Amatör Futbol Ligi'nde yaş gruplarına göre bütün kategorilerde mücadale eden Kale Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde, futbolcuların eğitimlerini aksatmamaları için kulüp bünyesinde sınıf kurularak eğitim veriliyor.
"KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Kale Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Erdal Kaçan, yaptığı değerlendirmede, "Kale Gençlerbirliği dostlarımızın sayesinde kuruldu. Daha önceden Kale İdmanyurdu adı altında liglerde yer alıyordu. Ama bazı problemler nedeniyle isim değişikliği yapmak zorunda kaldık. Dolayısıyla Kale Gençlerbirliği'ne birkaç iş adamımız malzeme yardımında bulundu. Bu iş adamlarımızda İstanbul'da bulunuyor. Kale Belediyesi'nden maddi veya manevi hiçbir destek almadık. Kaymakamlığımızdan hiçbir talepte bulunmadık. Sadece İstanbul'dan gelen malzemeyle takımı yürütmeye çalışıyoruz. Burada teknik sorumlumuz Ali Kayaduman'a çok şey borçluyum. Çünkü her şeyiyle takımın yanında yer alıyor. Ben teknik heyetin ve sporcuların yanında kendimi bir başkan olarak görmedim. Hep bir ağabey olarak yanlarında bulundum. Dolayısıyla Kale Gençlerbirliği, yarışmacı bir ekip oluşturmaktan çok iyi ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor. Biz bu hedefle yola çıktık. İnşallah devam da edeceğiz. Böyle bir ortamı da hiçbir yerde göremezsiniz. Sporcularımız arasında büyük-küçüklük yoktur. Burada ağabey ile kardeş vardır. Biz sporcularımıza maddi konularda hiçbir vaatte bulunmadık. Çocuklarımıza eğitimlerinde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de kulüp bünyesinde bir sınıf oluşturduk ve burada sporcularımıza eğitim veriyoruz" diye konuştu.
"SPORTİF BAŞARILARA ÖNEM VERMEDİK"
Kulübü kurduklarında amaçlarının sporcuların iyi bir eğitimden geçmesi olduğunu söyleyen Kulübün Teknik Sorumlusu Ali Kayaduman, "Kulübümüz 2009 yılında kuruldu ve bütün kategorilerde lige iştirak ettik. Ve bu kulübü kurarken, sportif başarılara pek önem vermedik. Böyle bir hedefimiz hiçbir zaman olmadı. Bizim amacımız sporcuların iyi bir eğitimden geçmesi, bedensel gelişimlerinin yanında zihinsel gelişimlerini de sağlamaktır. Bunun içinde böyle bir yola girdik. Herkesin bildiği gibi amatör spor kulüplerinin bütçeleri sınırlı, imkanları dar. Bizde bu ölçüde elimizden geldiği kadar birkaç tane yöneticiyle birlikte bu yola girdik. Tabi bunu yaparken çocukların iyi yetişmesine önem veriyoruz. "Kendi gücümüz ölçüsünde sporcularımızın ders çalışabilmeleri için böyle bir ortam sağladık. Sporcularımıza gerek ben gerekse de üniversitede okuyan sporcu ağabeyleri eğitim veriyor. Sporcularımız burada hem derslerini çalışıyor hem de gerekli konularda eğitim alıyorlar. Burada sadece bizim fedakarlığımız yeterli değil. Yerel birimlerinde bu konuda en azından bizim gösterdiğimiz fedakarlıkların nispetinde fedakarlık göstermeleri lazım. Onlarında bir şeyler yapması gerekiyor. Amatör takımların en büyük sıkıntısı antrenman alanlarının darlığı. Sadece bir sahamız var. Sporcularımız gündüz antrenmana gelemediği için akşamları çalışıyoruz. Neticede okula giden ve çalışan sporcularımız var. Akşam antrenmanlarında da saha yetersiz kalıyor. Sadece bir saat çalışabiliyoruz ve iki takım aynı sahada antrenman yapıyor. Buda bize büyük bir engel teşkil ediyor. Bunun bir an önce giderilmesi gerekiyor. Amatöre yapılacak yardımların biraz daha fazla olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.