SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurucaova'da Tehlikeli Gerginlik!

Kurucaova'da Tehlikeli Gerginlik!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesi'nde, deprem evlerinin yapılacağı alanla ilgili köylüler arasındaki anlaşmazlıkta gerginliğin ciddi boyutlara ulaştığı bildiriliyor.

Köy mezralarının tamamı hazine arazisi olan, depremde can ve mal kaybının yaşandığı Kurucaova Mahallesi'nde, 400 dekar alanda yapılması düşünülen köy evlerinin yeri ile ilgili köylüler arasında anlaşmazlık çıktığı, çeşitli kanalları kullanan bazı grupların, il ve ilçe yöneticilerini yanlış bilgilendirerek belirlenen alana ev yapılmasını engellemek istedikleri, buna diğer köylülerin karşı çıktığı, bu nedenle başlayan gerginliğin önceki gün kavgaya dönüştüğü, 10 civarında kişinin yaralandığı, 30'a yakın kişinin Jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Gerginlik üzerine köyde jandarmanın önlem aldığı, önlemlere Malatya'dan giden Çevik Polis gücünün de destek verdiği, gerginliğin devam ettiği belirtilirken, il ve ilçe yöneticileri ile siyasilerin, baskıyla konut yeri kararını değiştirmeye çalışanlar ile buna karşı olanları dinleyerek objektif bir çözüm bulmaları gerektiği ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Anakara da Malatyalı (2 hafta önce)
    Ey millet okadar dağlarda boş ve zemini sağlam yerler varken o bölgede neden Tütün tarımının yapıldığı bölgeye konut yapılması öneriliyor ki. Çünkü emir büyük yerde Yahudi sigara firması Filip Moriss bastırıyor amaç kaçak tütünün önüne geçilmesi
    %30
    %70
    Yanıtla
  • karanlıkdereli (2 hafta önce)
    Benzer sorunu Doğanşehir Karanlıkdere mahalleside yaşıyor. Mahallemizde Depremle eş zamanlı Heyelanda oldu yapılaşmaya kapatıldı Karanlıkdere Köy evlerini Erkenek Mahalesinin Çöp döküm alanına yakın çöp kokan bir yere yapmayı pilanlıyorlar Erkenek Mahalesine Yapılan Köy Evlerinin yanına veya yakınına neden pilanlamıyorsunuz diye soruyoruz( Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne) İhalesi yapıldı buradan başka uygun bir alan yok cevabını alıyoruz. Mahalle merkezine yakın devasa boş ve müsait alanlar var dediğimizde Mühendis ve Jeologlar bahane ediliyor Biraz ısrar edince gerçeği itiraf ediyorlar Erkenek Mahelle Muhtarı istemiyor Karanlıkdere Muhatarı ise köye yapılmasını istiyor cevabını veriyorlar Karanlıkdere Mahellemizde depremle eş zamanlı Heyelan oldu Mahallemiz Heyelan bölgesi ilan edildi yapılaşmaya kapatıldı diyoruz İl Müdürlüğü yetkililere - Muhtarınızla konuşun - deniliyor Devletin milyonluk yatırımlarını Muhtarların yanlış veya yanlı karalarıyla belirleyen Çöp Kokan alana Köy Evi ihalesini yapıp insanları oraya mahküm eden İl Müdürlüğünün Malatya genelinde aldığı tüm kararların gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum Sayın VALİ mize buradan sesleniyor ve rica ediyoruz Karanlıkdere Mahallemizin Köy Evlerinin çöplüğe yakın bir alana Toplumdan tecrit edilmiş Alt yapısı suyu olmayan Okuldan Camiden Fırından ve Marketten kilometrelerce uzağa yapılmasına müsaade etmeyin Karanlıkdere Mahelemizin Köy Evlerini Erkenek Mahallesi Köy Evlerin Yapıldığı Alana veya Erkenek Mahalle merkezine yakın uygun bir alana yapılması için gerekli talimatları vermenizi Bizi çöp kokan alana mahküm eden Erkenek Mah.Muhtarından Yapılaşmaya kapalı Heyelan bölgesine ev talep eden Karanlıkdere Mah. Muhtarından ve Muhtarların karalarıyla baş başa bırakan İl Müdürlüğünden kurtarmanızı rica ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naim (2 hafta önce)
    Ey nezzetli biberi olur bu kurucuovanin varya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (3 hafta önce)
    Bu tip ortamlarda CIA destekli pkk ajanları ortalığı karıştırırlar. Dikkatli olunmalı.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Sizin gibi stratejik komplo teorileri çözen elemanı cia ajansımızda görmekten onur duyarız. Sayende bir sır daha ifşa oldu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Gazetecilik yapıp, bir zahmet Kurucaova ya gitseniz ve haber yapıp halk ile konussaniz. Oturduğunuz yerden kopyala yapıştır. İnanın bıktık usandik. Bu habercilik değil.
    %78
    %22
    Yanıtla