İnönü Üniversitesi 48 Öğrenci Topluluğunun temsilcileri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile biraraya geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üniversite ile şehir arasındaki köprülerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Battalgazi Belediyesi toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra 48 Öğrenci Topluluğunun temsilcileri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üniversite şehir ilişkisine dikkat çekerek, "Üniversite ile şehir arasındaki ilişkilerin, köprülerin kurulması ve trafiğin düzgün bir şekilde işlemesi gerekir. Öğrenci topluluğu olarak sizleri zaman zaman bir ideolojik alana kanalize etmek isteyenler olabilir. Bir siyasi partinin fanatizmi yapmak isteyenler olabilir. Cemaatin, cemiyetin, meşrebin, tarikatın içine dahil etmeye çalışabilirler. Sakın bunlara itibar etmeyin. Herkesten bir şeyler alın. Ama kendi değerlerinizi yitirmeyin. Değerler bizler için önemlidir. Ve Kutsaldır. Kişinin belleği, kimliği ve hafızası önemlidir. Sizler, zihniniz başkasına ipotek ettiğiniz zaman bir anlamı kalmaz. Sizler fikirlerinizi başkalarına ipotek ettirmeyin. Sizin fikirleriniz ve düşünceleriniz belediye için yön haritası olur ve yön pusulası olur. Dolayısıyla sizlerin düşünceleri, bizim katılımcı belediyecilik anlamında önemli bir katkı sağlar. Diğer bir belediyecilik anlayışımız ise Sosyal belediyeciliktir. Halk oyunları, Halk müziği, gezme, konferanslar, paneller bir sosyal belediyecilik anlayışıdır. Diğer bir belediyecilik anlayışı da, Kültür belediyeciliğidir.Maddi manevi tüm değerlerin ortak bileşkesine bizler kültür diyoruz" dedi.
Başkan Gürkan, Eski Malatya'da üniversiteye yer tahsisi için yaptıkları girişimlere dikkat çekerek, "Biz belediye olarak, Türkiye'deki diğer belediyelerden farkımız ise, üniversite kurma aşamasında olan bir belediyeyiz. Bunun için Battalgazi kampüsü içerisindeki o alanın askeriyeden alınması ve üniversiteye devredilmesi, bir belediye için çok sıkıntılı dönemde bile, oradaki 800 dönüm yerin üniversiteye verilmesi, Türkiye'deki belediyecilik anlamında çok büyük fedakarlıktır. Rant hesabı yapmadan Üniversitemize verip, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmesi açısından büyük fedakarlık yaptık. Ayrıca Ziraat ve Su ürünleri ile ilgili fakültenin çalışmaları başlatılmış, buradaki senatodan ve YÖK'ün genel kurulundan ve Bakanlar kurulundan kararını da çıkartan bir belediyeyiz" diye konuştu.