SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konserle Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çektiler

0
Güncellendi - 2019-03-09 05:43:16
Konserle Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çektiler
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Çok Sesli Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla seslendirdiği "Kadınım" adlı şarkıyla, kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden oluşan koronun şefi, araştırma görevlisi Mehmet Güneş Açıkgöz tarafından bestelenen, eşi Neşe Açıkgöz'ün yazdığı "Kadınım" adlı eser, İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen konserde söylendi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, konser öncesi yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına böyle bir konserin verilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Üniversite bünyesinde kadın ve erkek öğrenci sayısının yarı yarıya olduğunu dile getiren Kızılay, "Bu tabii 8 Mart için çok gururla ifade edebileceğimiz üniversitemizin güzelliğidir." dedi.

Koro şefi Mehmet Güneş Açıkgöz ise koroyla birlikte kadına yönelik şiddete uğrayan tüm kadınlara dikkat çekmek istediklerini ifade ederek, "Bu nedenle, 'Oysa ki ben anneyim, oysa ki ben eşim' dedik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 90 kişiden oluşan İnönü Üniversitesi Çok Sesli Korosu, "Kadınım" şarkısını, konsere katılan akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar için seslendirdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hamit (5 yıl önce)
    Etkinlik güzel ve anlamlı. Emeği geçenlerin eline yüreğine sağlık. Ancak, etkinliğin yapıldığı salon dikkatinizi çektimi? Hani İnönü üniversitesi büyüme başladığı evresinde iken konferans ve toplantılarını yaptığı Hoca Ahmet Yesevi Salonu vardı ya, işte orada yapılmış. Etkinliği Küçümsemek için ifade etmiyorum, İnönü Üniversitesinin küçültülmeye çalışıldığını gördüğümü ifade ediyorum. O konser Turgut Özal Kongre Merkezi'ndeki büyük salonda yapılmalıydı. Etkinliklere rektör ve ekibi ile ekibine yakın kişiler dışında katılım olmadığı için onlarda haklıdır, salon boş görünmesin diye. Ama üniversiteye küçültmeye çalıştıkları net olarak görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Gerçekten bakınca güzel haber gibi algıladım sevindim lakin erkek öğrenciler ne kadar yabıncıymış gibi geldi bana kirli sakallı yoldan geçenleri yakalayıpta arka sıralarda kalabalıklaştıtırılmış hissi verdi.Hiçmi TRT korosunu örnek almadınız.Olmamış o erkek öğrenciler Kadınlar gününde kadın ön pilanda olmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • sakallı (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Hala insanların saçına sakalına takılmaya devam ediyorsunuz nasıl garip insanlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    millet uzaya gider sizin gibiler milletin sakalına saplanır kalır, yazık.
    0
    0
    Yanıtla