SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürecik Radar Üssü Kapatılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, “Siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik radar üssünün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için oturma eylemi gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Siyonist işgal rejimi 75 yıldır işgal etmiş olduğu Filistin topraklarında her geçen gün işgali genişletmektedir. Siyonist çeteler, Filistinli kardeşlerimizi alıkoyma, kaçırma, rehin alma, şehit etme, mal, mülk ve arazilerini gasp etmeye devam etmektedir. Bunun neticesinden milyonlarca Filistinli kardeşlerimiz yurtlarından ve topraklarından tehcir edilerek diasporaya uğramışlardır.

Filistin'e yönelik Siyonist çetelerin işlemiş olduğu zulümlerin haddi ve hesabı yoktur. Siyonist rejim 7 "Ekim'den bu yana Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırım suçu işlemiştir. Siyonistler soykırım suçu işlerken, camileri, okulları, hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamış, hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımamıştır. Yapılan bu saldırılar neticesinde 22 Kasım tarihi itibarıyla Gazze'de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan sağlık çalışanı ve yardım görevlisi savunmasız 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir. Ve yine aynı şekilde Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır. Siyonistler Gazze'de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır. Yaralı insanların yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur.

Gazze'de yaşanan bu vahşet ve soykırım basın ve medya aracılığıyla canlı yayınlanmış, tüm dünyanın gözleri önünde insanlığa savaş açılmıştır. Bu soykırımı durdurmayan ve hatta destek veren ülkelerin liderleri dev miting ve protestolara maruz kalmış, mazlum Gazze halkının yanında yer alan halklar, Siyonist vahşeti telin etmeye devam etmektedir. Bu kapsamda biz Türkiye'de yaşayan halklarda Siyonist vahşeti telin ediyoruz. Siyonist işgal rejimine boykot uygulanması, Siyonistlerle ticari ilişkilerin kesilmesi ve radar üslerinin kapatılması konusunda Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak birlikte ortak basın açıklamaları, 'protesto gösterileri, yürüyüşler düzenlemeye devam ediyoruz. Herkesin malumu, Kürecik Radar sisteminin kurulumu ABD askeri personeli tarafından Şubat 2012'de tamamlandı. Radar istasyonunun kontrolü, NATO Komutanlığına devredildi. Kurulu radar, Siyonist işgal rejimine bilgi akışı sağlamaktadır.

ABD'nin Siyonist işgal rejimine açıktan destek vermesi bilinen bir durumdur. ABD Siyonist işgal rejimine, Gazze'ye yapılan saldırılarda silah desteğiyle birlikte istihbarat desteği de vermiştir. Söz konusu istihbarat desteğini kendi elleriyle kurmuş olduğu ve ülkemizden bulunan Kürecik radar üssünden sağlamıştır.

Bilginin ve istihbaratın en büyük silah olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Böyle zorlu bir süreçte Gazze'de İşlenen soykırım suçuna ortak olan ABD'nin bizim ülkemizde bulunan bu radar üssünü kullanması ve kardeşlerimizin şehid edilmesine seyirci kalamayız. Bu kapsamda, Siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik radar üssünün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için oturma eylemi gerçekleştireceğiz. 25-26 ve 27 Kasım günü gerçekleştireceğimiz 3 günlük oturma eylemine tüm halkımız, basın ve medya mensupları davetlidir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hakkı (5 ay önce)
    Yıllar önce biz açılmasın diye dayak yerken, siz neredeydiniz? Evinizde oturup bizi yuhluyordunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kerim (5 ay önce)
    Doğu Türkistanda müslüman kardeşlerimiz yıllardır azap çekti zulme uğradı, hükümetten bir siyasiden tek ses çıkmadı, şimdi de araplaştırma çalışmaları yapılıyor, ayık olun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Banazılı (5 ay önce)
    Düşünmek, sorgulamak, idrak etmek ve hakkı savunmak bu kadar zor olmamalıydı. Biz geçen sene de israili protesto ediyorduk dikkat ediyorduk, kürecik üssüne beş sene önce de karşıydık. Yani aklımız başımıza yeni gelmedi. Doğu Türkistandaki müslümanları da düşündük unutmadık, Allah Filistine de yardım etsin. Ama şu cahillerin anlık gereksiz çıkışları çok komik geliyor. Veli Ağbaba 2010 da kürecikte eylem yaptı kötü bellediniz, ramazanlarda evleri coca colayla doldurdunuz iyi sandınız, bence aklınız başınıza yeni gelmedi hiç gelmedi. Arap seviciliğini pompaladılar sizi de saldılar, siz de koştunuz. Ama işte bu ne insanlık ne de müslümanlık..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Sayın Malatyalılar bu kafir koruyucu kalkanını bir an önce burdan kaldırmamız gerekli. Radarı kullananlar amerikalılar türkleri radar odasına dahi yaklaştırmıyorlarmış Türk askerini radarın çevresinde bekçi olarak kullanıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Hayret bir şey, Solcular radar üssünün kapısına dayanıp protesto ederken dönüp bakmayanlar, şimdi sessizce belkide içlerinden "Kürecik üssü kapatılmalıdır" demişler. Madem şimdi aklınıza geldi toplanın sesiniz gür çıksın, hükümet duysun. Belki sizi dinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zibetra (5 ay önce)
    Vakti zamanında Veli Ağbaba ve CHP protesto ettiğinde onları kınayankar radar üssünü protesto ediyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bunlarda o akıl var mı sence, her duyduğuna inanan, her haltı alkışlayan, din kitap laflarına inanan bir grup sadece
    %63
    %37
    Yanıtla
  • A Ali (5 ay önce)
    Beyler böylesi konularda siyaset yapılmaz küreciğin kapatılmasını her parti yandaşı ister bu gün A görüşü ister yarin x partizanları ister hepsini desteklenmesi gerek o bu şu yok Malatyamıza haşhaş ekimini kim yasakladı bu yasağa hiç bir parti karşı koyamaz çünkü ABD istemiyor ABD nin istemediği hiç bir parti iktidar olamaz Çine gücümüz yetmez yapacak ne var ki Uygurlu arkadaşım ALLAHTAN başkası yardım edemez diyor Boykot yapalım mekdonus yerine döner lahmacun simit yersek Neskafe yerine Türk kahvesi içsek Cola yerine su içsek ölürmüyüz Mekdonusda çalışanlar neden satıkları gıdaları yemiyorlar yemin olsunki o kadar pis hijyen diye bir şey yok colanın sahipleri iki aile tek yudum cola içmezler colanın içine çok paslı bir demiri bırakın 1 saat sonra tertemiz eder
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ysf (5 ay önce)
    Harbi kamera makası gibi Zamanında solcular eylem yaparken kurulmasın derken nerdeydiniz acaba aklınız yeni başınıza geldi işte biz hep toplum olarak yaşayarak öğreniyoruz savaşın kimseye karı yok ama bu akıl size ön yıl önce lazımdı
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Erol (5 ay önce)
    Keşke bu duyarlılığı kominist çin zulmü altında inim inim inleyen yüzbinlerce şehit veren soydaşlarımız Müslüman Uygur Türkleri içinde gösterseniz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Erol isimli kullanıcı yorumuna
    Veremezler çünkü Uygurdakiler Türk. Onlar için varsa yoksa Arap coğrafyası, orada bile ayrımcılık yaptılar samimi değiller S Arabistan aylarca G Yemen de müslüman katletti seslerini çıkarmadılar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    Dostlar pazarda görsün,,,,
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali Dogan (5 ay önce)
    Keşke bu gayretlerinizi Doğu Türkistan'da sistematik soykırıma maruz kalan müslüman soydaşlar için de gösterseydiniz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Şayet gücünüz yetiyorsa eyleminizi gidip akp il başkanlığı önünde yapınız
    %91
    %9
    Yanıtla