SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutan Eşi 'Çanakkale Ruhu'yla Duygulandırdı

0
Güncellendi - 2019-03-08 21:18:03
Komutan Eşi 'Çanakkale Ruhu'yla Duygulandırdı
A- A+ PAYLAŞ

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Malatya Park AVM’de açılan sergide, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce'nin eşi Songül İnce tarafından yapılan 'Çanakkale Ruhu' konulu resim konukları duygulandırdı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri ve Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından düzenlenen, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile çok sayıda davetlinin katıldığı sergi konuklar ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

“Çanakkale ruhu eşsiz bir ruh”

Başucunda Kurtuluş Savaşı Lideri Büyük Önder Atatürk, beşiğinde çocuğu ile cephede düşmana karşı savaşan Mehmetçiğe Ay Yıldızlı bayrak diken bir kadını resmeden Songül İnce, resimle ilgili olarak “Çanakkale’den geldik. Çanakkale ruhunu biliyorsunuz. Anlatılamıyor. Ben de bu ruhu tuvale dökmek istedim. Resimdeki teyzenin yerine kendimi koydum. Bir savaş olsa ne yaparız diye. Yanında çocuğuna bakarken, Atatürk ve Ay Yıldızlı bayrağından vazgeçmeyen bir Türk kadını olarak düşündüm. Cephede Mehmetçiğe Ay Yıldızlı Bayrak dikiyor diye düşündüm ve yaptım” dedi.

Yaklaşık 3 aydır MABESEM kurslarına devam ettiğini aktaran Songül İnce, bugüne kadar 11 resim yaptığını ifade etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız