Malatya Büyükşehir Kent Konseyi 2017 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı ve komşuluğun önemine vurgu yapmayı amaçlayan “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Büyükşehir Kent Konseyi komşular arasında yardımlaşmanın, dayanışmanın önemine değinmek ve komşular arasında bir kap yemeğin bile komşuluk ilişkileri açısından çok önemli olduğunu vurgulamak için komşular arasında gerçekleştirilen yemek ikramına misafir olarak katıldı ve “Komşuda Pişer Bizede Düşer” atasözüne atıfta bulunacak bir etkinliği örneklik teşkil etmesi için gerçekleştirdi.
Malatya merkezde ikamet eden Gülsüm Suna ve komşusu Gülseren Teyze’nin arasındaki komşuluk anlayışı komşuluk kültürüne en güzel örnek teşkil edecek durumda. Yalnız yaşayan Gülseren Teyze komşusu Gülsüm Suna’nın kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve kendisine çok yardım ettiğini, özellikle Malatya’nın yöresel yemeklerini yapıp ikram ettiğini söyledi.
En zor zamanımızda yanımızda olacak komşularımız var.
Uzun zamandır aynı mahallede ikamet ettiğini, komşuları ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, en zor zamanlarında yanında komşularının bulunduğunu, sadece apartman komşularının dışından mahalle esnaf komşuluğunun da önemli olduğunu ifade eden Gülseren Teyze, “komşuluk birlikteliğini oluşturmak için; saygı, sevgi, tatlı dil ve güleryüz çok önemlidir. Komşuluk kapını açtığın vakit karşında gördüğün candan bir gülümsemedir” dedi.
Geçmiş zamanlardaki komşuluklarla yeni komşuluklar arasında büyük farkların olduğunu, bunun en büyük sebebinin ekonomik ve sosyal sebepler olduğunu ifade eden Gülseren Teyze, “Komşu, yeri geldiğinde evlat, bacı, kardeş kısacası en yakının olur” dedi.
Malatya’nın kenar semtlerinde komşuluğun devam ettiğini fakat merkezde komşuluğun eskisi kadar olmadığını dile getiren Gülsüm Suna, Büyükşehir Kent Konseyi’nin yapmış olduğu “Komşuluk Kültürü” projesi ile kaybolan komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırılacağına inandığını belirterek Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür etti.
Bülten