SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korona İhbarları İçin İSDEM Hattı Devrede

0
Güncellendi - 2020-08-24 17:20:16
Korona İhbarları İçin İSDEM Hattı Devrede
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında hayata geçirilen İl Sağlık Denetim Merkezi (İSDEM) uygulamasına ihbarlar gelmeye başladı. İSDEM uygulamasına, bir günde bin 159 ihbar geldi.

İçişleri Bakanlığıca 20 Ağustos’ta valiliklere gönderilen genelge ile salgınla mücadele açısından yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında sağlanan veri entegrasyonları ile gerek denetim faaliyetleri yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken gerekse denetim faaliyetlerinin ilçe, il ve ülke genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapılabilmesine imkan sağlandı. İçişleri Bakanlığınca daha önce Kırıkkale'de pilot uygulama olarak devreye alınan İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılarak dün itibariyle tüm il ve ilçe salgın denetim merkezlerinin kurulumu sağlandı. İllerde vali tarafından görevlendirilen vali yardımcısının, ilçelerde kaymakamın koordinasyonunda faaliyet gösteren il ve ilçe salgın denetim merkezlerinin işyeri ya da mahalle denetim ekiplerinin sevk ve idaresi sağlanacak.

Ülke genelinde dün devreye alınan İSDEM üzerinden şu ana kadar 17 bin 993 denetim ekibi ve bu ekiplerde görevli olan 65 bin 184 kişinin yetkilendirilmesinin valilik ve kaymakamlıklarca yapıldı. Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikayetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezlerinin 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek. Bu amaçla gerekli görevlendirme ile yetkilendirme işlemleri valilik ve kaymakamlarca tamamlandı.

Etkin ihbar ve şikayet mekanizması oluşturuldu

Vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, HES uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik ya da kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il ve ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek.

İSDEM'e bir günde bin 159 ihbar geldi

Ülke genelinde İSDEM uygulamasını hayata geçeli bir gün olması ve vatandaşlar tarafından yeterince bilinmemesine rağmen bin 159 ihbar ulaştı. Yine son bir gün içerisinde il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerince İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısı da 5 bin 243 oldu.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Hasta (2 yıl önce)
    Abin hastaydı ,covid belirtileri vardı. Ve durumu kötüydü. 112 aradık geldi ve test yapmadı , hastaneye de götürmedi. Kendiniz gidin dediler gittik ve ordada saatin 21.00 geçti için test yapmadıklarını söliyip bizi yolladılar. Hastamızın durumu kötü ve hiç bişi yapılmıyor. Sağlık sisteminin iyi olduğu söyleniyor ama biz bu iyi sistemi hiç göremiyoruz .Gereğinin yapılmasını istiyoruz artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (3 yıl önce)
    10 gündür yatıyorum pozitif vakayim aramadığım yer kalmadı çocuklara test yaptiramadim malatya korenada sınıfta kalmış tas kayıp iyilestimi diye test yapanda yok herkes evine 1200 vaka açıklıyor lar sadece malatyada 400 altında değil kim kimi kandiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Erdal bey aynen doğru söylüyorsun bizde aynı durumu yaşıyoruz bizzat yaşamadan önce sayın sağlık bakanına o kadar güven duymuştum çalışmalarını başarılı buluyordum olayı yasiyan bilirmiş sahada durum anlatıldığı gibi değil hastayla irtibatlı yakinlarina test uygulanmıyor hasta ise iyileşinceye kadar devlet gözetiminde olması gerekirken evine gönderiliyor biz vatandaşlar ise duyarlı değiliz maske takan az sosyal mesafe kuralına uymuyoruz alınan önlemler denetlenmiyor bu hastalık gerçekten çok zor geçiyor ishal karın ve boğaz ağrıları çok şiddetli öksürük tat ve koku alma duyu kayiplari nefes alma zorluğu lütfen kurallara uyalım sağlık çalışanlarına yardımcı olalım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Belirtisi olanlara mutlaka test yapılmalı pozitif cikanlar hafif seyrediyordu evine gönderilmeden bir öğrenci yurdunda 14 gün kontrol altında tutulmalı pozitif çıkan kişinin yakın irtibat kurduğu kişilere mutlaka test yapılmalıdır okullar açılmadan bütün okullara özellikle parası olmayan okullarda devletçe gerekli hazırlıklar yapılmalıdır biz insanlar temizlik maske takma mesafe kurali na uymaliyiz uymayanlara devlet gerekli yaptırımları derhal uygulamalidir yoksa Ekim kasim Aralık aylarında bizleri çok zor günler bekliyor buna hazırlıklı olalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (3 yıl önce)
    Yaklaşık 3 4 saatte çıkan test 2 gün oldu hala yok illaki söylemek mi lazım. Kimse bu işi umursamıyor sağlıkta denetim kontrol yok. Bilin istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Mamo isimli kullanıcı yorumuna
    Üç günde çıkan testler var yani üç gün pozitif çıkan kişi hastalığı yaymaya devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (3 yıl önce)
    Haftasonu olmuş il sağlık müdürlüğünü arıyoruz test için gelecek ekip. Nöbetçi bir ekip dahi yok. İnsan bir nöbetçi bırakır koordinassyon sıfır. Denetim yok. İl sağlık müdürü yok rezillik diz boyu idareciler siyasi rant peşinde Allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Bentli (3 yıl önce)Mamo isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey messenger dan bana şikayetlerini yazan hiç kimseyi geri çevirmedik. Kaldıki evinde pozitif olan vakalarımız 04223214422 nolu telefondan aranıyorlar. Sizin hastanız varsa mutlaka aranmıştır. Bu numara gece 23.00’e kadar çağrı alıyor. Cevap alamazsanız bana msn den yazabilirsiniz. Burda yazmak yerine Facebook hesabım “Recep Bentli” dan sorun varsa yazmanızı bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Hastaneler için randevu alamıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Bir günde 1059 ihbar. Yazıklar olsun İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Test yaptırmak çok zor günlük 100 bin test kime yapiliyor bilmiyorum test pozitif çıktı eve gonderiliyorsunuz halbuki pozitif çıkanların bir devlet yurdunda gözetim altında tutulması iyi olur pozitif vakanın irtibatli yakınlarına filyasyon yani test yapılması bırakın aranıp sorulmuyor bile zaten halkımızın duyarsızlığı olduğu müddetçe ne yaparsanız yapınız bu virüsle başa çıkamazsınız devlet yetkililerinden ricam filyasyona önem verilmesi 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara zatürre ve grip aşısının aile hekimlerince zorunlu olarak yapılması bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederim saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimse kusura bakmasin da bu kadar vaka nerden çıkıyor insanlar gezdiği için maske takmadiklari için evde kalmadıkları için yani herkes kafasına göre gezsin vakalar patlasin sonra malatya sınıfta kaldı densin. Yani el insaf maske takmadiktan sonra kimse kimseyi şikayet etmesin. Zaten yarın hak meydanında bunların hepsinin hesabı sorulur.
    0
    0
    Yanıtla