SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kur'an-ı Kerim'e Saldırıya Malatya'da da Tepki

Kur'an-ı Kerim'e Saldırıya Malatya'da da Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakan Rasmus Paludan'ın çirkin eylemine karşı sabah namazında dualarla tepki gösterildi.

İslam dünyasından birçok ülke aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi. Türkiye’den de skandal olaya sert tepkiler devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülke genelindeki tüm camilerde sabah namazında Kur’an-ı Kerim okunacağını ve dua edileceğini duyurdu. Diyanet işleri Başkanının çağrısı ile Yeni cami de sabah namazında buluşan vatandaşlar kılınan namazın ardından skandal eyleme tepki gösterdi.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım yaptığı duada birlik ve beraberlik çağrısında bulunurken, TÜGVA Malatya Şube Başkanı Mesut Demir ise Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırının alçaklık olduğunu kaydetti.

Kur’an-ı Kerim’in Müslümanların rehberi kutsal kitabı olduğuna vurgu yapan Demir , “Terörist sevici İsveç'in Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e alçakça ve asla kabul edilemez bir saldırı hedeflenmiştir. Hiç usanmadan ve utanmadan, mütemadiyen İslam'ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmeyen terörist sevici batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki, Türkiye'de size asla geçit vermeyecek ve dinine ve değerlerine kıyamete kadar sahip çıkacak bir gençlik var. Bu öyle bir gençliktir ki ecdadının merhametinden nasiplendiği kadar, celalini de nesilden nesile aktarmasını bilir. Bu haçlı zihniyeti ile yüzyıllar önce de savaştık şimdi de savaşıyoruz. Kıyamete kadar da savaşacağız. Dün olduğu gibi bugün ve daima mücadelemizi sürdüreceğiz. Yüce Allah bizimledir. Yüce Kitabımız Kur'an başımızın tacı, yolumuzun rehberi, ümmetin kutsalıdır. Dokunulamaz, dokundurtmayız.” diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mustafa Cercis (1 yıl önce)
    Biz Kur’ân’ı mü’minlere şifâ ve rahmet olmak üzere gönderdik. Zâlimlere ise bütün bütün mûcib-i hüsrân olacakdır. (İsra Suresi 82.ayet). Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e İnananlara ne mutlu! Kutsal kitab'a İnanmayıp üzerine bir de düşmanlık yapanlara ne acı!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    malatya da tepki verdiğine göre ,isveçli berduş muradına erdi demektir.bu tip eylemlerin kınanması tamamen siyasi bir karardır.emir üstlerden gelir,isveç isteklerimizi (feto firarileri)vermediği için eylemler organize edilir.yarın aramız düzelirse eylemlere birden son verilir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mahmut (1 yıl önce)
    Ortadaki adam Önder başkanı değil mi?Hani proje okulunu Ali Tatlıyla beraber katleden adam..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Kural Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e Uzanan Eller Kırılsın Ya Rabbi Cellecelaluhu
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ömer acar (1 yıl önce)
    Ya sabah namazı için erkenden kalkmış yüzlerce insan gelmiş maşallah. Ama imam kendi şovunun peşinde cüzle sabah namazı kaldırıyor kendini müftüye ve siyasilere ispatlıyor. Sonra müftü kendini göstermek için mikrofonu eline alıyor 25 dakika dua ediyor aynı şeyi farklı sözlerle 5 kere söylüyor.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Garip olan bu olaya sadece Türkiye nin tepki göstermesi. Dünyada kaç tane müslüman ülke var. Neden hiç birinden bir tepki gelmiyor? Kuranı Kerim in Türkiye konsolosluğu önünde yakılması neyi değiştirir? Birlik olunmadığı sürece bir sonuç almak mümkün değildir.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Araplardan ne fayda bekliyon ki, bizim bizden başka dostumuz yok, Araplar petrolünü çıkartır, batıya satış yapar, pazarlama kapılarını kapatırlar mı? Tepki falan bekleme, Türkler mı Müslümanlığı Araplardan öğrendi, Araplar mı bizden hâlâ anlamış değilim. Bana göre kesinlikle güvenilmez bir topluluk. Tepki vermemeleri gayet normal.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Kırmızı başlıklı kadının ne işi var bunca erkeğin içinde ve camide Allah bizi ıslah etsin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Allah bunları görüyor evet ama hesabı mahşere saklıyor . Biz elin gavuruna eylem protesto yapacağımıza önce müslümanlığımızı sorgulayalım. Ev kiralarını 2.000 den 5.000 e gavurlar değil biz MÜSLÜMANLAR yapıyoruz. Biz kendimizi protesto edelim FIRSATÇILIK VE HERTÜRLÜ GEVENDELİK bizde zaten
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar...Sözde dünyanın en medeni ve çağdaş ülkelerinden biri İsveç, başka insanların inancına hakareti düşünce özgürlüğü sayıyor. Bunların mantığına göre bizim de incil yakıp, H.z İsa'ya küfür etmemiz mi lazım. O bize yakışmaz. Müslümana yakışmaz. Yüce kitabımızı yakan kafir, faşist aslında cehennemdeki ateşini yakmış oldu, ateşi bol olsun, Allah belasını versin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Işveçin nesi medeni sadece ekonomisi iyi maddi olarak iyi durmdalar hepsi o kadar herkes yanlız sadece bira masasında birlik var herkesin elinde poşet köpeğin arkasında gezerler köpek kaka yaptımı alır ama yaşlı kendi annesi veya babasına geldimi tiksinir yanına dahi varmaz DNA testi yaptırmazlar karnavaldan 9 ay sonra yılın yüzde 70 bebek yapar bu medeniyetse olmaz olsun böyle medeniyet
    %77
    %23
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Müslüman dendimi Türkiye imparatorluk dendimi osmanlı diye bilinir yıllardır batı çok büyük emek ve çaba harcıyor Türkiyeyi 1980 öncesine getirmek için kürt Türk Alevi Süni diye milleti birbirine düşürmek için elinde geleni yapıyor kürdü sevmiyor kürtistanı çok seviyor islamı sevmiyor Türk düşmanı islammı seviyor malesef bunlara inananlar çıkıyor içimizde KURANÌ KERIMI yakmaya sesiz kalan en büyük şeytan
    %59
    %41
    Yanıtla