SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kültürü Yaşamak Zorundayız"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 10.'su tertiplenen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri başladı.

İki gün sürecek etkinlikler Türkiye'nin değişik ülkelerindeki üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin Somuncu Baba ve Hulusi Efendi üzerine hazırladıkları araştırmalarını sunduğu sempozyumla başladı. Törenlere katılmak için Hindistan, Suriye, Nijerya, Bosna Hersek'ten gelen katılımcılar, yerel kıyafetleri ile ilgi odağı oldu.

Özel Birgül Lisesi Salonu'nda yapılan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi sempozyumunda Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yağcı birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinliklere katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da ilk defa geldiği Darende'den çok etkilendiğini söyleyerek, insanlara hizmet edenlerin asırlar geçse de unutulmadığını söyledi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ise kültürün canlı gibi olduğunu, doğup, yaşayıp öldüğünü dile getirdi. Yuvalı, "Eğer bir toplum kültürünü kaybederse o topluluk ve o kültür ölü demektir, onların yeri müzelerdir, arşivlerdir. Anadolu, tarihte ölü kültürlerin mezarlığı konumundadır. Eğer bugünü geleceğe taşımak istiyorsak, kültürümüzü yaşamak zorundayız" diye konuştu.

İki ayrı salonda iki oturum şeklinde yapılan sempozyumda 16 akademisyen Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yi farklı bakış açılarıyla dile getirdi.

Nijerya'nın Suriye Büyükelçisi Mohammed Yousuf Babangideo, büyük İslam alimi İmamı Rabbani'nin Hindistan'da yaşayan torunları Muhammed Zubeyr ve Rıza Mahmud Sadık, Mısırlı dünya birincisi hafızlar Sayed Metvalli Abdelaal ve Mohamed Ahmed Amer ile Bosna Hersek'ten gelen konuklar yöresel kıyafetleri ile vatandaşların ilgi odağı oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız