SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kusura Bakmasınlar, Ara Zam Yoksa Sokak Var!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücretin en az 21 bin 422 lira olması gerektiğini belirtti. Ağbaba, konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyonun sebebi asgari ücret değil" diye konuştu.Ağbaba, “ara zam yoksa sokak var” dedi.

Ağbaba, Türkiye’deki asgari ücreti Dünya ülkeleriyle kıyaslayarak, hem Avrupa hem Dünya’da asgari ücretlinin alım gücünü karşılaştırdı.

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağının duyurulması üzerine, TÜİK’in 6 aylık resmi enflasyonuna göre hesaplandığında dahi,Temmuz ayı net asgari ücretinin  “en az” 21 bin 422 TL olması gerektiğini belirten Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

“Asgari ücret 1998 yılında 3 kez, 2000 yılında 3 kez, 2008 yılında 2 kez, 2011 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez, 2015 yılında 2 kez, 2022 yılında 2 kez ve 2023 yılında 2 kez asgari ücret belirlenirken, 2024’te hele de böyle enflasyonist bir ortamda 1 kez asgari ücret açıklamak vicdansızlıktır. Avrupa’nın 1.  Dünyanın en yüksek 3. enflasyonuna sahip bir ülkede asgari ücreti 1 kez değerlendirmek milyonlarca emekçiye ‘ölün’ demektir.

Eğer AKP bu inadından vazgeçmezse, CHP olarak çok net tepki vereceğiz. Hem insanları açlığa mahrum et, hem enflasyon altında ezilmesini izle hem de haklı taleplerine kulaklarını tıka. Kusura bakmasınlar, ara zam yoksa sokak var” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ahmet (21 saat önce)
    nasıl olsa sırtında küfe yok at veli at. biri sıriyede savaş yok yazmış . google'ye tadamon katliamı yaz bak bakalım suriyede neler oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Üsluba bakarmısınız sokak ağzı. Yazıklar olsun sorumsuz sorunlu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Anayasal hak (1 gün önce)
    Anayasal hakkını bile millet kaos olarak anlıyor. Bu ülkenin halkı niye kara cahil. Okuma yok , genel kültür 0 a yakın , bilgi kaynaklari izledikleri havuz medyası bir de kahve köşeleri.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • osman (1 gün önce)
    Y a bırak bu işleri yarın çıksın desin asgari ücret 50 bin ne olaçak manav kasap kat kat zam yapacak bırakın yapmasın manav kasap da yapmasın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Osman, bugün manav ve kasaplar gene elektriğe % 38 zam yaptılar.Bu millet manav ve kasaplardan ne çekiyor böyle!.Bu manav ve kasaplar varya birde ,Temmuzda da benzine mazota 2 lira daha zam yapacaklarmış!Yahu o kadar maliyeci,zabıta bu kasap ve manavları neden takip etmiyor?Bunlar ne için maaş oluyor?Değilmi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fırsatçı kasap.manav elektriğe, yakıta, vergilere zam üstüne zam yapıyor yav. Abi bak bu ülke ekmek yemekten IQ seviyesini düşürdüler. 85 sınırına dayandı ülke ortalaması
    0
    0
    Yanıtla
  • Zamı sanki hükümet yapıyor ama yine de sen bilirsin. Savaştaki Ukrayna ile Türkiye arasındaki enflasyon farkına bakarsan ve a haberi bırakırsan belki bir ihtimal aydınlanma yaşayabilirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (2 gün önce)
    Sayın Veli AĞBABA sizden iyi bir sendikacı olurdu. Belki sendikacıyım deyip işçinin memurunun parasını yiyen ama haklarını aramayanlara da örnek olurdunuz. Keşke herkes sizin gibi işçinin memurun çalışanın hakkını savursa..
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Adnan (2 gün önce)
    kusura bakma sayın Ağbaba sen bu memlekette kaos yaşatmayı seviyorsun iki tane ağaç kesip insanları yollara dökmedinizm sonuç ne oldu
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Mltyli44 (1 gün önce)Adnan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkenin halkı böyle olduğu sürece elektriğe %38 değil %300 de getirsen müstahak. Dış minnoşlar evet (:
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu milletvekili temmuz ayında akaryakıta 2 lira zam yapacakmış.İnsanları yola dökmeden başka bir numarası yok.Bu zihniyetten ancak bu olur.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • kartal (2 gün önce)
    sokak derken yine mi gezicilik peşinde sn. vekil
    %50
    %50
    Yanıtla
  • IQ ?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyam (2 gün önce)
    CHP cesaretli olmali. Aynı emekli mitingi gibi Mülteci mitingi de istiyoruz. SURİYE'DE SAVAŞ YOK ! SURİYEDE SAVAŞ YOK! Keyfi olarak Türkiye'de tutuluyor bunlar. Benim alamadığım hizmetleri alıyorlar. Dükkan açıyor vergi yok , sağlık bedava.. Yeter artık bu ülkeyi mülteci yuvasına çevirmeleri ne müsade etmeyin MİTİNG YAPİN KORKMAYİN! EDİTORE NOT; Malatya'da ki Suriyelileri ve onların yarattiği anarşiyi haber yapınız. Halk görsün. Bunların gettolaştigi mahalleleri sokakları lütfen haber yapın. Bu vatanseverliktir AKP bu ülkenin altına dinamit döşüyor bu oyuna gelmeyelim.
    %80
    %20
    Yanıtla