SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kozmik Oda'yla İfşa Edilen 848 Görevli Şehit Edildi"

0
Güncellendi - 2020-05-03 22:23:49
A- A+ PAYLAŞ

Halk TV'de Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programında konuşan Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün, Bülent Arınç'a suikast girişimi gerekçesiyle Kozmik Oda'ya girilerek ifşa edilen 848 gizli görevlinin şehit edildiğini ifade etti.

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Halk TV'de Hulki Cevizoğu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kozmik Oda'ya girilmesini hatırlatan Karakuş, devletin yabancı istihbarat servislerine ve terör örgütlerine yerleştirdiği görevlilerin ifşa edildiğini ifade etti.

Emekli Korgeneral, bu ifşalar sonucu yaklaşık 848 gizli görevdeki vatan evladının katledildiğini ifade etti.

Karakuş, canlı yayında "Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurtdışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi…" ifadelerini kullandı.

KOZMİK ODA KUMPASI

Genelkurmay Başkanlığına bağlı Seferberlik Tetkik Kurulundaki mühürlü kozmik odada seferberlik, savaş ya da işgal durumlarına karşı devletin en yüksek stratejileri yer alıyor. Yüz ve parmak izi tanıyan, çok haneli şifrelerle açılan kozmik odaya giriş için çok sınırlı personelin yetkisi bulunuyor. FETÖ, yarım asırlık devlet sırlarının yer aldığı kozmik odada 20 gün boyunca arama yaparak en mahrem bilgileri ele geçirdi.

Kamuoyu nasıl hazırlandı?

“Kozmik oda” ihaneti, 19 Aralık 2009 günü Bülent Arınç hakkında suikast iddialarının medyaya servis edilmesiyle başladı. FETÖ, suikast iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığında bulunan kozmik odada 20 gün boyunca arama yaptı. Devletin savaş planlarına ilişkin devlet sırrı niteliğindeki veriler FETÖ’nün eline geçti. Ülkenin milli menfaatleri ve güvenliği tehlike altına girdi. Arınç’a suikast iddiası ise “FETÖ kurmacası” çıktı: Şüphelilerin üzerlerinde ya da araçlarında suçu işlemeye yönelik hiçbir malzeme bulunamadı. Arınç’ın evinin krokisi olduğu öne sürülen kâğıdın bir bilgisayar tamircisinin adresine ait olduğu saptandı. Suikast ihbarının yapıldığı 19 Aralık 2009 günü Bülent Arınç’ın Manisa’da olduğu belirlendi.

Kozmik odaya hangi FETÖ’cüler girdi?

Mustafa Bilgili: “Kozmik oda” soruşturmasını yürüten savcı. Darbe girişiminin ardından kayıplara karıştı ancak 9 Kasım 2016 günü sahte kimlikle yakalandı.

Kadir Kayan: Kozmik odada arama yapan hâkim. CD, dosya ve hard diskten oluşan devletin en gizli belgelerini dışarı çıkarttı. 2005 yılında örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e yönelik açılan davada beraat kararı verdi. Darbe girişiminin ardından firar etti.

Muharrem Köse: FETÖ’cü hâkim ve savcıların kozmik odada arama yapmasını sağlayan Genelkurmay Adli Müşaviri. 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı, darbe girişiminin planlayıcılarından olduğu tespit edildi.

FETÖ tutuklusu Albay Muharrem Köse FETÖ belgeleri nasıl kaçırdı?

TÜBİTAK çalışanları Burak Akoğuz ve Ebubekir Yalçınkaya, bilirkişi sıfatıyla “kozmik oda” belgelerini inceledi. Akoğuz ve Yalçınkaya’nın, devlet sırrı niteliğindeki belgelerin kopyalarını verdiği TÜBİTAK çalışanı ve bilirkişi belgeleri Pensilvanya’ya kaçırdı. TÜBİTAK çalışanları Ünal Tatar, Burak Akoğuz ve Ebubekir Yalçınkaya’nın ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Kozmik oda belgelerini Pensilvanya’ya kaçıran firari TÜBİTAK görevlisi Ünal Tatar Devlet sırlarını kaçıran bilirkişileri dönemin TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz’ın seçtiği belirlendi. Kozmik oda belgelerini incelemek üzere FETÖ’cüleri görevlendiren Palaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki çalışma ofislerine dinleme cihazı yerleştiren isimdi. Yurt dışına firar eden Hasan Palaz hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. 15 Temmuz’a hazırlıktı FETÖ, devletin savaş planlarını deşifre ederek Türkiye’nin milli güvenliğini zayıflatmaya çalıştı. Nitekim 15 Temmuz’da işgal girişiminde bulunan örgüt, “kozmik oda” ihanetiyle devletin göstereceği refleksin önüne geçmeyi planladı.

medyaradar.com- fetogercekleri.com

ARŞİV FOTO: FETÖ'cü grup Kozmik Oda incelemesine giderken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vatandaş (3 yıl önce)
    813 vatan evladının tırnağı olurmuydu bülent arınç. Allah mekanlarını cennet eylesin. Meclisin bu iddia üzerine açıklama yapması icab eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Terzi fikri (3 yıl önce)
    Haber dün paylasilmis,tek bir yorum yok! Yazik! Olur olmaz ipten saptan herseye yorum yapan cok vatanseverler malatyalilar neredeler? Bu hezeyandir,cüküsdür! kozmik odayi fetöye acan arinc reyizin kankasi... Siradan fukara er rütbeli askerler fetöcü,bunlari Allah affetsin? Bu din bir tek sizemi güzel arkadas? Yaziklar olsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Dönemin sorumluluları, onay verenler ve vatanı savunmak için gerektiğinde ölmeye hazır olanlar sonrasında günah çıkarmaya çalıştı ve buna devam ediyorlar. Hatta cezaevinde yatan o dönem ordunun başındaki kişi; "Bugün olsa yine açarım kozmik odayı" dedi. Bu kişi bir de Atatürkçü geçiniyor ve kendince kitap yazıyor! Kozmik Oda, devletin savunma sırlarının olduğu yerdir. Kendi vatandaşına suikast düzenleme, cami bombalama, kirli derin devlet vs değildir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti'nin seferberlik durumunda uygulayacağı savunma planlarının olduğu, orduların nerelerde konuşlanacağı, hangi silahların hangi noktalara konulacağı, hangi yolların, hassas yerlerin koruma altına alınacağı, asker-sivil kimin ne görev alacağı gibi gizli ve hassas bilgilerin yer aldığı planların bulunduğu Merkez Bankası ana kasasından çok daha önemli bir yerdir. Her devlette vardır ve böyle bir oda veya planlar yok ise siz zaten devlet değilsiniz demektir ve ne küçük iç veya dış saldırıda devlet çökecek demektir. İşte bu bilgi ve planlar tereyağından kıl çeker gibi çatışmadan, soygun yapılmadan, düzmece haber ve komplo senaryoları ile alınıp servis edildi. Türkiye'nin devlet olarak bu planları değiştirmesi ve hazırlaması yıllar sürer. Yabacı gizli servisler tarafından suikaste uğrayan hiç bir şey suç işlememiş bine yakın insanın kanında çok sayıda günümüz itiarlı kişilerin eli vardır. Sayı daha da artabilir. Bunlar hiç gündeme geliyor mu? Düşünmek lazım. Huzur ve refah içinde yaşamak için illa ki inançlı ve kafatasçı olmak zorunluluğu da yok. BÖyle devletler de var dünyada. Çok basit bir şekilde kendi güvenliğini garantiye almak yeterli, evinin kapısını kilitlemek, bahçene duvar örmek, çit çekmek gibi. Peki; Vatan, Bayrak, Din, İman söylemleri ile ortaya çıkıp milleti uyutup hainlerle işbirliği yapanlara ne demeli? Eyy Vatandaşlar! Olayın detayını ve vehametini tarafısız kaynaklardan okuyun lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla