SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koruma Kurulu Malatya'ya İrtibat Bürosu Açtı

Koruma Kurulu Malatya'ya İrtibat Bürosu Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatları ile Malatya'daki tescilli yapıları ayağa kaldırma çalışmalarının hızlandırılması için Sivas Koruma Bölge Kurulu tarafından irtibat ofisi açıldı.

6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya'da hasar gören tescilli sivil mimari yapıların ayağa kaldırılması için yoğun çaba harcayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne bağlı olarak bir irtibat bürosu kurdu.

Malatya Müze Müdürü Murat Ata depremlerde çok sayıda sivil mimari yapısının hasar gördüğünü hatırlatarak, “Depremlerde Bakanlığımız görev alanına giren konularda, Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlarıyla gerekli çalışmalara hemen başlanmıştı. Bu amaçla derhal sivil mimari yapılara proje ve uygulama desteği verilmesi kararlaştırılmıştı. Ardından depremde sivil mimari yapısı hasar gören vatandaşlarımız başvuru yaptılar. İlimizden yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 3 yapıya uygulama, 138 yapıya proje desteği verildi. Yapıların ayağa kaldırılması çalışmalarımız halen devam ediyor” dedi.

Teşkilat yapısı gereği Malatya’daki başvuruların Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce değerlendirildiğinin altını çizen Ata, vatandaşlara sivil mimari yapıların durumuyla ilgili birinci elden bilgi vermek, yapılan işlerde eksik varsa izlenmesi gereken yol hakkında yönlendirme yapmak, işlemlerin daha hızlı biçimde yapılmasını sağlamak, sivil mimari yapılar içerisinde yıkılması gerekenler varsa uygulanacak yol ve yöntemler konusunda bilgi vermek amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Sivas Kurula bağlı olarak bir İrtibat Bürosu kurulduğunu belirtti.

İha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Fikret (1 yıl önce)
    Sn.Koruma Kurumu geçen yıllarda yazı göndererek korumaya alınmasını istediğiniz (Tevfik Menmune İlkokulun karşısındaki Camininin tarihi kubbesi bir kamyonnun vurması ile yıkıldı enkazı bir senedir yerde duruyor.İhbar yapıldı kimse gelmedi.Siz neyin bürosunu açıyorsunuz. Olaydan bi habersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • yıkımcı (1 yıl önce)
    doğanşehirde deprem zamanı sit alanına giren yıkılmamış evleri yıkın sonra surlara zarar verin şimdi gelip burada büro açmışsınız çok komiksiniz siz hali hazırda olanı koruyamıyorsunuz (sözüm ona sivas valisi) depremin 4'üncü günü millet enkaz altında canları ile uğraşırken beyefendi doğanşehir de sit alanı olarak geçen yeri yangından mal kaçırırcasına yıkmıştır.
    0
    0
    Yanıtla