SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konut Satışında Geçen Yıla Göre Düşüş

Konut Satışında Geçen Yıla Göre Düşüş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da konut satışının Ağustos 2021 döneminde 1.373 iken, bu rakamı düşüş göstererek Ağustos 2022 döneminde 1.234 olarak gerçekleşti. Düşüş yeni (sıfır) konut satışında oldu.  

TÜİK’in İllere göre konut satış sayıları Ağustos 2022 dönemine ilişkin verilere göre; Malatya’da Ağustos 2022’de toplam 1.245 adet konut satışı gerçekleştirildi. Bunun 206’sının ipotekli, 1.039 adetinin ise diğer satış şekillerini oluşturduğu kaydedildi. Satışı yapılan konutların 342 adetinin yeni konut, 903 adetinin ise ikinci el konut olduğu aktarıldı. 

Ağustos 2021 döneminde ise Malatya’da 462 adeti sıfır, 911 adeti de ikinci el olmak üzere toplam 1.373 adet konut satışı gerçekleştirilmişti. Buna göre; Ağustos 2022 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışı özellikle, yeni konut satışında düştü. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Vatandaş bu uçuk fiyatlara daireleri almamaya başladı müteahhitler satış yapamıyor düşüşler başladı aç gözlü Allahtan korkmaz ev sahiplerinide şikayet edin %25 devlet yasal artış koymuş kiraya ama %100 artış yapmak isteyen bile çıkıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    0.98 faiz açıklandığı gün dairesine beşyüzbin zam yapıp önceden peşinatını aldığı halde sözünü yiyen çakma müteahhit cimer seni bekliyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Elbette düşüş olacak ev fiyatları çıldırdı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    malatyada nedense ev sahipleri dairelerini yüksek fiyattan satıyor ve kıiralıyor çok bilinçsizce kiralama ve satış var adam 1000 tl ye oturduğu daireye evsahibi şimdi 3000 tl istiyor bu ne adaletsizlik ve çıkarcılıktır ama bunun gibi ev sahiplerinin hepsini cimere şikayet ettik yakında çok ev sahipleri mahkemelik olacak ve daire kiralarını tıpış tıpış indirecekler kiracıya tazminat bile ödeyecek olanlar olacak
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bence sen önce elektriğe, doğalgaza, suya, gıdaya, benzine yüzde 400 zam yapanları cimere şikayet et
    %100
    %0
    Yanıtla