SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kontrol Etmiyorsak Yaptığımız Mesleğin Hiçbir Anlamı Yok"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da depremi yaşayan inşaat mühendisi Ziya Özdemir (üstteki fotoğrafda sağdaki), Toplu Konut İdaresince (TOKİ) hayata geçirilen konut projesinde görev alıyor.

Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde yapılacak 8 bin 799 konut etaplar halinde yükseliyor.

Mahallede 736 konutluk etabın inşasında depremi yaşayan ve Malatyalı olan mühendisler de görev yapıyor.

Depremzede 25 yaşındaki inşaat mühendisi Ziya Özdemir, AA muhabirine, depremde yaşadıklarını unutamadığını söyledi.

Evlerinin depremde hasar gördüğünü, daha sonra ailesiyle yurda yerleştirildiklerini anlatan Özdemir, halen yurtta yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Her iki büyük depremi de Malatya'da yaşadığını anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Çok zor günlerden geçtik. Vatandaşlarımızın birçoğu maalesef evsiz kaldı ve biz de onların deprem anında ne halde olduklarını gördüğümüz için buradan ayrılmadık. Burada kalmak adına ne yapabiliriz diye baktık ve devletimizin sağladığı imkanlar dahilinde evimize de giremediğimizden yurtta kalmaya başladık. Buradan ayrılmayı hiç istemedik ve burada ne yapabiliriz onu düşündük. Daha sonra deprem konutlarının inşaatı başlayınca burada görev almak için başvuruda bulundum ve hızlı bir şekilde de görevime başladım. Şu anda da devam ediyoruz. 6 blokumuz bitti, 4 tünel kalıbımız var. Hızlı bir şekilde deprem konutlarını vatandaşlarımıza yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bunu başaracağız."

Özdemir, depremzede olarak konut projesinde çalışıyor olmanın gurur verici olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah göstermesin burada herhangi yeni bir deprem olduğunda insanların bu konutlardan hiç zarar almadan çıkacaklarını biliyoruz. Bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Buradan meslektaşlarıma da seslenmek istiyorum; nerede çalışıyorsak çalışalım eğer imalatın doğru yapılıp yapılmadığını kontrol etmiyorsak yaptığımız mesleğin hiçbir anlamı yok. Her nerede çalışıyorsak çalışıyor olursak olalım, işimizi düzgün yapmanın gayretindeyiz. Sağlam bir zemin üzerine imalatları doğru bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz. En kısa süre içerisinde biz bu konutları vatandaşlara teslim edeceğiz. Endişeleri olmasın, tekrardan eski günlere döneceğiz inşallah."

- Depremin ardından Bodrum'dan Malatya'ya döndü

Şantiye şefi inşaat mühendisi Suat Sezen (üstteki fotoğrafta soldaki) ise Malatyalı olduğunu, depremin hemen ardından çalıştığı Bodrum'dan memleketine döndüğünü söyledi.

Malatya'daki inşaat projesinde yer alarak memleketine katkıda bulunmak istediğini dile getiren Sezen, şunları kaydetti:

"Malatya'ya geldiğimde burada kötü bir tablo vardı ancak şu an toparlandı. Burada çalışmak gurur verici. Malatya'ya daha iyisini ulaştırmak için çalışıyoruz. Konutlarımız sağlam zemin üzerine kurulu. Devamlı sahadaki arkadaşlarımızla sürekli kontrollerimizi yapıyoruz. Beton olsun, demir olsun yani her türlü imalatı takip ediyoruz daha iyi bir Malatya inşa edebilmek adına. Gönül rahatlığıyla hemşehrilerimiz burada oturacak inşallah."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Fazilet-ül cehalet (1 yıl önce)
    Keşki bu söylediklerinizi depremden önce uygulasaydınız.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yapı denetimde çalıșan, belediyede çalıșan mühendis arkadașlar da çadırkent ve konteynerda yașayan yüzbinlerce vatandașı görünce vicdanen rahatlar mı acaba belediye bașkanları gibi, sadece mühendis ve mimar degil onları yetiștiren anne baba, onlara diploma veren üniversiteler, ahlaken yetiștiren anne baba, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri yani özetle bütün toplum vicdaninda sorumluluk hisetmez ise, vicdanlar sizim sizim sizlamazsa bu memleket zor toparlar...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet23 (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Devamlı Kaçak iş yapıp sonra af bekleyenlere de bir sözünüz var mı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • huseyin karaaslanoglu (1 yıl önce)
    Lafım meclisten dışarı , bu mühendis arkadaşlar için değil. Lafım 2010 senesinden sonra fahri kayahan, bostanbaşı gibi yerlerın kurulum aşamasında yer alan sorumlu idareciler, mühendisler ve kendini müteahit zanneden ifritleredir. Adamlık cinsiyetle değil, şahsiyetle olur. Sizlerin bu depremden sonra ne kadar şahsiyetsiz olduklarınızı gördük. Allah en yakınlarınızdan çıkarsın inşaallah. Rabbim hem bu Dünya da hemde ahirette sizleri cehennemlik eylesin. Bu kadar insanın gözyaşları sizlerin ciğerlerine bir ok gibi saplansın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Önemli olan Malatya harap olmadan önce yapılan inşaatlarda gerekli denetim ve kontrolleri yapmaktı hele bir meslektaşlarınıza sorun bakalım depremden önce binaların kontrollerini gerektiği şekilde yapmışlarmı deprem olmuş konutları yapan toki üzerinizde baskı yok kontrolleri yaparsınız inşallah özel sektörün yaptığı binalarda da gerekli kontrolleri yaparsınız.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Allah şifa versin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Abdurrahman Erdoğan (1 yıl önce)
    2000 bin yılında tadilat projesi dahi kontrol ediliyor du 2009 yılında yaptığımız inşaatı belediye mimari bölümünde kontrol için talepte bulunmammiza rağmen hiç kimse kontrol için gelmedi daha sonra yapı denetim firmaları çıktı onlarda kısa sürede paraya baktılar projelere değil maalesef halimiz bu rüşvet ve sahtekarlık
    %100
    %0
    Yanıtla