SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu Müteahhidi de Değişmiş!

Kuzey Çevre Yolu Müteahhidi de Değişmiş!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti.

Görüşmeye dair verilen bilgide, Malatya Kuzey Çevreyolu’nun müteahhidinin değişmesi, yeni Havaalanı Terminal Binasının şantiyesinin biran evvel kurulması kararının alındığı belirtildi.

Tüfenkci, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek, Malatya'mızın ulaştırma ve altyapı yatırımlarını istişare ettik.

Ziyarette, Kuzey Çevreyolu’nun müteahhidinin değişmesi ve yeni ikmal ihalesinin yapılması görüşüldüğü, bakan tarafından en kısa sürede işe başlanılması talimatı verildi.

Yine geçtiğimiz günlerde DAHMİ tarafından ikmal ihalesi yapılan yeni Havaalanı Terminal Binasında şantiyenin biran evvel kurulması kararı da alındı. Bakanımız mevcut çevreyolunun Battalgazi - Malatya arasının 9 kilometrelik şehir içi geçişinin sıcak asfaltının yapımının başlatılması talimatını da verdiler.

Görüşmemizde Arapgir - Malatya yolunun 2024 Programına alınması, Yeşilyurt- Çelikan - Adıyaman yolunun ihalesinin yapılması ve interneti çekmeyen merkez mahalle ve kırsal mahallelerin internet altyapısı ve vericilerin ihale edilmesi ve ihale edilenlerin de hızlandırılması noktasında taleplerimizi ilettik. Ayrıca İkizce - Malatya aksındaki proje ihalesinin yapılması ve Organize Sanayi Kavşağının düzenlenmesi konusundaki taleplerimizi de yineledik. Görüştüğümüz konuların talimatları Bakanımız tarafından verildi.

Bakanımızı en kısa zamanda ilimizde ağırlamak için davet ettik. inşallah bakanımız en kısa sürede ilimize gelerek yerinde de incelemelerde bulunacaktır.

İlimize sağladığı destekler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Depremden sonra işi bırakan Havalimanı Yeni Terminal Binası da, geçtiğimiz haftalarda yeniden ihale edilmişti.

AKP eski milletvekili Öznur Çalık, 9 Ocak 2023'te yaptığı açıklamada, toplam 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun o güne kadar 32 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, kalan bölümünün 2023 yılı içerisinde tamamlanacağını söylemişti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • bakana bak (4 ay önce)
    eski bakana bak eli önünde ezik
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (4 ay önce)
    Bakan oldu ne.yapti ki Malatya'ya şimdi ne yapa. Anca milletin davalarını takip.etsinler. millette isim görülür diye vekil avukatların kapısını çala. Ah ahhh Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • aaa (4 ay önce)
    sayın bakan siz gidin hazır olan hastahanenin adını degiştirmek için ugrasın ..çok önemli ya isim değişikliği...sizler için başarı sayılıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyit ali (4 ay önce)
    Maşallah bu bülent de çok bir yetenekli. Allah nazarlardan korusun. Göslerim yaşariy
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KILIÇCI (4 ay önce)
    Türkiye'nin bir çok yerinde devasa otoyollar, barajlar, köprüler v.s. bitirildi ama Malatya da kuzey çevre yolu yılardır bitirilemedi, doğuya giden yüzlerce tır otobüs mecburen şehir merkezinden geçiyor, bunun sıkıntısını tüm Malatya halkı çekiyor nedeni bizim yıllarca meclise gönderdiğimiz vekiller, hiç bir faaliyetleri yok, Allah'a dua edelim de beylerderesi köprüsüne bir şey olmasın alternatifi bile yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (4 ay önce)
    Sayın bakanım ve yetkililer, yerel seçimlere kadar, Kuzey çevre yolu bitmezse,Bizleri mecbur bıraktırarak aldırdığınız yeni şire pazarına esnaflarımızı taşımazsanız, yine bizleri aldırdığınız yeni Şire pazarındaki dükkanların bulunduğu mezarlık bölgesinden sürücü kursu araçlarını kaldırmazsanız,eski şire pazarındaki işyerlerimizin akibetini bizimle şeffaf bir şekilde paylaşmadığınız sürece, AK Parti'ye oy moy yok, yeter artık, Malatya'nın bel kemiği kayısıdır, kayısının çilesini çeken de çiftçi ve esnaftır
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ERHAN (4 ay önce)
    bu işi yarım bırakan müteahhidlere kamuda bir daha iş vermeyecen ,müteahhid değişince işlerde uzuyor. ne hikmetsede bu müteahhitler malatyayı buluyolar, stad, beylerderesi viyadüğü,hastane, çevre yolu 2023 de bitecek denen havaalanı, kaç müteahhit değiştirildi,yıllarca sürdü... 2 yıl sonra bitecek denen adliye binası acaba kaç müteahhit değiştirilip kaç yılda bitecek acaba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (4 ay önce)
    Benim anlamadığım şey bir yere bir havalimanı bir kere yapılır. Ama bizim memlekete her beş on senede bir terminal binası ya yapılıyor ya da yenileniyor. Neler dönüyor çok merak ediyorum? Vatandaş olarak yutmuyoruz bu numaraları. Keşke bunun farkına varsalar artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Hakikaten şu Malatya Çelikhan Adıyaman yoluna bir çözüm bulunsun. Malatya ve Adıyaman akpye rekor oy veren iller, buradaki yol o kadar dönemeçli, dar ve berbat ki herşey allah muhafaza.. Gölbaşı üzeri çok fazla uzak o yüzden tırlar da bu yolu kullanıyor, tez zamanda inşallah bu yolda genişletilir, düzeltilir. Koçali bucağında karşıda yol görünüyorken fazladan 20 30 km yol gidip dereleri vadileri dönüyorsun, yol medeniyettir ve bu akpye yakışmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    20 yıldan önce bitmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 ay önce)
    bu kaçıncı mutahit değişmesi madem yetersizdi neden işi veriyorsunuz madem yeterli neden işi bitirtmiyorsunuz bu işin çezası olmassa yapanın yaptığı yanına kar kalıyor.işte böyle kaç mutahit değişti iş bitmedi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (4 ay önce)
    Kuzey Çevreyolu Müteahit firma EKSEN İNŞAAT tecrübe, kalifiye personel ve makina parkı ile ülkemizin en başarılı müteahit firmalarından biridir. Eğer iş bırakılmışsa birde onlardan sebeb - sonuç ilikisinde onları dinlemek daha doğru olur. Neden iş yürümedi bürokratik ve eknomik ne gibi sorunlar yaşadılar. Yoksa böylesi büyük ve önemli bir projeyi neden yarım bıraksınlar.???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (4 ay önce)
    Her seçim öncesi kuzey çevre yolu gündeme geliyor ama 15 yılda bitmedi bu gidişle zor biter uzağa gitmeyin Elazığ 3. çevre yolunu bitirir yakında nasıl yaptılar diye öğrenseler çabuk biter :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (4 ay önce)
    Abi bu Malatyada hangi iş doğru düzgün tamamlandı bana söyleyebilir misiniz ? Başlangıcı var sonu var ama beklendiği gibi değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atabey (4 ay önce)
    Ne çevre yoluymuş arkadaş. Sanki dünyanın bir ucunu bir ucuna bağlıyorlar. İnsan utanır biraz, ben olsam konuşmam artık bu konuları. İnsanların gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Kaç bakan değişti hala aynı hikaye yazık valla. Neyse klişe olacak ama üzülerek söylüyorum. SAHİBİN YOK MALATYAM...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • dursun (4 ay önce)
    Üstelik son 10 yıldır yapılan tek şey de bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz Gündoğdu (4 ay önce)
    Bence bu yolun bitmesi çok uzayacak çünkü bir proje malatyada 10 yıldan önce bitmiyor Ayrıca malatya vizyoner bakış açısıyla ilimize yön veren sevk ve idare eden yöneticilerden mahrum kaldı yolun 2017 de temeli atıldı kuvvetle muhtemel en iyimser tahmin ile 2027 yılında ancak biter acı ama önümüzdeki tablo bundan ibaret.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sade vatandaşa (4 ay önce)
    Vatandaş birazda hatayı kendinde arasın Muhtar bile olamayacak adamlar 20 senedir bu şehrin en tepe yerlerini işgal ettiler gitmiyorlar vatandaş yine seçim var yine aynı adamlara verecek 15 sene bitmeyen yol gibi 15 sene yapılmayan çarşıyı konuşacaz MALESEF
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hadi (4 ay önce)
    Kuzey çevreyolunun müteahhidi bile değişmiş ama bizim memleketimizde konuştuğumuz isimler yıllardır değişmedi (Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hacı Uğur Polat, Bülent Tüfenkci, İhsan Koca…)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • baba (4 ay önce)
    En iyi yaptığımız iş lanetlemek
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa (4 ay önce)
    Sayın Tüfenkçi bakannoldugunuz zaman Malatyaya söz vermiştiniz yol bitecek diye. Ne oldu o sözlerde yeniden söz alıyorsun. Bak Öznur hanımda 2023 te tamamlanacak demiş. Şimdi de yeni sözler hangisine, hanginize inanalım. Bu kaçıncı bitiş?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cevat Baybars (4 ay önce)
    Gazeteciler araştırsa keşke, her işte bu kadar kaçıp giden müteahhit başka şehirlerimizde var mı acaba?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (4 ay önce)
    Ne yolmuş 15 sene oldu başka illerdede böylemi oluyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Dayı (4 ay önce)
    Yav ne çevreyoluymuş.15 yıldır hala yapılıyor.Diğer şehirler 2. Çevreyollarını bitirdiler bizimki yılan hikayesine döndü.bu ne rezalet birşey.boşuna sahipsiz şehir demiyor millet.bu şehirin herşeyi bitmiş.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 ay önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Dayı sahip çıkacak millet millet sahip çıkmazsa olacağı budur. Sen yıllarca muhtar olamayacakları seçersen bu memleketten bi şey olmaz.
    %90
    %10
    Yanıtla