Malatya Havalimanı yolu üzerinde bulunan köyün (mahallenin) sakinleri, en sonuncusu Pazar sabahı olmak üzere sıkça kaza yaşandığını belirttikleri bölgeye Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) konulması talebinde bulunarak, yolu bir süreliğine ulaşıma kapattı.
Özal Mahallesi sakinleri, çokça trafik kazası yaşandığını kaydettikleri mahalleden geçen karayoluna EDS yapılması talebiyle öğle saatlerinde yolu bir süreliğine ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Jandarma ekiplerinin önlem aldığı eylemde konuşan Özal Mahalle Muhtarı Kenan Şeker, “Bölge okul ve sağlık ocağı güzergahı, sıkça kazalar meydana geliyor. Yetkilerden bölgeye biran önce Elektronik Denetleme Sistemi istiyoruz'' dedi.
Grup yapılan açıklamaların ardından dağılırken, yol da trafiğe açıldı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
7 yorum yapılmış
Vatan daş (2 yıl önce)
Yaşım 50, eskiden tek tv kanallı dönemlerde kamu spotu reklamlar vardı, önce alışveriş sonra fiş, Ahmet in yoldan karşıdan karşıya geçmesi (ÖNCE SAĞA, SONRA SOLA, SONRA TEKRAR SAĞA BAKIP YOL BOŞ İSE GEÇECEĞİM ) derdi o çocuk. Şimdi herkes elinde bir cep telefonu, kaldırımda yürürken bile gidip duran direğe çarpıyor, Malatya şehir merkezinde bile yoldan geçerken sağına soluna bakmadan yola dalıyor, hareket halinde iken cep telefonu kurcalamak yasaklansın, Sağa sola tekrar sağa bakmak gibi tv kanalları zorunlu kamu spotu reklam yayınlansın, sorun çözülür. H.limanı yoluna gelince, Köylüler üst geçidi kullansın, sağına soluna bakarak karşıya geçsin, hayvanını h.limanı yoluna salmasın gitsin merasında otlatsın.
%100
%0
Yanıtla
Nihat Toramanoğlu (2 yıl önce)
Özal köyünün gerek organize sanayi bölgelerine yakınlığı gerekse havaalanı yolcu ve askeri personel trafiği ve tarım arazi faaliyetlerinden kaynaklı trafik sorunu her geçen gün artmaktadır. civar köylerin ve havaalanının ulaşım talebine ihtiyacen Kuşdoğan - Çayırköy arasında bulunan yeni kuzey çevreyolu ayrım kavşağına bağlantılı yaklaşık 10km lik bir yeni havaalanı bağlantı yoluna ihtiyaç vardır.
%25
%75
Yanıtla
Gurbet (2 yıl önce)
Oldu olacak malatyada heryere yaptiginiz kasislerden yapin olsun bitsin
%100
%0
Yanıtla
vahit var (2 yıl önce)
yorumlara baktımda her kafadan bir ses geliyor.bir kaç yorum yapayım noktayı koyalım.bu yolda yaya olmasa bile sokak köpekleri yola atlaya biliyor benim aracın iki defa önüne atlamışlardı ALLAH tan yavaş gidiyordum kurtardım, sonuç olarak hız yapmak kazaya buyur gel demektir.
%67
%33
Yanıtla
mehmet (2 yıl önce)
devlet bir dünya yatırım yaparak üst geçit yaptı bir Allahın kulunu ordan karşıdan karşıya geçtiğini görmedim.yolu keseceklerine çoluk çocuklarına üst geçitten geçmelerni konusunda uyarsınlar(yetişkinlerde üst geçit kullanmıyor)
Devlet kanun koymuş yerleşim yerinde 50 km hız kendi koyduğu kanunu uygulasın hiçbir sorun çıkmaz ama nasıl olsa köy yeri denetim yok deyip 200 km hızla gidenlere yüksek cezalar versinler