SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koronavirüsü Yenen Çocuklar 23 Nisan'da Taburcu Oldu

0
Güncellendi - 2020-04-25 02:25:21
Koronavirüsü Yenen Çocuklar 23 Nisan'da Taburcu Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs tedavisi tamamlanan iki çocuk, 23 Nisan’da taburcu edildi

Malatya'da, koronavirüs (kovid-19) hastalığı nedeniyle tedavi gören iki çocuk taburcu edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında taburcu edilen çocuk hastaları, sağlık çalışanları alkışlarla evlerine uğurladı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde koronavirüs nedeniyle tedavi gören 8 yaşındaki M.S.Y. ile 14 yaşındaki down sendromlu D.A. taburcu edildi. 

Çocuk hastalar taburcu olmadan önce sağlık görevlileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hastaneyi Atatürk portresi, Türk bayrakları ve balonlarla süsledi.

Sağlık çalışanları, taburcu olan çocuklara bayrak verdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak, alkışlarla evlerine uğurladı. Çocukların taburcu olduğu esnada hastanede 23 Nisan şarkısı çalındı. 

M.S.Y’nin babası Fehmi Yiğit, bir haftadır hastanede olduklarını kaydederek, “Çocuğum tedavi gördü. Yeniden sağlığına kavuştuğu için mutluyuz. Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Yaşadığı mutluluğu kelimelere dökemediğini ifade eden baba Fehmi Yiğit, “İçeride gerçekten dışarıyı özlüyorsunuz. İnsanların evlerinde kalmaları gerçekten önemli ve iyi bir şey. Yaşadığım duyguyu anlatamam. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenemez” diye konuştu. 

Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Gelişimsel Pediatri Uzmanı Doktor Mehmet Akif Büyükavcı, kovid-19 hastalığı nedeniyle 14 Nisan’da hastaneye gelen 14 yaşındaki down sendromlu D.A. ile 16 Nisan’da hastaneye gelen 8 yaşındaki M.S.Y’nin 23 Nisan’da taburcu edildiklerini söyledi. 

23 Nisan itibariyle dört ve beşinci hastaları taburcu ettiklerini kaydeden Büyükavcı, “Şimdiye kadar 3 çocuk hastamızı taburcu ettik, bugünde dört ve beşinci hastamızı taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Beş çocuk hastamızı şifayla böyle özel bir günde onlara ekstra bir hediye vermiş olarak taburcu ettiğimiz için bizde çok mutluyuz. İkisi de çok mutlu. Bayramı evlerinde geçirmek istiyorlar. Onlara 23 Nisan hediyesi oldu. Tüm çocuklarında 23 Nisan bayramını kutluyorum. Çocuklarımda şu anda evde bensiz kutluyorlar” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız