SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuzey Çevre Yolu İçin Yeni Müteahhit Çalışmaya Başladı'

'Kuzey Çevre Yolu İçin Yeni Müteahhit Çalışmaya Başladı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan Malatya Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgilendirme paylaşımında bulundu.

Babacan, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürü ve Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ifade etti ve şu bilgileri verdi:

"Malatya Kuzey Çevre Yolu projesi 44,8 km’si ana yol, 8,7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplamda 53,5 km'lik bir proje.

Ocak 2024'te devir gerçekleşti ve proje Yüngül İnşaat tarafından üstlenildi.

Yaklaşık 20 gün önce de Yüngül İnşaat tarafından gerekli makine tedariği sağlanarak altyapı çalışmalarına başlandı.

Projenin 1. Etabı daha önce açılışı yapılan 26,1 km’lik kesimdir. Ağustos ayı itibariyle de 12,1 km'lik 2. Etap bitirilecek, böylece toplamda Battalgazi’ye kadar 38,2 km’lik kesim trafiğe açılmış olacaktır.

Bu 2. Etap dediğimiz, Sivas kavşağından Battalgazi kavşağına olan kesintisiz güzergahı ifade ediyor. Ve sadece bu 2. Etap için ayrılan bütçe 550 milyon TL. Ki bu, bölgedeki bütün şehirler arasında ayrılan en büyük bütçe.

Yani; Ağustos ayı itibariyle toplamda 38,2 km'lik hat açılmış olacak. Kalan 15,3 km'lik kısım için ise bu yıl içerisinde ikmal ihalesine çıkılacak ve toplamda 53,5 km olan projenin tamamı 2025 sonuna doğru bitirilmiş olacağını ifade etti.

Projenin toplam bütçesi 3 milyar TL.

Süreç içerisinde takip etmeyi sürdüreceğiz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Emektar şoför (2 ay önce)
    13 yıl oldu Elazığ dan Sivas yolu üzeri gidip geliyorum. Batıda ilçeden hallice illerde çevre yolu var ve hiç trafiğe girmeden şehrin kenarından çıkıp gidiyorsun. Ben her seferinde sadece Sivas yolunu kullanacağım diye 45 dk gereksiz yere trafiği işgal ediyorum. Üstelik bir sürü tır, çekici, büyük otobüs ve kamyonların içinde. Neden bu sorun yıllardır giderilmiyor. Kurum amirleri, millet vekilleri ve siyasi yöneticiler neden insanların saatlerce tek bir yolda ömürlerini çürütmesini izliyor. Hiç mi akşam iş çıkışı o yolu kullanmıyorlar. Rezilliği görmek te yaşamak ta yetmiyor demek ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • saruhan (2 ay önce)
    saçma sapan akıllı kavşak yapacağınıza battı çıktı veya alt-üst geçit şeklinde yapın yolları ,bu akıllı kavşak kadar kazaya davet eden bir saçma yol şekli yok.Bu tür yollar şehir girişlerinde olur merkezlerde olmaz.Elazığın 2-3 tane çevre yolu varken daha malatya 1 tane yok ,zaten beylerderesi köprüsü tam bir mühendislik hatası ve tehlike arzediyor.Yapılan yollar genel olarak dar ve battı çıktı olmadığı sürece kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (2 ay önce)
    Malatyalı bir vatandaş olarak bu yoldan vazgeçtik ve bıktık taa dedelerimizin zamanında beri inşaatı devam eden 1 yol 3 kuşak geçirdi halen bitmedi uzaya astronot gönderiyoruz ama malatya'ya hizmet konusunda 100 yıl gerideyiz malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Destan şehir (2 ay önce)
    Zaten biteceği yoktuhele seladdin Gürkan da gitti hiç bitmez bence çınarla seladdin başkan gitti bakın malatya da sular kesilecek elektrik olmayacak
    %16
    %84
    Yanıtla
  • oksijen de bitip gokten tas ta dusebilir . depremler de artabilir. uzaylilar saldirabilir belki de.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Serdar Karatepe (2 ay önce)
    İnsanları salak yerine koymayı bırakın türkiye de büyükşehir olup çevreyolu olmayan tek il olma ünvanı yıllardır bizde. Halen daha konuşabiliyorsunuz ya ilçelerin çevreyolları var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haaaaa (2 ay önce)
    Çevre yolumu 20 yıldır bitmeyen yol mahalle yolu gibi bitse ne olur bitmese ne elli yerde akıllı kavşak gibi yapmışlar saçma salak bir mahalle yolunu andırıyor 20 yıl önceki proje gayette normal
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Onu yapmasınlar bunu yapmasınlar ne yapsınlar anca oturuyorlar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • selim (2 ay önce)
    Birde billboard reklam yaptırmış selahattin gürkan kuzey cevre yolu yaptım diye
    %67
    %33
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    AKP 21.Yıldır İktidarda Malatya Kuzey Çevre yolu 21 yıldır bitmediki bite.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    2025 Sonunda yani 2026 yılında bitecekmiş. Ne bitmez projeymiş, Yoncalı barajı gibi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    2028 kadar sivas taki yht yi malatya ya getirseniz.. elazig malatya arası yeni çift hat yol yapıp raybus koyarsaniz.. malatya Adıyaman arası çift hat yol yapıp oraya da raybus koyarsaniz akp kazanır.. yoksa oy alamaz.. pardon arkadaşlar burası malatyaymis kendimi kayseri de sandım orda normal bu projeler:)
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Bitmeyen yol yapmışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Milet vekilsiz Malatya (2 ay önce)
    O kadar proje yapıyoruz yemin ederim bizim malatya kadar saçma sapan projeler görmedim. Ben lise öğrencisiydim bu çevre yolu ihale ettiler ben ünv. Bitirdim firma kurdum Şehir dışında yurt dışında o kadar proje bitirdim ki bu yol halen bitmedi. Bizim vekillerimiz işe yaramaz ödenek alamıyorlar bastıramıyorlar. Öznür Çalığı beğenmiyorduk yeminle arar olduk o bile bayan haliyle bunlardan kaç gömlek üstün en azından gittiği bakanlıktan işleri kopartıyordu.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Can (2 ay önce)
    Sürpriz 2030 belki biter bu milletle bu kadar dalga geçilmez yazıklar olsun size yıllardır yapamadınız beceremediniz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kerim (2 ay önce)
    Bu firmanın alması Malatya için şans ... Yaptığı işler Türkiye genelinde çok iyi...
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 ay önce)
    Her seçim döneminde çevreyolu, vagon fabrikası ve hızlı tren ihalesi yapıldı, yapılıyor, yapılacak yani cek caklarla yıllarca bu şehrin hayalleri çalındı, şükürler olsun ki onlarca yıl sürse de vagon fabrikası yeri Kızılay üretim deposu olarak kullanılmaya başlandı, ya diğerleri, biraz daha sabır gerekiyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kızılay 1500 kişi istihdam edeceğini vadederek orayı aldı. acaba içeride 200 kişi varmıdır?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    bir 100 metre daha yol ilerleyecek desenize bu hesaba gore hedef 2123
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Sivas Malatya arası hızlı tren bekliyor Malatya halki sayın vekiller
    %92
    %8
    Yanıtla
  • New Malatya (2 ay önce)
    Bu yol her seçimden 6 ay önce gündeme geliyor 3 ay önce çalışmaya başlanacak diyor 1 ay kala ihale yapılıyor seçim geçince firmalar terk edip geri gidiyor milletle dalga geçmeyi bırakın elazığ çevre yolu bile 2 yılda yapıldı malatyayla 20 yıldır dalga geçiyorsunuz beceriksizler
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    tarih vermeyin ,siz bu yolda acemi siniz.bu yolun tam olarak bitmesi en az 20 yıl alır.ya ölçmeyi yada para saymayı bilmiyorlar.kim veriyor bu bilgileri verileri , tarihleri açıklasınlar hangi bürokrat demiş ,liyakatsız insanlar maalesef iş bilmiyor.ya da çok iyi biliyor da siyaset makamı izin vermiyor.bu yol 20 yıldır her ağustos açılır.her seçim öncesi de kurdelesi kesilir.çok bereketli...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çevre yolu (2 ay önce)
    36 yaşındayım her sene bitiyor nasip olursa torunlarım görecek ,elaziğ kayseri 10 yil önce bitirdi.
    %87
    %13
    Yanıtla