SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu İçin 10 Bin (Onbin) TL Ödenek Ayrılmış!.

Kuzey Çevre Yolu İçin 10 Bin (Onbin) TL Ödenek Ayrılmış!.
A- A+ PAYLAŞ

Toplam 53,5 km. olarak planlanan ve 2023 yılı sonunda tamamlanacağı söylenmesine karşın,  ancak 32 kilometrelik bölümü tamamlanan, geçtiğimiz günlerde de önceki müteahhidinin işi bırakması nedeniyle müteahhidinin değiştiği, çalışmalara 2024 Ocak ayından itibaren kaldığı yerden devam edeceği açıklanan Kuzey Çevre Yolu'na, 2024 yılında ayrılan ödeneğin sadece 10 bin TL (Onbin lira) olması şaşkınlığa yol açtı.

PROJE TUTARI 3 MİLYAR 360 MİLYON, 2024  ÖDENEĞİ 10 BİN TL!..
Ulaştırma yatırımlarına ilişkin 2024 yılı ödenekleri Resmi Gazete'de yayınlanırken, yılan hikayesine dönen Malatya Kuzey Çevre Yolu yapımı için konulan 10 bin TL yıl ödeneği şaşkınlık yarattı.

Proje tutarı 3 milyar 360 milyon TL olan, geçtiğimiz yıl sonuna kadar da 1 milyar 707 milyon TL harcandığı belirtilen Kuzey Çevre Yolu için ayrılan 2024 ödeneğine karşın, yolun 2027 yılında bitirileceğiyle ilgili bilgi de şaşkınlığa yol açtı.

ÇALIK 2023 YILI SONU DERKEN, TÜFENKCİ VE BABACAN İSE..
AKP'nin eski milletvekili Öznur Çalık, 9 Ocak 2023'te yaptığı açıklamada, 53,5 km.'lik Kuzey Çevre Yolu'nun 32 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, yolun yıl sonuna kadar bitirileceği iddiasında bulunmuştu.

Çalık'ın açıklamasından sonra yolun yapımıyla ilgili herhangi bir yoğun çalışma gözlenmezken, geçtiğimiz Aralık ayında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Kuzey Çevreyolu’nun müteahhidinin değişmesi ve yeni ikmal ihalesinin yapılması görüşüldüğü, bakan tarafından en kısa sürede işe başlanılması talimatı verildi." bilgisini paylaşmış, bu paylaşımla, müteahhidin değiştiği anlaşılmıştı.

Aynı günlerde bakanı ziyaret eden bir diğer AKP Milletvekili olan Abdurrahman Babacan da, "Şehirde uzun zamandır yapımına devam edilen Kuzey Çevre Yolu projesinin bütün unsurları ve yan bağlantı yollarıyla tamamlanması noktasındaki hususları detaylıca konuştuk. Çalışmalar kaldığı yerden Ocak ayı itibariyle hızla başlayacak. Kuzey Çevre Yolu, bakanlığın öngörüsüne göre 2025 yılı itibarıyla bütün bağlantı yolları ve her donatısıyla tamamlanmış ve hizmete girmiş olacağını ifade etti." açıklamasını yapmıştı.

Bu yol ile ilgili yapılan açıklamalar, kamuoyuna iletilen bilgiler ve tamamlanma tarihlerine ilişkin çelişkilerin yanı sıra, 2024 yılında çok düşük ödenek ayrılması, "Bu yol daha onlarca yılda bitirilemez" yorumlarına neden oldu.

DİĞER YOL ÖDENEKLERİ.. NEMRUT YOLUNA DA BİN TL!.
Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Malatya il sınırları dahilindeki bazı yatırımları için ayrılan, Nemrut Dağı Turistik Yolu için 1000 TL (Bin lira) da dahil diğer ödenek miktarları da 2024 yatırım programında şöyle yer aldı:

Elazığ-Malatya Bölünmüş Yol BSK 220 milyon TL, 
Malatya-Gölbaşı Bölünmüş Yol BSK 700 milyon TL
Pütürge-Doğanyol Karayolu 50 milyon TL
Kuluncak-Hekimhan Karayolu 40 milyon TL
Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya Karayolu 180 milyon TL
Malatya-Gölbaşı Karayolu 180 milyon TL
Malatya-Gölbaşı Karayolu Erkenek Karanlıkdere  180 milyon TL
Beylerderesi Köprüsü 26 milyon TL
Tohma Köprüsü 24 milyon TL
Nemrut Dağı Turistik Yolları Bin TL.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Haci (3 ay önce)
    Bu para çok bile!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (3 ay önce)
    Her topluluk, layık olduğu idareciler ile yönetilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (3 ay önce)
    O yoku isteyenlerin yargılanıp tüm zararın tazmin edilmesi lazım. 50 yılda bitmeyeceğini söylemiştim er tv yayınında. Yazıkkk Malatya'm bu durum sana yakışmıyor. Vekiller hiç yakışmıyor. Yazıkkkkkkkkkk. Susun malatya susun. Hiç konuşmayın. Gelen gideni zaten aratıyor. Boş verin. Yesinler içsinler. Tıksırıncaya kadar. Rabbime havale.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • bekiro (3 ay önce)
    Depremler devam ettiği için yollar bozulmasın diye yapmıyorlar.kita hareketleri bitince yollar yapılacak.kafaya takmayın.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 ay önce)
    Kuzey çevreyolu yıllardır bitmedi bite. Allah rızası için ya ! Malatyamızda hemen heryerde trafik sorunu var. Şehir trafiği zaten kalabalık bide bir araç arızası olsa 15 dk tek şeride düşse yedik naneyi. Kuzey çevre yolu çok önem arz ediyor. Şehrin en önemli yatırımı ama ne yazık yıllardır bekliyoruz artık bitirin lütfen. Elzg yıllardır mis gibi yolunu yaptı kullanıyor. Bizim memleketimize gerçekten haksızlık yapıyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • fatih (3 ay önce)
    Karadeniz de bir şehir olsak 6 şeritli otoban yapmışlardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (3 ay önce)
    Proje ilk açıklandığı yıllarda yeni doğan bir çocuk şu an evlenmiş olmalı, hatta çocuk sahibi olmalı. Dededen toruna bitmeyecek bir Malatya efsanesi. Kültürel mirasımız. :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Tüm Bölge Müdürlüklerini Elazığ' a kaptıran Bizim siyasiler utansın sonuç olarak Karayolları 8 Bölge Müdürlüğünün raporu doğrultusunda Kuzey çevreyolu için bu ödenek çıkması gerektiğini çünkü onlar için Tüm yatırımlar Elazığ'a yapılması gerektiğini özellikle Malatya' ya hiç yatırım yapılmamasını istemekteler.Vah Malatyam vah kimlerin ellerine kaldın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Allah aşkına Malatyadan Elazığ'a kaydırılmış bölge müdürlüklerini say. Bu şehir efsanelerini neden uydurup algı yapıyorsunuz? Malatyada tarihin hiç bir döneminde Karayolları bölge müdürlüğü olmadı. Niye gerçek bilgi vermiyorsun? Karayolları bölge müdürlüğü 1950 li yıllarda ilk Elazığda açılmıştır. Malatyadan Elazığ'a çekilmiş bir bölge müdürlüğü yoktur. Tam tersine vakıflar bölge müdürlüğü, tarım kredi bölge elazığdan Malatyaya çekilmiştir. Açarsın araştırırsın. Şimdi diyeceksin meteroloji bölge. Meteroloji bölge önce hem Malatyada hem de Elazığda vardı. Yani iki şehirde de bu bölge müdürlüğü vardı. Malatya kapatıldı. Yani Malatyadan Elazığa gelmedi. Yatırımlarda aslan payını devamlı Malatya almıştır. Bu da Elazığdaki siyasi beceriksizliktir. İsterseniz son yıllar yatırımları yazarız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Elazığ lı rumuzlu kişiye cevap: Sayayım Malatya'nın hakkı olup ta Elazığ' a verilen bölge mudurluklerini 1-Karayolları 2-DSİ 3-İller Bankası 4-D.M.O. 5-Metoroloji Bl.Md. 6-Saglik 7-Şehir Hastanesi 8-Orman Bl.Md. Yeterli daha sayayım mı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya'nın hakkı mı? Elazığ'da Malatya kadar bölgede önemli bir şehirdir. Malatyaya yapılan yatırımlar kadar Elazığ'ın hakkı da vardır? Tüm yatırımları Malatya'ya ya da Elazığ'a istemek diye bir şey devletimizde yoktur. DDY Malatyaya kurulmuş Karayolları Elazığ'a kurulmuştur. Maşallah arkadaşımız tüm bölge müdürlükleri Malatyada olsun demiş. Niye arkadaş? Sen öz evlat Elazığ üvey evlat mı? Elazığda Malatyada bu ülkenin şehridir. Hele şu bencilliğe bak. Neyi sayıyorsun? Bunların hiç biri Malatyadan Elazığa çekilmemiştir. Kafa mı buluyorsun bizimle. Konyadan 2 orduyu Malatyaya çektiler, Vakıflar ve tarım kredi bölge Elazığdan Malatyaya çekildi. Özal zamanında çekildi. Sen herhalde Elazığ'a hişç bir şey yapılmasın isteyenlerdensin. 2. üniversiten oldu, bölhe harekat merkezin oldu, elazığdan kalkınma ajansını aldınız daha ne istiyorsunuz_? İstersen Keban barajını, Fırat Üniversitesini de sana verelim. Dalga geçme bölgede sadece Malatya yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı, has Malatyalı bencil olmaz. Türkiye cumhuriyetinin 81 vilayeti vardır. Bu 81 vilayetten birisi Malatyadır, diğeri Elazığdır. İkisi de Doğuanadolunun büyük şehirlerinden iki tanesidir. Şehir hastanesi bizim hakkımız, iller bankası bizim hakkımız şu bizim hakkımız bu bizim hakkımız nedir bu? Baba evlatları arasında böyle ayrım yapmaz. Bir evlat babadan senin gibi taleplerde bulunursa baba tokatı yer. Bir de üstüne bencillik yapma diye nasihat alır. Bu yaptığın yorum değil. Yaptığın yorum Malatyayı sevmek anlamına da gelmiyor. Gerçek Malatyalı yazdığının saçmalığını farkına varır. Hep bana hep bana yok böyle bir türkü.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TUĞRA44 (3 ay önce)
    100 Yılın projesi 100 yılda biter ancak 22 yıldır söyleniyordu ancak yarısı yapıldı zaten yapılan da bir halta benzemiyor ya.malatanin verdiği desteğin karşılığı bu alay etmek gibi projeler ile geri dönüyor ulaştırma bakanı açıklıyor hızlı tren projesine 52 il dahil ediliyor bunların için de malatya yok buraya geliyor malatya da bunlardan sonra dahil edilebilir diyor bir Allahın kulu da demiyor sen bizim ile alay mi ediyorsun.yazik bu kadar basiretsiz bir şehir olamaz hak ediyoruz akay edilmeyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatiyalı (3 ay önce)
    Bizim çevreyolu emeklimi oldu 10 bin alıyor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emekliler temmuzda zam alacak. Çevre yoluna zam da yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • veysel (3 ay önce)
    Uzun ince bir yoldayım/gidiyorum gündüz gece. Bilmiyorum ne haldeyim ıssız tarlaların bahçelerin arasında yapılagelen kuzey kuşak yolu 10m gidiş - 10 m geliş otomobille yolda hafriyat kamyonlarını sollarken zorlanıyoruz. en trişkadan caddeler bile bu yoldan daha geniş.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Konuşulanlar gerçekler (3 ay önce)
    Malatyada herkes eleştiriyor sonra da gidip oy veriyor çok yüzlü malatyam durmak yok yola devammmmm
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ada (3 ay önce)
    Mevcut çevre yolu berbat durumda, her tarafı çuker ve yama, bari orası asfatlansın
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmeta (3 ay önce)
    Malatya halkı bu işlerden anlamaz! İleri görüşlü yöneticilerimiz her şeyin en iyisini bilir. Size düşen gidip oy vermeniz! Kafa yormanıza lüzum yok.. Biz zaten düşünüyoruz...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bülent (3 ay önce)
    10 bin ne dalgamı geçiliyor YAZILLAR OLSUN
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaptan Makambu (3 ay önce)
    Şimdi dürüst bir siyasetçi topluma fayda saglamayacagini farkedince hemen bırakmalı..ama bizimkiler yapamadikca daha çok sariliyorlar bu işe....yav basarisizsiniz ha..bu işin ahiretini düşünün ve birakin....30 yıl önce yapılması gereken bir çevre yolunu..utanmadan sıkılmadan habire 5 yıl öteye atiyorsunuz....öbür tarafta 1 milyon Malatyalı yakaniza yapışacak.....
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yakup yaşar (3 ay önce)
    Seçimde yinei bunlara oy verirsek bunlar yine yapmaz kuzey çevreyolunu, yahu bu sefer de başka partiye verelim ne olacak dünyanın sonu mu, Hatay da CHP'li Belediye Başkanı var Hatay deprem bölgesi bizim gibi bizden daha çok hizmet alıyor bu demek oluyor ki oy verince kıymetli olmuyorsun oy vermeyince kıymetli oluyorsun o yüzden benim oyum a partisi b partisi değil AK parti hariç herhangi bir belediye başkan adayına vereceğim oyumu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Oooo süper 2071 e yetişir o zaman, endişeleniyordum yetişmez diye. Vekillerimizin eline emeğine sağlık işleri güçleri rast gelsin.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Şaşkın (3 ay önce)
    Bu hükümetin bu çevreyolunu yapacağı yok.Görünen o ki yapılmayacak.ilgilenende yok.En iyisi Malatya halkı para toplasın yapsın.meydanlara yardım merkezleri kurulsun para toplansın,hayırseverlerde yardımda bulunsun .ancak öyle yapılabilir başka yolu yok.Bu hükümet bu yolu yapmmak ta kararlı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Artık şu Adıyaman Çelikhan yoluna da el atın; her yer uçurum ve viraj, Allahtan korkun akp neden en çok oy aldığı illere hizmet etmiyor. Gidin bi Kahta Menzil yoluna bakın ağzınız açık kalır, duble yol yaptılar. Çelikhan yoluna bi çare bulun lütfen özellikle Koçali, Şemikan ve Ormaniçi bölgeleri yolları çok dar ve virajlı sürekli kaza riski var.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Abdulvahap K. (3 ay önce)
    Bu işi de yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar. Depremden sonra Battalgazi'de köy evinde kalıyoruz. Bu kavşak oraya konur mu? Zaten Battalgazi'nin nüfusu arttı. Yol kalabalıklaştı. Geçen gün biri lap diye girmiş. Oraya ne ışıklandırma ne hız kesici hiçbir şey yok. Bir de "Eski" BB Başkanı SG hayırlı olsun yazmış. İnşallah yenisi halleder.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • New Malatya (3 ay önce)
    İşte on on bu şekilde 30 yılda tamam inşallah 2053 te açılışı yapılır inşallah niye hep malatyaya bunu yapıyorlar sorgulamak lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    AKP çok güzel yapıyor Malatya ya. kuzu gibi gider oy verirsek sonuç bu olur. vekil deseniz var mı yok mu belli değil.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    bu yol 20 yıldan önce bitmez.her yıl 500 milyonda ayırsalar yine bitmez,bu yolun maliyeti 15 milyardan fazladır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    On bin yıla biter rahat ol malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Her nedense deprem ve afet olduğu zaman mühendisler akla gelmektedir. Ülkemizin sanayi ve teknik altyapı ve üst yapısında alın teri olan mühendislerin ekonomik şartları ve özlük hakları Özal ve Erbakan Döneminde doktor, hakim ve savcılarla eşdeğer idi ve kamu mühendislerin bir değeri vardı. Ama şimdi kamuda çalışan mühendislere sahip çıkan yok. Şimdi artık ek iş yapmayan mühendisler açlık sınırında yaşamaktadır. Üreticiliği artırmak ve beyin göçünü azaltmak için bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyorum.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Şimşek (3 ay önce)
    O yol yapılmazz..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz Gündoğdu (3 ay önce)
    Bu yol için ayrılan ödenekten anlaşılıyorki Malatya milletvekilleri görevini yapamıyor veya yapmıyor bir gerçeğide kabul etmemiz gerekiyor Malatyada bir proje yapılacak ise kimin ne söz söylediğinin kıymeti bulunmuyor anılan projenin bitmesi için minimum 10 yıl beklemek gerekiyor.Bu utanç tüm malatyalılara yeterde artarda ülkenin her tarafı aynı oranda hakkaniyet ölçülerinde hizmet almıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Emeklilerimiz birde kalkip verilen maaşı begenmiyor. Adamlar en düşük emekli maaşı ile cevre yolu yapiyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasbi (3 ay önce)
    nolur, bir yıllık kayısı gelirinizi de devlete hibe edin, zor zamanlarda hep devlete ağladınız para koparmak için.. yok kayısım yandı falan fıstık.. şimdi de devlet zor durumda, depoda sakladığınız kayısıları hibe etseniz yol da konutta biter..
    %10
    %90
    Yanıtla
  • veyselinan@outlook.com (3 ay önce)
    Her şehir hak ettiği gibi yönetilir .Bize her şey müstehak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)
    Komedi mi bu gerçek mi Malatya ya verilen değerin özeti bu resmen yılan hikayesine dönen hızlı tren projesi kuzey çevre yoluna on bin TL ödenek bir baklava nin kilosu 1200 TL olmuş yani 8 kilo baklava parası onla da kuzey çevreyolu masal için 8 kg baklava dagitsinlar masallar masallar lafontenden Masallar
    %100
    %0
    Yanıtla