SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısıda Lisanslı Depo İçin Kira Desteği

Kuru Kayısıda Lisanslı Depo İçin Kira Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, lisanslı depolarda muhafaza edilen kuru kayısı için verilecek destek miktarlarını açıkladı. Kuru kayısı için lisanlı depoda kira desteği ton başına aylık 30 TL olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  “Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ”  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre; “Lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, ayçiçeği, soya fasulyesi, pamuk, fındık, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm, zeytin ve zeytinyağı ürünleri için ÇKS/TÜKAS’a kayıtlı üretici/üretici örgütlerine kira, nakliye ve analiz ücreti destekleme ödemesi yapılacak.”
Buna göre; kuru kayısı ton başına kira desteği aylık 30 TL, kuru kayısı ton başına nakliye desteği 100 TL, kuru kayısıda desteklemeye tabi nakliye üst sınırı7.5 ton ve kuru kayısı da ton başına analiz ücreti desteği 50 TL olarak belirlendi.

Desteklerden faydalanılması için belirlenen şartlar ise şöyle belirtildi:

 “Ürün miktarı üzerinden her ürün çeşidi için belirtilen tutarlarda ve üst tonaj sınırı aşılmamak kaydıyla nakliye desteği verilir. Depolanacak ürünlerin lisanslı depoya tesliminden önce yetkili sınıflandırıcılarca yapılacak analiz başına, belirlenen tutarlarda analiz ücreti desteği verilir. İlgili üretim yılına ait depolama dönemi başlangıç tarihleri olarak belirtilen ürün depolama dönemleri esas alınır. Kira, nakliye ve analiz ücreti desteğinden faydalanabilmek için mevcut üretim yılına ait ürünlerin depolama döneminin başlangıç tarihi ile ilgili yılın son günü arasında lisanslı depoya girmiş olması, en az bir gün depolanması ve TBS üzerinden ELÜS İhraç Formu doğruluğunun sağlanması şartı aranır.

Üretici/üretici örgütünün nakliye ve analiz ücreti desteklemesinden faydalanabilmesi için kira desteği başvurusu yapması şarttır. Kira desteğinden faydalanılan üretim miktarı için nakliye ve analiz ücreti destekleme ödemesi bir defadan fazla yapılmaz. Kira, nakliye ve analiz ücreti desteklemesine tabi ürün cinsi ve miktarı ÇKS/TÜKAS’ta kayıtlı üretim bilgileri ile uyumlu olmak zorundadır. Kira, nakliye ve analiz ücreti desteği ödemeleri, bireysel olarak başvuran üreticiler için doğrudan üreticilere verilir veya üreticilerden aldıkları ya da kendilerinin üretmiş oldukları ürünleri lisanslı depo işletmelerine getiren üretici örgütlerine verilir.”

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Lisanslı Depo

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız