SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kültür Balıkçılığı Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Suda Yaşam Dergisi'nin organizasyonuyla "Su Ürünleri ve Kültür Balıkçılığı Semineri" düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Su Ürünleri ve Kültür Balıkçılığı Semineri"nin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Küçükbay, "Dünyanın yaklaşık yüzde 71'ini kaplayan su kaynaklarının ancak yüzde 0,3'ü kullanılabilir ve içilebilir özelliktedir. Dünya nüfusunun yüzde 40'ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekmektedir. Her yıl binlerce insan, su ve suya bağlı hastalıklar yüzünden ölmektedir. Dünya nüfusunun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması nedeniyle su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır" dedi.

Küçükbay, İnönü Üniversitesi Sürgü Meslek Yüksek Okulu'nda Su Ürünleri Bölümü'nde bilimsel olarak balık yetiştiriciliği yapıldığını ve yöre halkına yararlı olmaya çalıştıklarını da açıklayıp, İnönü Üniversitesi bünyesinde Su Ürünleri Fakültesi'nin kurulması için senatonun karar alıp, Yükseköğretim Kurulu'na kararı gönderdiklerini söyledi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise müdürlüklerinin 1380 sayılı su ürünleri kanununu uyguladıklarını ifade edip, bu yıl alabalık yetiştiricilerine kilogram başına 65 yeni kuruş ve yavru balıklara da 5 yeni kuruş teşvik ödemesi yapıldığını bildirdi.

Açılış konuşmalarından sonra katkılarından dolayı, Suda Yaşam Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Pülten tarafından, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Küçükbay'a plaket verildi.

2 oturum şeklinde düzenlenen seminere çeşitli üniversitelerden akademisyenler konuşmacı olarak katılacak. Şubat ayından beri 10 ilde seminerler veren Suda Yaşam Dergisi'nin seminerleri, 11 Nisan'da Elazığ, 13 Nisan'da Erzurum, 18 Nisan'da Trabzon, 21 Nisan'da Sinop ve 28 Nisan'da Ankara'da verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız