SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kulübü Arka Bahçe Yaptılar, Şimdi Çırpınışını İzliyorlar"

0
Güncellendi - 2021-12-21 13:34:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeni Malatyaspor’un içerisinde bulunduğu durumla ilgili “Önce kulübü arka bahçeleri yaptılar, sonra siyasete alet ettiler, şimdide çırpınışını izliyorlar” dedi. Ağbaba, “Ligin dibine demir atan takımın yönetim kadroları şapkayı önüne alıp düşünmelidir” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’de 6 haftadır galip gelemeyen Yeni Malatyaspor’un Çaykur Rizespor maçında aldığı 1-0’lık galibiyet bardağı taşıran damla oldu.Teknik Direktör Marius Minel Sumidica’nın maçın ardından yaptığı “Malatya için çok büyük kriz başladı” ifadeleri takımın içinde bulunduğu durumun özeti olarak değerlendiriliyor.Bugüne kadar kentin ortak değeri Malatyaspor’a yönelik sürekli yapıcı eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hem yönetimin hem de takımı arka bahçe yapan siyasetçilerin şapkayı önlerine alıp düşünmeleri gerektiğini belirtti.

“Spor Toto Süper Lig’de beş sezondur yer alan Yeni Malatyaspor, geçen sezonlarda yaşadığı sıkıntıları bu sezonda da yaşamaya devam ediyor” diyen Ağbaba, “Bugüne kadar kendileri çaldılar, kendileri oynadılar. Takımın en iyi gününde fotoğraf çektirmek için yarışa girenler, şimdi sırtlarını döndüler. Büyük maçlar olunca statta yerini alan AKP’liler, takımı yüzüstü bıraktılar” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Yeni Malatyaspor’un Malatyalıların ortak değeri olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Akla hayale gelmeyecek olaylar yaşıyoruz. Sezon başında İstanbul’da işadamlarından destek alabilmek için bir toplantı yapıldı. Çoğu toplantı ve davete olduğu gibi o toplantıya da davet edilmedik. Niye, çünkü kulübü arka bahçeleri olarak görenler, bizim söylediğimiz doğru sözlerden rahatsız oluyorlar. Akıllarınca Yeni Malatyaspor’un yanında olduklarını gösterip, taraftara, Malatyalılara şirinlik yapıyorlar. Ne oldu, o toplantıdan ne sonuç çıktı? Sezon başında muhalefet milletvekilini dışlayarak toplantı yapanlar şimdi bir toplantı daha yapsınlar. Takımın iyi günlerinde sürekli ziyaret edip, “Takımımızın yanındayız” diyenler,neredesiniz? Menfaatleri olmayınca her şeye sırtlarını döndükleri gibi, Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor’a da sırtlarını döndüler.”

Şehrin bütün dinamikleriyle takıma sahip çıkması gerektiğini dile getiren Ağbaba, “Bu takım hepimizin. Her ne kadar biz dışında tutulsak da bu takım için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Takımın kötü duruma düşüşünü izleyen siyasilere çağrımızdır, Malatya’nın ortak değerinin çırpınışını izlemeyin. Hep birlikte takımımıza destek verelim.Unutmamak gerekir ki takım küme düşerse Malatya da küme düşer. Malatyaspor yöneticileri de bu kötü gidişi ele alarak ne yapılması gerekiyorsa yapmalı,takımı daha sıkıntılı günlere bu haliyle sürüklememelidirler” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • muhittin (2 yıl önce)
    Veli Agbaba dogru söylüyor! Malatyasporun 29.12.2019 tarihli basin aciklamasi; "Kulüp Başkanımız Adil Gevrek ve yönetim kurulumuzun ortak kararlarıyla BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü olarak, tanıtımı yapılan ve büyük beğeni kazanan yerli otomobilimizden kulübümüzün kullanımı için 15 adet sipariş verme kararı aldık. Büyük camiamıza hayırlı olsun." Ne oldu? Demek ki lafla ve gazla omuyormus bu isler. Saga sola gülücük dagitip sözde sempetik olacaginiza önce futbol kulubü yönetmeyi ögrenin! Dogrudürüst topcu alamiyor araba alacakmis. Komik
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Niye Sağlıklı düşünemiyoruz, MALATYASPOR, MALATYALININ ORTAK PAYDASI, SİYASETİN DEĞİL, bakıyorum kimse bu durumla ilgili, sağlıklı bir fikir yok, bazı yerden maaşlı troller, konuyu saptırmadan ,doğruyu söyleyin, yazın, yoksa bu Siyasi particiler, bu konu üzerinden, ahkam kesmeyin, ortada bir cenaze var bunu kaldırmaya bakın, yoksa şu şöyle dedi, bu böyle dedi mevzusu değil, MALATYA YA YAZIK ETMEYİN.............................
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın Ağbaba boşver sen işine bak. Onlar kendilerine bir oyuncak bulmuşlar. Oynar oynar bir gün de kırar bir kenara atarlar. Zaten seni dinlemeyecekleri kesin. Bir de bu memlekette doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Bu memlekette yalancılar daha çok itibar görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • cngz (2 yıl önce)
    Seni de Görmedik Sayın (Muhalefet) Vekili İşler Bu Duruma Gelene Kadar. Bi Muhalefet Olmadın Şimdi Oturmuş İzliyorlar diyorsun. Sende Oturmuş Konuşuyorsun Fark Ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    Çünkü sayın vekili dışladılar. Kendileri en iyisini bilir ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    Muhalefetin var bir vekili,iktidarı,dahası malatya'yı yöneten partinin var 6 tane vekili sen ne konuşuyorssun hele ? Kaldı ki konuştuğunu bilerek mi konuşuyorsun yoksa laf olsun diye mi konuşuyorsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam yerine koymadılar ki.2010 yılında Malatyaspor kongre üyeliği yaptı.Rahmetli Mevlüt ASLANOĞLU ile elini taşın altına koymuştu.
    0
    0
    Yanıtla
  • srknadizel44 (2 yıl önce)
    Çok güzel yazmışsınız. “Bugüne kadar kendileri çaldılar, kendileri oynadılar. Takımın en iyi gününde fotoğraf çektirmek için yarışa girenler, şimdi sırtlarını döndüler. Büyük maçlar olunca statta yerini alan AKP’liler, takımı yüzüstü bıraktılar” bunu bile inkar edenler var.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Vekil doğru söylemiş. Malatya Belediyespor(Yeni Malatyaspor) yani Malatyanın öz takımı, borçsuz harçsız bir şekilde Adil Gevrek denen şahsiyete teslim edildi. Ancak Büyükşehir Belediye son 3 yılda Adil Gevrek üzerindeki kontrolü kaybederek başıboş bırakınca, "Başkanlık, İdari menajerlik, transfer komitesi başkanlığı, basın sözcülüğü" gibi üstün meziyetlere sahip futbol duayeni Adil Gevrek, kendi malıymış gibi, bakkal dükkanı yönetir şekilde har vurup harman savurarak Malatya nın öz takımını batırdı. O takım Malatyalının vergileri ile kurulmuş bir takımdır. Bu duruma kim sebep oldu ise Malatyalının hakkı haram olsun. Adil Gevrekten bunların hesabını soracak babayiğit siyasetçi aranıyor. Çıkın çıkabilirseniz Adilin çemberinden. Takım batmış şehir batmış sahibi yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Adamın kralısın sayın vekilim Allah sizi başımızda eksik etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Sn Ağbaba en azından durumun vahametinin farkında l olaya dikkat çekiyor.Uzaktan maval okumak kolay.Yok efendim takım borç yükü içinde yok şöyle yok böyle. Tabii bir takımı borçsuz yonetebilmek maharet işi. Bu işi en iyi yapan Sivasspor buna rağmen küme de düşüp çıktılar. Özellikle süper lig takımlarının giderleri oldukça yüklü. Gider gelir dengesini iyi yapamazsanız her sene bu borç artarak çoğalır. Yonetime hesap sorma yeri genel kuruldur.Tuzuk gereği ilgili birimler zaman zaman hesap sorarlar. Şu anda takımın borcunun bir hayli çok olduğu söyleniyor. Bu borç yükü ile transfer bekleniyor bunun nasıl olacağı bir muamma.Ligde bir çok takım ciddi anlamda destek alıyorlar. Bunların başında Antalya,Alanya en önde olanları. Bizde ise destek olacaklarada köstek olunuyor.Yonetim birçok yönüyle basarisiz.Ancak bir çok yorumcunun yönetimin kayyuma bırakmasını istemeside son derece düşündürücü ve esef verici.Takimi tamamen başı boş bırakmakta lige havlu atıp amatöre kadar gitmesine seyirci kalmaktan başka birşey değildir. Yeni bir başkan bulmak Sn Gurkan'nin işidir. Bu takımda kalıcı çözümler üretmekte belediye başkanın işidir.Taraftar takıma yeterince sahip çıkmıyor sonrada başarı bekliyor.kulübün tesislerine kurşun sıkıldığında bu takımın düşüşü başlamıştır. Sessiz kalanlarda bu işin hızlanmasına sebep olmuşlardır. Sosyal medyada kurşun sıkanlara destek verilmiştir .Takim taraftar nezdinde de yalnız bırakılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turo44 (2 yıl önce)
    Hazır atkıyı takmışken geç ozaman takımın başına,konuşacağına
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiyiciler varken ne gerek var ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Şeref Keşanlı (2 yıl önce)
    İnşaallah Yeni Malatyaspor takımı bir alt kümeye düşmez. Bu şehrin ve futbol takımının gerçek sahipleri vardır nitekim.
    0
    0
    Yanıtla
  • BATMIŞ GEMİ (2 yıl önce)
    Hele sen bi su şimdiye kadar nerdeydin sen nasıl malatyalı Politikacısın hep Partinizin menfaatini düşündünüz Ya Malatyaspor ya biz çilekeş taraftarlar her hafta rezil rüsva oluyoruz Takımdaki TALLAN Taa nezaman başladı TRT.den Borçsuz Takımları sayarken Malatyspor üstten ya ikinci ya üçüncüydü vay bunu duyan yönetim arası çok geçmeden Takımın Gırtlağa kadar borçlu olduğunu açıkladı Biz Malatyalılara ŞOK ŞOK ŞOK Birde para eden oyuncular satıldı Takımın çatısıda Bacasıda çöktü geçen sene ligde nasıl kaldığımızı tüm Türkiye biliyor TFF kafayı viziyonsuz beceriksiz yönetime takmış her maçımıza CELLAT HAKEMLER geliyor ve bizi dilim dilim doğruyorlar VELI AĞBABABA şimdiye kadar nerdeydin herkes gibi menfati öne çıkan Malatyasporun adını anıyor yoksa üzerlerine ölü toprağı örtülmüşcesine SUS PUS ?
    0
    0
    Yanıtla
  • BATMIŞ GEMİ Veli AĞBABA yı hangi toplantıya çağırdılar.İstanbul da bir dizi toplantı yapıldı.Hiç birine davet edilmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli AGBABA 2010 Yılında Malatyaspor yönetimi ve kongre üyeliği yaptı. 250.00 tl para verdi. Parayı hibe etti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Zengin adamsın bugüne kadar kulübe kaç kuruş katkı verdin? Hiç olmasa kulübe fitne sokmayın.faydanız yok bari zararınız olmasın.hariçten gazel okumak kolay tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dedikleri doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce Sıfır,borçsuz bir klüp bu hallere nasıl düşürülmüş,bunlara nasıl çanak tutulup,bugünlere getirilmiş biraz bundan söz etmen gerekirki milletten para dilenmeye yüzünüz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa EFENDİ Mevlüt ASLANOĞLU döneminden beri katkıları var.Malatyaspor ANTEP te küme düşerken 2000 BİLETİ Mevlüt ASLANOĞLU dağıttı.Veli AĞBABA milletvekili olmadan önce bile katkısını sürdürüyordu.Sen nerede yaşıyorsan bilmezsin KATKILARI .Bir de sen ne katkıda bulundun belki maçlara bile gitmiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa günümüz türkiyesinde en yaygın kelime 'FİTNE '' kelimesi ve bu kelimeyi bir kesim çok fazla sarf ediyor.Muhtemelen sende o kesimdensin belli ama fitne bunun neresinde ? Bence sen bu yorumu malatyaspor koruyup,kolladığından falan değil,sen siyasi olarak o cümleyi kuruyorsun. Fitne nedir biliyormusun kötü giden bir şeyin bile istiyerek arkasında durmak,desteklemek,alkışlamak işte fitne tamda odur.Allah fitnecilere fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla