SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Komutanın Gözyaşı' İddiası Yargıya Taşınıyor

'Komutanın Gözyaşı' İddiası Yargıya Taşınıyor
A- A+ PAYLAŞ

Emekli Hakim Albay ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok'un, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi'nde Barış Terkoğlu'na yaptığı,  "2. Ordu Komutanı, bir an önce depreme müdahale etmemiz lazım demiş. Beklemede kalalım denilince üzüntüden ağlamış.” şeklindeki açıklamada dile getirdiği iddianın TSK ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak tarafndan yargıya taşınacağı belirtiliyor.

odatv4.com'un “Günün polemiği... Komutanın gözyaşı... Konu yargıya taşınıyor” başlığıyla yayınladığı haberin bir bölümü şöyle:

"Emekli Hakim Albay ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok'un, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve 2. Ordu Komutanı Metin Gürak ile ilgili sözleri yargıya taşınıyor.

Emekli Hakim Albay ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok, Kahramanmaraş merkezli depremlerde askerin sahaya geç çıkmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki siyasi güç mücadelesinden kaynaklandığını yazdı.

Ahmet Zeki Üçok yaptığı paylaşımda, "Yüzyılın depreminde TSK’nın sahaya geç çıkmasının ve binlerce vatandaşımızın ölmesinin nedeni Soylu ile Akar arasındaki siyasi güç mücadelesidir. Askerlerin ilk anda deprem bölgesine gönderilmesine izin verilmediği için ağlayan 2.Ordu Komutanı kardeşim üzülme bunların sonu yakın." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Ahmet Zeki Üçok, TSK’nin devre dışı bırakılarak bütün yetkilerin AFAD’da toplandığını kaydetti.

Üçok, "2010 yılına kadar Türkiye’nin uyguladığı bir sistem vardı, bundan vazgeçildi. Emir komuta zinciri, Ankara’dan Adıyaman’a ulaşıncaya kadar ne yazık ki iki gün geçti" dedi.

Üçok, ayrıca "2. Ordu Komutanı, bir an önce depreme müdahale etmemiz lazım demiş. Beklemede kalalım denilince üzüntüden ağlamış.”  iddiasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı "Cumhuriyet tarihimizin en başarısız milli savunma bakanı" diyerek eleştiren Ahmet Zeki Üçok, hesaba göre TSK’deki mevcut askeri personelin üçte birinin Suriye ve Irak operasyonlarında olduğunu ifade etti.  

YARGIYA TAŞINIYOR
Ahmet Zeki Üçok'un Bakan Akar ve yardımcılarını eleştirdiği açıklamaları yargıya taşınıyor.  

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı eski asker Ahmet Zeki Üçok bir süredir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve bakan yardımcılarını hedef alan açıklamalar yapıyordu. Edindiğim bilgilere göre zaten eski açıklamaları nedeniyle hakkında yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından iddianameler tanzim edilmiş, bir kısmı hakkında ceza hükmü verilmiş. Kısaca yargılama süreçleri devam ediyor. “Yetkili olmadığı iş için yarar sağlama suçundan” ayrıca hakkında mahkeme kararı bulunduğu ve dosyanın da istinaf sürecinin devam ettiğine dikkat çekiliyor.

Üçok’un gazetelere yaptığı son açıklamalar da mahkemeye taşınıyor. Ahmet Zeki Üçok, Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda hem deprem konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili hem de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın liyakatı ile ilgili iddiaları gündeme taşımıştı. İşte bu iddialar üzerine harekete geçen Milli Savunma Bakanlığı’nın, Askeri Ceza Kanunu’nun 95/4 maddesine göre amirlere, komutanlara güven hissini yok etmek, cihetinden bakanlık ve bakan adına suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine ulaştım. Ayrıca bir de hakaret davası açma kararı verilmiş. Yargı konusu olan bu iddiaların gündeme gelme nedenlerine ve zamanlamasına da dikkat çekmek gerekiyor...

Ayrıca Ahmet Zeki Üçok İkinci Ordu Komutanı için de “Benim şöyle bir duyumum var. 2. Ordu Komutanı, bir an önce depreme müdahale etmemiz lazım demiş. Beklemede kalalım denilince üzüntüden ağlamış”demişti. Öğrendiğim kadarıyla 2. Ordu Komutanı da suç duyurusunda bulunuyor…"

odatv4.com'un konuya ilişkin haberinin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://www.odatv4.com/guncel/gunun-polemigi-komutanin-gozyasi-konu-yargiya-tasiniyor-272559

odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Sefik (1 yıl önce)
    Çıkarı için rant için yandaşlara ve akp ye oy vermiş memleketimin insanlarına söylüyorum iki evimi eşimi dostumu herşeyin kaybetmis biri olarak söylüyorum hak ediyorsunuz bel başkanlarını vekilleri yandaşları zengin ettiniz siz böyle yonetilmeyi hak ediyorsunuz canı yanan da akıllanmaz bu cehalet hayinlik ve haset varken
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Muhalefet değil iftira ve yalan makinesi sanki.Depremden 45 dk.Sonra 2.Ordu komutanlığından askerlerin çıkıp yıkılan binalara doğru gittikleri MOBESE görüntülerine yansıdı.Allah bu muhalefeti bildiği gibi yapsın.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ali bey diyor "Depremden 45 dk.Sonra 2.Ordu komutanlığından gittiler" diye karargah ile yıkılan bina arası 15 metre Ali bey yani 15 metre 45 dk. da mı gidilir Kimsenin kışladaki askerlere sözü yok anlar bizim göz bebeğimiz bizim itirazım böyle bir günde askeri kışlaya kapatan yönetime
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Selami Demir (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Hakimbey apartmanından bahsediyorsunuz. Ordu komutanlığının tam karşısında. Asker ve polis intikalleri üçüncü gün başladı. Kontenjandan doçent, partiden prof olmuşlar gibi yalan haber yapmayın. Bizzat şehrin içinde 23 gündür her yerden haberimiz var.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Birinci ağızdan geç kaldık diyorlar. Siz daha neyin derdindesiniz?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Hakim bey AP. Yıkıldığı zamanilk gelen kurtarma alışması askerlerimiz oldu ben yıkılan binanın yanda u. Hekim beyden oturan depremzadeyi askel gelmedi diyenler yalan söylüyor işdepremden hemen geldiler askerlerimiz güvenlik ve kurtarma calışmaları yaptılar.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Yalan söyleyen sensin! Yıkılan binaya Askerin karargahı 10 metre mesafedeydi tabi orda olacak nöbetteki askerler ordaydı. Bizim söylediğimiz emir gelmediği için fiili olarak araç gereçleri ile kurtarma çalışmalarına katılamadılar. Biz enkazın üstünde bir tane asker görmedik. Askere sözümüz yok onu kışlaya hapseden siyasi iradeye sözümüz belli oluyor sende o siyasi görüşten olduğun için reisinize laf gelmesin diye olmayanı olmuş gibi anlatıyorsun
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yalan söylemiyorum orada yaşan bendim olaya gözlerimle gördüm hemen askerler geldi kurtarmaya başladılar. Askerlerimizi karalamayın.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Arkadaşım bende ilk günden beri o hakimbey aparmanindaydım. Kışla karşısında doğal olarak asker de insani duygularla geldi yardım etti. Sagolsunlar. Ama dedikleri gibi bir emir verilerek gelme değildi o
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (1 yıl önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    Dalga mı geçiyorsunuz? Bi tek o görüntüler var askeriyenin karşısındaki bina yıkılınca karşıya geçip yardım ediyorlar. Düşman askeri bile olsa öyle bi durumda yardım eder zaten. Burda toplu bi şekilde askerlerin çıkmamasını bahsediyor insanlar yazıklar olsun size
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Selami Demir (1 yıl önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    Asker bizim askerimizi. Karalamayım diyerek aktrollük yapma. Asker merkezi emir almadan yerel insiyatif ile o apartmana yardım etti. Hakimbey apartmanı dışında iki gün boyunca başka kaç örnek verebilirsin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Asker sahada yoktu evet yukarıdan emir gelene kadar sahada yoktu! Çünkü deprem olduktan sonra 2.ordu karargahının hemen karşısında çöken bir apartman ile 100 metre ilerinde çöken diğer apartmanın altında onlarca vatandaş kurtulmayı beklerken asker kışlanın önünde bekliyordu. Bu manzara karşısında emir veremeyen hangi komutan ağlamaz. Eğer deprem anında asker müdahale etseydi belki de onlarca canımız sağ olarak kurtulacaktı. Türk milletinin bağrından çıkan canı gözünün kırpmadan bu millet için vermeye her zaman hazır olan Türk Askerini kışlaya mahkum eden emir kullarını kınıyorum. Yazıklar olsun siyasi at gözlüğü takanlara
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ha diyince olmuyor hasan abim yüzlerce asker çöken binanın enkazına nasıl tetbir almadan girecek başka bir binanın yani enkazın altında mı kalsın ve oldu bu hayat sitesinde.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Bu haber içeriği doğru veya yanlıştır bilemiyorum. Ancak bildiğim bir şey var 2.ordu karargahı karşısında oturan bir vatandaş olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim depremin 1.günü saat 10.00-10.30 arasında Hakimbey apartmanı enkazı altında kalan vatandaşların çıkartılması anında bölge bekleyen yakınlarına ve depremzedelere kışlada bekletilen askerlerimizin tepsi içinde börek ikram ettiklerine bizzat şahit oldum. Buna karar veren komutanlarımız kutluyorum. İşte 57.Alay ruhu Mustafa Kemalin Askerleri ve Türk Ordusu Atatürk boşuna "Dünyanın hiçbir ordusunda seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir." dememiştir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum. Bende oradaydım. Saat 11 de çorba ekmek dağıttılar. O yağışın altında ellerinden geleni yaptılar. Akşamda kışla içini halka açtılar çadır kurdular.
    %100
    %0
    Yanıtla