden katılmadınız ordaki şehit aileleri ve uvuzları kopmuş gaziler olmasa sizde olmazdınız
    0
    0
    Yanıtla