SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısıdan 10 Ayda 340 Milyon Dolar Gelir

Kuru Kayısıdan 10 Ayda 340 Milyon Dolar Gelir
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 1 Ağustos 2021'te başlayan ihracat sezonunun 10 ayında, 74 bin 762 ton kuru kayısı ihraç edilerek 340 milyon 706 bin dolar gelir elde edildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, borsa binasında gazetecilere ihracat rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

İhracat sezonunun bitmesine 2 ay kaldığını, haziran ve temmuz ayı ihracatının ardından bu sezonu kapatacaklarını belirten Özcan, mayıs ayında 3 bin 616 ton kuru kayısı ihraç ederek 20 milyon 246 bin dolar girdi sağladıklarını belirtti.

Bir önceki sezonun 10 ayında 78 bin 353 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 260 milyon 115 bin dolar gelir elde ettiklerini hatırlatan Özcan, "İhracat rakamlarımız çok sevindirici. Miktar olarak bir önceki sezonun 4 bin ton gerisinde olmamıza rağmen ihracat gelirimizde 80 milyon 600 bin dolarlık fark var. Aradaki fark ihracat gelirlerimizi ne kadar arttırdığımızı ortaya çıkarmakta." ifadelerini kullandı.

Özcan, hedeflerinin kuru kayısı ihracatından 500 milyon dolar gelir elde etmek olduğunu söyledi.

Yeni sezonda kayısı hasadının 1 Temmuz'da başlayacağını aktaran Özcan, "Tahmini kuru kayısı rekolteleri ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün kurduğu komisyonun saha çalışmaları sona erdi. Bir kaç güne kadar da gerçekleştirilecek bir toplantıyla da nihai sonuca bir an önce ulaşarak kamuoyunu bilgilendirmeyi umut ediyoruz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ihracatci (1 yıl önce)
    cunku bazi ulkeler 7-8 dolar da olsa faturayi 2-3 dolardan kestiriyorlar ithalat yaptiklari ulkelerde az vergi odemek icin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (1 yıl önce)
    Piyasada 120 TL ( 7-8 ) dolar ihracatta 3,5-4 dolar ben anlamadım bu matematiği...
    0
    0
    Yanıtla