SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"KOSGEB Malatya'ya 250 Milyon TL Deprem Kredisi Verdi"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından Malatya'da depremden zarar gören 2 bin 700 işletmeye 250 milyon lira kredi verildiğini açıkladı.

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, 24 Ocak depreminin ardından KOSGEB’in, Malatya ve Elazığ deprem bölgesine yönelik "Acil Destek Kredisi Programı" başlattığını anımsatarak, işletme başına 100 bin lira üst limitli kredi verdiğini söyledi.

Çalık, “Krediye ait faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanıyor. Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay olarak uygulanıyor. Teminat sıkıntısı çeken KOBİ ve işletmeler için Kredi Garanti Fonu (KGF) devreye giriyor. KOSGEB, 24 Ocak’tan bugüne kadar Malatya’mızda 2 bin 700 işletmeye toplamda 250 milyon lira kredi desteği verdi. Müracaat süresi bir ay daha uzatıldı ve bu rakamda artış olacaktır.” ifadesinde bulundu.

Milletvekili Çalık, KOSGEB tarafından Malatya’da 2003 yılı öncesinde 178 işletmeye 251 bin lira, 2003-2020 yılları arasında ise 13 bin 638 işletmeye 542 milyon 362 bin lira destek verildiğini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • erhan (3 yıl önce)
    o geçti işsizlik ne olacak typ açıldı liste yöntemi ile personel alacaklar bazı kurumlara 77 günlüğüne bazılarına da 180 günlüğüne personel alınacak bu iş için bile torpil dönüyor dersin kuruma müdür alıyor yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbette Bir Malatyalı (3 yıl önce)
    Açıkcası devletimiz bu süreçde ekonominin ayakta kalması için elinden geleni yapıyor fakat sayın vekillerimizden artık verileni değil verilenlerin kimler tarafından nasıl degerlendirildiği ve ekonomimize nasıl deger kattıgının açıklamalarının yapılmasının daha iyi olacagını düşünüyorum.Kaynakların azaldığı bir süreçde bir vatandaş olarak ben artık 250 milyon karşılığında elde edilen sonuçları bekliyorum. Şunu da belirteyim haramzadenin partisi olmaz , bugün bir partide olan yarın başka birinde olabilir AMAÇ MİLLETİN EMANET OLARAK VERDİĞİ VERGİLERİ yerinde ve amacına uygun değerlendirmek olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    Allahım sen bizim aklımıza mukayyet ol. Dünya nın neresinde bir vekil bir oda başkanı depremde zarar gördüklerini söyledikleri esnafa verilen kredi ile övünür. Malatya haberden rica ediyoruz tüm dünyada var ise bir örneği haber yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Sayın Vekilim... Kime verdi hani biz görmedik burnumuzdan getirdiler ... gidin bakın sorun araştırın Kosgeb zengine ihtiyacı olmayana verdi parayı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Mehmet ali dogru soyluyor verdiginizi kisilerin Is yerlerin aciklayin malatya halki bilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Sn. Vekil bu 250 milyonu alan AKP Li iş adamlarında açıklasa ya
    0
    0
    Yanıtla