Almanyanın Köln kentinde gerçekleştirilen Longerich Karnavalında Malatya korteji de yeraldı ve izleyenlere kayısı dağıttı.
Köln Malatyalılar Derneğinin ilk kez katıldığı ve Malatya ile Türkiyeden de Malatyalı konukların davet edildiği karnaval, soğuk ve karlı havaya rağmen coşkulu geçti.
Karnaval için Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, buradaki Malatyalılar Derneği başkanı Hidayet Yiğit tarafından davet edilmişlerdi.
Pazar günü gerçekleştirilen karnavalda Malatya kortejinde bulunan ve özel kıyafetler giyen katılımcılar, Malatyadan getirilen kayısıları izleyenlere dağıttılar.