SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koyun Sürüsüne Kurt Saldırısı

Koyun Sürüsüne Kurt Saldırısı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde kurtların koyun sürüsüne saldırması sonucu iki koyun telef oldu.

Olay, ilçenin Kurucaova Mahallesi Kalecik mezrasında yaşandı. Köy sakinlerinden Mehmet Ağçoban’ın koyunlarını eve getirdiği esnada, yol üstünde pusuya yatan 2 kurdun aniden sürüye saldırması sonucu 2 koyunu telef oldu. Ağçoban, köyün yakın olması ve koyunların can havliyle köye kaçması sonucu zararın fazla olmasını engellediğini söyledi.

Bu arada, Kalecik mezrasında çobanlık yapan Mustafa Karakaş ise kurtlar konusunda çobanları uyardı. Karakaş, kurtların hafife alınmamasını, gündüz vakti dahi sürülerin yakınında görüldüğünü ve bütün koyun keçi yetiştiricilerinin önlem almalarını, mutlaka köpek beslemelerini, sürülerin yanında ayrılmamalarını, ağıl ve avluların kurdun geçemeyeceği şekilde dar ve üzerinden atlayamayacak şekilde yüksek yapmalarını, ağıl pencerelerine korkuluk takmaları şekilde önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Karakaş, isteyen üreticilerin hayvanlarını sigorta yaptırabileceğini söyleyerek tecrübeli bir çoban olarak tavsiyeler de bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız