SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kullanılan Kredilerin Ödemesi En Az 1 Yıl Ötelenmeli'

'Kullanılan Kredilerin Ödemesi En Az 1 Yıl Ötelenmeli'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bankalara seslenerek, “Üyelerimizin deprem öncesi kullandığı kredi ödemeleri faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmeli” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin depremin yaralarını sarması için her konuda önünün açılması gerektiğine dikkat çekti.

“FAİZ VE KAR PAYI TALEP EDİLMEMELİ”
Oda üyelerinin her türlü sorununu ve talebini ilgililere ileten Başkan Sadıkoğlu, deprem önceki kullanılan kredi ödemelerinin faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmesini bankalardan talep ederek, şunları söyledi: 

“Malatya’mızın da aralarında yer aldığı 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler ekonomik yaralar da açtı. Bu yaranın sarılması için herkes elini taşın altına koymalı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın açıkladığı KOSGEB Acil Destek Kredisi üyelerimiz için önemli bir can suyu olacaktır. Ancak üyelerimizin deprem öncesi özel bankalardan kullandığı kredileri de var. Üyelerimizin mevcut kredilerini ödeme durumu yok. Bu kredilerin ödenmesi konusunda bankalar kolaylık sağlamalı. Üyelerimizin talebi halinde kredi ödemelerinin faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmesini talep ediyoruz. Özellikle üyelerimiz bankaların zorluk çıkardığına yönelik bizlere serzenişte bulunuyorlar. İş dünyasının deprem yaralarını sarmak için finansmana ihtiyaç duyduğu bu dönemde bankaların mağduriyete mahal vermemesini ve her türlü kolaylığı sağlamasını bekliyoruz. Konuyla ilgili hazırladığımız talep yazımızı çatı kuruluşumuz TOBB’a, BDDK’ya ve Türkiye Bankalar Birliği’ne gönderdik. Üyelerimizin her konuda yanında olmaya devam edeceğiz, sürecin takipçisiyiz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız