SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuru Laflarla Filistin Halkının Yanında Olunmaz.. Kürecik'i Kapatın!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Filistin konusunda tüm insanlığı harekete geçmeye davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “İlk adımı siz atın, Malatya Kürecik’te İsrail’i korumak için kurulan Füze Kalkanı’nı derhal kapatın” dedi.

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralı ve hastalardan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı.

EMPERYALİZME KARŞI DİRENEN FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

2011 yılında kurulan Kürecik Füze Kalkanı, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık suçu olarak değerlendirilen hastane katliamı sonrası  tekrar gündeme geldi.  2011 yılından beri defalarca Füze Kalkanı önünde eylemler düzenleyen, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan üsse girmek için  izin isteyen ancak her iki bakanlıkta ‘yetkimiz yok’ dedikleri için NATO’ya başvuran, konuyu defalarca meclis gündemine taşıyan, Kürecik’le ilgili soru önergeleri ‘devlet sırrı’ denilerek cevaplanmayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamını sert sözlerle eleştirerek “en az 500 kişinin hayatını kaybettiği , Gazze’deki hastane saldırısını ve İsrail vahşetini kınıyorum. Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen bu katliama gözlerini kapatan tüm ülkeler de en az İsrail kadar suçludur ve bu insanlık suçunun ortağıdır. Bizler emperyalizme ve işgale karşı direnen Filistin halkının yanındayız” dedi.

DÜN KÜRECİK’E İLK KEZ GİDENLER KEŞKE 2011’DE YANIMIZDA OLSAYDI!

İsrail’in hastane saldırısı sonrası Malatya’dan binlerce kişinin kalkanın olduğu Kürecik’e gitmelerini de değerlendiren Ağbaba; 12 yıldır Kürecik ‘te ABD tarafından NATO kılıfına bürünmüş İsrail’i korumaya yönelik bir füze kalkanı olduğunu söylediklerini  belirterek, “2011’de eylemlerimize destek verilmesini istediğimizde sırtlarını dönenlerin bugün Kürecik’i hatırlamaları düşündürücü. 12 Yıldır sessiz kalıp dün Kürecik’e ilk kez gidenlere ‘Günaydın’ diyoruz. Füze Kalkanı kurulurken güçlü bir toplumsal muhalefet gösterilmiş olsaydı belki bugün başka bir tabloyla karşı karşıya olabilirdik” ifadelerini kullandı.

KURU LAFLARLA FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLUNMAZ

“Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Ağbaba; “AKP Hükümeti, kuru laflarla Filistin halkının yanında olduğunu söylemek yerine somut adımlar atmalıdır. 12 Yıldır Anadolu’nun ortasında İsrail’i korumak için kurulan bir Füze Kalkanının varlığı bile Türkiye adına utanç vericidir.Tüm insanlığın harekete geçmesini isterken harekete geçilsin Malatya Kürecik’te İsrail’i korumak için kurulan Füze Kalkanı derhal kapatılsın.” dedi

Bülten

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: 2012'de ABD tarafından kurulan, NATO'ya ait olduğu öne sürülen Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için geçmiş yıllarda yapılan protesto eylemlerinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Hamdi (6 ay önce)
    Manşetteki fotğrafta dönemin CHP İl Başkanı Hüseyin abi ve dönemin CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ablada görünüyor. Her ikiside rahmetli. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (6 ay önce)
    veli ağbaba eylem yaptığında akpliler gülüyordu ozaman.daha da yazmama gerek kalmadı sanırım
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sami Adil (6 ay önce)
    Akp üsse izin verdiğinde kaçınız bu konuyu düşündü sorguladı karşı çıktı. Veli bey taa o zamanlar eylem yaptı tartıştı. Şimdi de küreciğe konvoy yapmış. O abd üssü orda ne yapıyor neden izin verildi bunu düşündünüz mü?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Enver (6 ay önce)
    O abd üssü 2012 de yapıldığı zaman neredeydiniz ey malatya halkı! Bu üsse kim izin verdi neden verildi biliyormusunuz. Hiç sorgulama düşünme yok. Amerika gelmiş memleketimizde üs kurmuş on sene önce farkında mısınız. Haa demekki kimseye güvenmeyeceksin öyle gidip koşup oy vermeyeceksin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali (6 ay önce)
    muhtarlık kaldırılmalı bu millete yük muhtarlık köylerde husumet oluşturıyor kesinlikle kaldırılmalı ..muhtarın işini e devlet yapıyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mehmet (6 ay önce)
    bütün amerikan üslerine karşı bir yaptırım uygula kapatamıyorsan da biraz rahatsız et bu nasıl bir kış uykusu modudur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlt (6 ay önce)
    Milletimize gaz vermeyi biliyorlar. NATO ülkesiyiz diye Amerika’nın yapmadığı kalmıyor. YPG/PKK’yı destekliyorlar, hâlâ İncirlik ve Kürecik yerinde duruyor. İHA yapıyordunuz, uçak gemisi yapıyorsunuz, radarları da yapın. Yarın uçaklarımız Amerika’nın radarına bağlı mı uçacaklar? Ülkede gaz veren çok, laf çok icraat yok, maalesef. Tarım yok, teknoloji yetersiz, ama mangalda kül bırakmıyoruz. İsrailli her vatandaş askerlik yapmak zorunda, bizde ise bedelli var, gariban fakir insan askerlik yapıyor zengin olan yan gelip yatıyor. Üstüne üstlük bir numaralı milliyetçi. Çünkü kendi yerini koruyacak, malını mülkünü koruyacak enayilere ihtiyacı var. Hani sosyal devlet? Herkes bu vatanın evladı ise askerlik yapacak.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)Mlt isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen, benim ülkemde askerlik herkese mecburi olsun, herkes yapmalı
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Askere gidip patates soyunca , tuvalet temizleyince vatan kurtulduğu için bence de herkes askerlik yapmalı. Hatta 6 ay yetmez 3 yıla çıkarılsın eskisi gibi 3 yıl patates soyalım
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    O üniformayı giymeyen, karavanadan yemek yemiyenin 3-5 nöbeti tutmayan, kısacası askerlik yapmayanlar ( sağlık ya da başa özel sebepler hariç) her zaman benim gibi Vatansever Türk Milliyetçisi birisi olarak bir eksiklik, borç görüyorum.Herkesin bu borcunu ödemesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı (6 ay önce)
    Neden bir savaş çıktığında kurecik radar üssü aklınıza o zaman geliyor. Her zaman mucadele edilsin kapatılması için. Yarın ateşkes ilan edilse, savaş bitse yine unutulacak hersey maalesef. Bizimkisi sadece rant meselesi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    Sayın Ağbaba söylediği zaman vatan haini oluyor. Bu halk cahil kısa ve net
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Halka cahil demeye hakkımız yok bunu derseniz cahil durumuna siz düşersiniz veli agbabaya vatan haini diyen kesime söyleyin bu sözleri direk halkı katmayın
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Bu cahil halk değil mi ? Bu halkın cahilliğinden bu ülke bu halde! Dünya üzerinde 1.5 milyara yakın Müslüman var. Sadece 14 milyon Yahudi var. Dünyaya sadece 14 milyon nüfusu olan Yahudiler hakim neden acaba? Bi araştır istersen adamlar dünyaya, insanlığa ne kadar faydalı şeyler icat etmiş yapmış ve hala yapıyorlar. Eğitim düzeyleri en üst düzeyde. Müslümanların yada bizim ülkenin eğitim sistemine, düzeyine bir bakın onlarla aramızda yüzyıllar var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bu halk cahil. Bunu yazan vatandaş büyük alim galiba. Merak ediyorum ömrü hayatında kaç bin kitap okudu.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Naz (6 ay önce)
    Ne İsraile ne de Filistin e kalkan olmak istemiyoruz. Bu açıklamaları yapanlar çocuklarını kalkan yapsın görelim.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakim (6 ay önce)
    Maalesef siyasi otoritemiz öyle güzel tribüne oynuyor ki hepimiz de bunu şifa niyetine yiyoruz.incirliğin kapatmak için mücadele etmesi gereken hükümet, incirlik yetmezmiş gibi bu vatan topraklarına kürecik radar üssünü bela etti.bir gün bize saldıracakları artık kesinleşen bir emperyalist terörist devleti abd nin teröristlere nasıl silah yığınağı yaptığı Trakyayı silaha boğduğu yetmezmiş gibi ekomimize saldırdığı ifşa olduğu halde hükümet basiretsizlik örneği sergileyip küreciği de terörist abd ye teslim edip millete bela etti.o kadar düşmanca tavıra karşı isteğini de alan terörist devlet abd nin yaptıklarına karşı hükümetin yaptığına diyecek söz yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent (6 ay önce)
    Veli Ağbaba hakli kurecigin yolunu bilipte bilmeyenler dün oradaydı peki sonuç 0
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Sayın Ağa Baba katılıyorum size Müslüman ülkelerden bir cacık olmaz. laf olsun torba dolsun, dostlar meydanda görsün. Bir de gidip fotoğraf çekip Facebook'ta paylaşıyorlar işte kürecik'te nöbetteyiz diye....neyin nobetiyse...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Küreciğe Filistinlileri yerleştirsinler . Çok iyi olur. Evleri de Ağbananın dükkanından yapılır.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Bacım, Allah beyin dağıtırken neredeydin acaba?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Asıl beyin siz de olsa ne Filistini ne de İsraili desteklersiniz. Öncelik Türkiye olmalı. Israil i kınıyorum ama hiç kimse için de gençlerimizin ölmesini istemiyorum. İroni yaparak Küreciğe Filistinlileri yerleştirsinler dedim. Onları kardeşiniz olarak kabul edip bu kötü Avrupa ve ABD ye şu şartlarda baş mı kaldıracaksınız. Bizlere sadece kınamak düşer. Oyumu da Ağbaba ya verdim ama helal etmiyorum. Arapların için evlatlarımızı harcamaya hazır olduğu için. Israili kınıyorum. Bu insanlık suçu için. Ama hiç bir Türk evladının ölmesini istemiyorum.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Doğru söyleyene bile saygınız yok, tahammül edemiyorsun. Sizden olmayan, sizin gibi düşünmeyen, herkes kötü bir siz iyisiniz değil mi? Ortadoğu ve tüm müslüman ülkelerine bir bak şöyle; neden bu haldeler, neden birbirlerini yiyip emperyalist ülkelerin sömürgesindeler? Senin gibi düşünüp, doğru ile yanlışı ayırt edemedikleri için bir adım ileriye gidemiyorlar. Bir insanın partisi, etnik kökeni, mezhebi, ırkı, dini ne olursa olsun eğer doğruyu söylüyorsa saygı duyup, hak verirseniz herşey daha güzel olur. Kendinize yapılmasını istemediğiniz asla başkasına yapmayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 ay önce)Feyza isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Feyza. Uzun süredir unutulan sekiz yıllık eğitimin yeterliliği konusunu tekrar gündeme alınması için elinizden geleni yapıyorsunuz. 13 milyon kaçağı sığdırdık da Filistin halkına mı yer yok? Gelsinler . Küreciğe de gelsinler. Pütürgeye de gelsinler. Arapgire de gelsinler. Başımızın üstünde yerleri var. Lozan bitti petrole boğulduk!!! Imf ye borç veriyoruz. Ağbaba nın parasına da çok şükür muhtaç değiliz.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    Önce zengin Arap ülkelerinin İsrail ve onu destekleyen Avrupa ve ABD ye petrol satışını durdurması gerekir. Onlardan bir ses yok. Herkes maalesef kendi çıkarında. Biz sakince ancak protesto ederiz. Bu Kürecik I halkın istalası vb çok tehlikelidir. Lütfen Türkiye yi bir bataklığın içine çekmeye çalışanlara dikkat edin. PKK lılar bile size kandırarak Küreciği işgal etmenizi sağlayabilir. Bu kadar istekli olursanız yakında Filistinliler Malatya ya göç eder.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 ay önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkemizde NATO üsleri hariç 16 amerikan üssü var. Hiçbir zaman Türkiye lehine faydaları olmadı. Terör örgütü ile mücadelede dahi destek olmadığı gibi karşımızda durdu. Şu an Suriyede 22 abd üssü var. Şimdi kim kimi kandırıyor? BOP eş başkanına sorun detaylarını size anlatsın.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • kardeş zengin arap ülkelerinin yöneticilerini hep batı getirmiştir. onlardan farklı bir tepki beklemek saflık olur. ama müslüman kardeşlerimiz bu durumdayken de en azından bizim gibi görece bağımsız ülkelerin bir şeyler yapması lazım
    %40
    %60
    Yanıtla