MALET- 2 Konteyner Kentte meydana gelen olayda, hırsızlık suçlamasıyla aranan bir şahıs, kendisini yakalamaya gelen polis ekibine saldırdı ve bir polisi 3 yerinden bıçakla yaraladı. Saldırgan ekipteki diğer polisin ateş açması sonucu bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, sıkça olayların meydana geldiği konteyner kentlerden biri olan MALET- 2 Konteyner Kente, hırsızlık suçlamasıyla aranan 30 yaşındaki İsrafil K. adlı şahsın bulunduğunu öğrenen polis ekibi, bu şahsı gözaltına almak isterken saldırıya uğradı. Ekipte bulunan polislerden Enver D., İsrafil K. tarafından bıçakla kafa, sırt ve kolundan yaralandı. Ekipteki diğer polis memuru, saldırganı tabancayla ateş ederek sağ bacağından yaralayıp etkisiz hale getirdi.
Polis memuru Enver D. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.
Saldırgan İsrafil K. ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal da, olay üzerine konteyner kente giderek incelemelerde bulundu.
Malatya'daki konteyner kentlerden MALET-2 ve Samanköy konteyner kentleri, en çok olayın meydana geldiği yerler olarak dikkat çekiyor.
ÖNCE VALİDEN, SONRA VALİLİKTEN AÇIKLAMA!.
Bu arada Malatya Valisi Seddar Yavuz da, sosyal medya hesabından olayla ilgili olarak, “Araması bulunan İ.K isimli şahıs polis ekibimize kesici aletle saldırmak suretiyle bir polisimizin hayati tehlikesi olacak şekilde yaralanmasına sebebiyet vermesine üzerine bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Polisimize acil şifalar diliyorum.” diye açıklama yaptı.
Bundan bir süre sonra Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:
"14 Şubat 2025 günü saat 21.00 sularında Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Hırsızlık” suçundan aranan İ.K. isimli şahsın yakalanması amacıyla ikamet ettiği konteyner kente intikal etmiştir. Ancak şüpheli, polis ekiplerini gördüğünde görevlilerimize saldırmış ve polis memurumuz E.D.’yi kesici aletle yaralamıştır. Olayın ardından polis ekiplerince, şüpheli şahıs kullandığı suç aletiyle birlikte etkisiz hale getirilmiş olup, yaşanılan olayla ilgili gerekli tahkikatlar başlatılmıştır. Polis Memurumuza acil şifalar diliyorum."
malatyahaber.com
![](/fotolar/haber/haber-20250215023159.jpg)
![](/fotolar/haber/haber-20250215023210.jpg)
![](/fotolar/haber/haber-20250215023225.jpg)