SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Çarşılar Kuruluyor

Konteyner Çarşılar Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da iş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için oluşturulan "konteyner çarşı"daki iş yerleri, noter huzurunda çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Depremlerden en çok etkilenen illerden Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde çok sayıdaki iş yeri de kullanılamaz hale geldi. İş yerleri yıkılan esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması için Turgut Özal Mahallesi'nde yapımına başlanan 100 prefabrik iş yerinin inşasında sona yaklaşıldı.

Oluşturulan "konteyner çarşı"nın ilçe ve kentin normale dönmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AA muhabirine, ticaretin devam etmesi ve hayatın tekrar normale dönmesi için gayretle çalıştıklarını söyledi.

İlçedeki Gündüzbey ve Dilek mahallelerinde de konteyner iş yerleri kurmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Çınar, şunları kaydetti:

"Normal zamanda da bunlar konut olarak kullanılabilecek. Küçük işletmeler için düşünmüş olduğumuz yerler ve 500 konteynerin bir arada olduğu iş yerleriyle ilgili çalışmalarımız da var. Şehrin muhtelif yerlerinde küçük kümeleşmiş, tekleme kalmış ve ticaretini yapmakta zorlanan esnafımız için de alanlar belirledik. İlçemiz genelinde 5-6 noktada toplu konteyner düşündük ama bunlar daha küçük işletmeler olduğu için daha fazla önemsiyoruz."

Esnafın bir an önce kalkınması için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Çınar, "Burada toplamda 100 konteyneri esnafımızın ticaretini devam etmesi için planladık. Büyük kısmını yerleştirdik. Diğerlerini de aşama aşama tamamlayacağız. Esnafımızdan iş yerleri ağır hasarlı veya yıkık olan yerlerle ilgili almış olduğumuz taleplerden noter huzurunda kura çekerek ilk teslimatları yapacağız. Hızlı şekilde buralarda ticareti başlatarak hayatın normal akışına dönmesi için ilk adımı atacağız." ifadelerini kullandı.

Depremlerden etkilenen esnafı faaliyetlerine başlatarak bölgeyi ayağa kaldıracaklarını dile getiren Çınar, "Tuhafiyeden kasaba, berberden kuaföre, manavından börekçiye kadar küçük işletmelerin işlerini devam ettirebilmesi için planladık. İnşallah bugünden itibaren dükkanlarını teslim edeceğiz." dedi.

Turgut Özal, Gündüzbey ve Dilek’in yanı sıra Çırmıktı bölgesi Hıroğlu, Mullakasım ve Hamidiye Mahallelerinde kurulan ve Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin yoğun gayretleri sonucunda büyük bir kısmı tamamlanan çarşı alanlarında kuaför, tuhafiye, kırtasiye, kasap, manav ve börekçi gibi işyerlerinin haricinde farklı meslek gruplarına ait hizmet mekanları da yer alıyor.

Esnafların ticari hayatlarına devam etmesi ve Malatya’da hayatın normale dönmesi amacıyla tasarlanan Konteyner Çarşı alanlarında yapımı tamamlanan işyerlerinin kura çekimleri yapılarak hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Büyük bir heyecanın yaşandığı kura neticesinde yeni işyerlerine kavuşan esnaflar, Yeşilyurt Belediyesine sunulan imkânlardan dolayı teşekkürlerini sunarken, “Allah devletimizden ve belediyemizden razı olsun, büyük bir felaket yaşıyoruz bu dönemde esnaflarımızın işlerine devam etmesi için yeni alanlar kuruluyor, el ele verip bu zorlu günleri atlatacağız, bizde işyerlerimizde ticaretimizi sürdüreceğiz, emeği geçenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştular.

Yeşilyurt’un farklı mahallelerinde kurulan işyerlerinin kura çekimlerine hız verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürü Emin Gölgeli ise, “Yeşilyurt Belediyesi olarak her türlü şart ve durumda esnaflarımızın yanındayız. Şehrimizde hayatın normale dönmesi için ekonominin yeniden eski günlerine dönmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın talimatıyla ilk etapta dört ayrı mahallemize yeni iş alanları kurarak esnaflarımızın ticaretini sürdürmesi ve hemşehrilerimizin de alış veriş yapmasına imkan sunmuş oluyoruz. Esnaflarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapımı tamamlanan prefabrik işyerlerimizin kuralarının çekimlerine bugünden itibaren hız verdik. Yeni işyeri konteynerlarımız yerleştikçe kura çekimlerine devam edeceğiz. Bizler esnaflarımız ve hemşehrilerimizle birlikte el ele verip yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz, bugünleri birlik ve beraberlikle atlatacağız. Esnafımıza hâyırlı ve bereketli kazançlar temenni ediyoruz” diye konuştu.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Huzur (1 yıl önce)
    Önce konteyner ev yapın çadırda, dışarıda olan bi ısınsın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MEHMET (1 yıl önce)
    Malatya büyük şehir belediyesi kendisinin yaptığı dünya kayısı ticaret merkezini açmak için daha ne bekliyor açsın orda farklı iş kollarında faaliyet gösteren esnaf da geçici olarak faydalansın şehir de kayısı için önüne güvenle baksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öneri (1 yıl önce)
    Konteyner çarşısına ne isim koyacaklar.? Önerim-Tahminim çınarkent Bir de badem bıyıklı yan profilden foto… Muhtar bile olamayacak kapasitede vizyonsuz birini getirip merkez ilçe belediye Başkanı yaparsanız ayağınıza dolanır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ali Aydın (1 yıl önce)
    Sayın Editör; Dün yorum yaptım.Hakaret yok, küfür yok, sadece fikir ve öneri var. İstediğini yayinla, işine gelmeyeni yayinlama. Bu mudur objektif gazetecilik. Akşama kadar eleştirdiğiniz , siyasi baskı yaptığınız birini eleştirseydim hemen yayinlardiniz. Siz de benimsemiş görünüyorsunuz Kahraman Bey'in aday adaylığını sanırım. Biz karşıyız demedik ki. Allah hayırlı etsin inşallah.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Aynen benimde mesajlarım yayınlanmıyor editör kafasına göre işte daha da takip etmem
    0
    0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 yıl önce)
    Valiliğimize duyurulur evi hasarsız olup konteynerde kalanlar var.Lütfen gerçek mağdurlara yardımcı olalım... saygılar...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Konteyneri geçin vallahi 1 tane çadır dahi alamadım .. yazık vallaha çok yazık .....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Şehristan Mağdurları... (1 yıl önce)
    Bostanbaşı Şehristan konutları mağdurları olarak açıklama yapmasını bekliyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    100 tane çok az dükkanı hasar gören herkese verilmeli böyle günde kura olmaz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Bunlar göz boyama işler 15 bin esnaf odaya kayıtlı 100 konteyner ile sadece ben yaptım desinler için
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Acele etmeyin Kahramanmaraş Antep Elbistan oralar depremin 20. Günü belediye iş yerleri kudu. Size zahmet oluyor. Malatya ya gün geçtikçe boşaltıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    100 adet AKP li esnafı yerleştirecekler. Bunu yazalım. Olunca görürsünüz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)Gökhan isimli kullanıcı yorumuna
    1 adet başka vasıftan vatandaş alırlar örnek göstermek için.O kadarını beceriyorlar.Hatta Tv gider o dükanı çeker.
    %80
    %20
    Yanıtla