SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kükürtleme Danışmanı 15 Mühendis..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürlüğü, kayısı pazarlamada sorun yaratan yüksek kükürt oranının düşürülmesi için 15 ziraat mühendisinin görevlendirildiğini bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği tarafından finanse edilen 15 ziraat mühendisi, kayısıdaki kükürt miktarının AB standartlarına uygunluğu ve daha kolay pazar imkanı bulunabilmesi için çiftçileri aydınlatmak üzere Tarım İl Müdürlüğü denetimi altında görevlendirildi.

Kayısıda yeni hasat dönemini kapsayan 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında görev alacak olan kükürtleme danışmanlarının 2'sinin merkez ve merkez köylerinde, diğerlerinin de her ilçeye 1'er tane olmak üzere 13 ilçede istihdam edildiği kaydedildi. Kükürtleme danışmanlarının, kayısının olgunlaşma döneminden itibaren daha önce yaptırılan örnek kükürtleme odalarında uygulamalı olarak bilgilendirme çalışmaları yapacakları belirtildi.

FOTOĞRAF: Salih KAYHAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız