SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracatından 9 Ayda 290 Milyon Dolar Gelir

Kuru Kayısı İhracatından 9 Ayda 290 Milyon Dolar Gelir
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, kuru kayısı ihracatı kent ekonomisine büyük katkı sunuyor.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerine rağmen ihracatçıların, kuru kayısıda dış satımı sürdürmek için gayret sarf ettiğini belirtti.

Kayısı ihracatında dönem dönem yavaşlama olsa da Avrupa ve Amerika ile son zamanlarda Brezilya ve Hindistan'a yapılan ihracatın ivme kazandığını dile getiren Özcan, eylül ayındaki dış satımın diğer aylara göre yükseldiğini kaydetti.

Kuru kayısı ihracatının kent, ülke ve bölge ekonomisi için önemli olduğuna işaret eden Özcan, şöyle konuştu:

"Önümüz kış, havaların soğumasıyla kuru meyve gruplarında ciddi anlamda, yüksek miktarda tüketim başlıyor. Eylül ayında 6 bin 533 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirdik, geçmiş yılların en yüksek ortalamasıyla bu ayı tamamladık. Yaklaşık 40 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmişiz. Önümüzdeki son çeyrek ihracat miktarımızı korursak yıl sonunda önemli bir başarı elde etmiş oluruz. Kuru meyve grubunda, kuru kayısı en önemli tarım ürünlerinden biri. Kuru kayısı, Türkiye'nin toplam tarım ürünleri ihracatına baktığımızda artık 500 milyon dolarları pas geçerek yeni hedeflere koşan bir tarım ürünü."

9 ayda 50 bin 777 ton kayısı ihraç edildi

Yılın 9 ayında 50 bin 777 ton kuru kayısı ihracına karşılık 290 milyon dolarlık gelir elde edildiğine işaret eden Özcan, "Depremin bütün olumsuzluklarına, şehirde yaşanan zorluğa, sıkıntıya ve iş gücü kaybına rağmen... Çünkü şehir ciddi anlamda göç verdi. Şehri toparlamak için yoğun bir çalışma var. Bir taraftan devletimiz temeller atarak kalıcı konutlar inşa ediyor, diğer taraftan konteynerlerde insanların hayatlarını sürdürmesi için hummalı bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kayisici (1 yıl önce)
    sayin baskan malatya kayisisina afganistan'dan getirdikleri kayisiyi karistiran firmalara bir ceza verildi mi ????
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    guzel malatyamizin guzel kayisisina iran mali ozbek mali kayisi karistiran hainler icin bir haber yapacak misiniz ????????? yoksa korkuyor musunuz ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Gıdaların içinde ki suyu ısıl yöntem ya da kayısı gibi kükürtleme yöntemi coğrafyamız için nimet. Tarlada para etmeye yas meyve inş kurutulmuş meyve kültürü artarak değer kazanır. Soğuk hava deposu buz dolabı elektriği derken eski usul gıda saklama yöntemlerini unuttuk.
    %0
    %100
    Yanıtla