SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kuzey Çevre Yolu Ocak Sonunda Kısmen Açılacak"

0
Güncellendi - 2021-12-23 14:50:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu’ya veya tersi istikamette giden herkese hizmet verecek 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu’nun 26,5 kilometresinin tamamlandığını ve Ocak ayı sonunda yolun kısmi olarak trafiğe açılacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında yapımı devam eden 53,5 kilometrelik Kuzey Çevreyolu’nda incelemelerde bulunarak, yolun son durumuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Kuzey Çevreyolu şantiyesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yusuf Güneş, Malatya Kuzey Çevreyolu’nun hem bölge hem de kendileri için önemli bir proje olduğunu söyledi. Güneş, “Konuyla ilgili gereken hassasiyeti bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz en iyi şekilde gösteriyorlar. Bize düşen bu hassasiyeti sonuna kadar sürdürmektir.” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise toplantının temel amacının Malatya’daki yol ağını güçlendirmek ve altyapıyı sağlam hale getirmek olduğunu belirterek, “Uzun süredir üzerinde konuşulan çevreyoluyla alakalı çalışmaları nihayetlendirmek için bir araya geldik. Elazığ Bölge Müdürü Yusuf Güneş’in de vereceği katkı çok önemli. Malatya, Doğu Anadolu’yu orta Anadolu’ya, Doğu’yu Batı’ya bağlayan illerimizden bir tanesi, çevreyolumuz bundan dolayı büyük önem taşıyor” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da Kuzey Çevreyolu’nun yarısının bittiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Yeşilyurt bölgesinden Sivas yoluna ulaşılmış durumda. Yaka, Kendirli ve Samanköy bölgesinde de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar planlandığı gibi de gidiyor. Ocak ayı içerisinde biten kısımda trafiğe açılacak. Bunun yanında Yeşilyurt bölgemizde bulunan bazı mahallelerimizin talepleri var, o konuda da istişarede bulunduk.”

ÇEVREYOLU 25 ADET KÖPRÜ VE KAVŞAK BARINDIRIYOR

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millete hizmet için canla başla çalıştıklarını ve çok önemli yatırımları kentte hayata geçirdiklerini belirterek, Malatya için hayata geçirilen her bir yatırımın bulundukları bölgeye istihdam, ekonomik canlılık ve artan bir yaşam kalitesini beraberinde getirdiğini söyledi. Toplam 53,5 kilometre uzunluğundaki

Malatya Kuzey Çevre Yolunun da bu noktada katma değeri yüksek bir yatırım olduğunun altını çizen Çalık, Çevreyolunun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti.

ULAŞIM SÜRESİNİ 1 SAATTEN 25 DAKİKAYA İNDİRECEK

Çalık, doğu batı trafiğinin şuanda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu, Kuzey Çevreyolu’nun tamamlanmasıyla bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini ifade ederek, “Çevre yolunun aktif hale gelmesi ile birlikte yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi rahatlayacak. Trafik güvenliği ve konforunu artıran çevre yolumuz sayesinde zaman ile birlikte akaryakıttan da tasarruf sağlanacak. Dur-kalk beklemelerinin ortadan kaldırılmasıyla da egzoz gazı salınımı da önemli ölçüde azalacak. Bu yol Malatya’nın trafiğini de, ciğerlerini de temizleyecek.” dedi.

BUGÜNE KADAR 350 MİLYON TL HARCANDI

Çalık, bu yatırımın hizmete girmesi ile Malatya’nın daha az gürültülü ve daha temiz bir çevreye de sahip olacağını belirterek, “Proje bedeli 538 milyon TL olan bu yatırımımız için bugüne kadar 350 milyon TL harcama yapıldı ve 26,5 kilometresi tamamlandı. Yolumuzu kısmi olarak Ocak ayının sonunda trafiğe açacağız. Yolun tamamını da inşallah 2023 yılına varmadan trafiğe açmış olacağız. Çevreyolu Malatya’mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak” diye konuştu. Malatya’da 2003 yılında 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 455 kilometreye çıkardıklarını, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım hem de akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlandığını ifade eden Çalık, Beylerderesi’ne alternatif bir köprü için de çalışmaların başladığını kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Bay kemal bak Hükümetimiz neler yapıyor RABBİMİZE HAMDOLSUN hoş kime diyorsak
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı Akgül (2 yıl önce)
    1.Ülkemiz genelinde artık ilçelerarası yollar,illerararası yollar standardında yapılır iken hâlâ Malatya'nın bir çevre yolunun bitirilememiş olması övünülecek (!) bir durummu? 2.Ülkede hâlen çevre yolu olmayan bir tane ilimiz mevcutmu?(Malatyadan başka) 3. Sözkonusu yolun bugünlere kalması, deprem yönünden risk taşımayan sağlam zeminli dağ silsilesi eteklerinden geçmesi yönünde taporlanmasına rağmen her nedense (!)verimli tarım arazilerinden geçmesimi ? 4. Sağolsun hükümetimiz Maltyamıza hizmeti bolca sunuyor Malatya'nın m.vekillerine rağmen. 5 . Tam demokrasi için,tam hizmet için âcizâne bir önerim var. Milletvekili adaylarını delegeler eliyle değil, doğrudan âlim değil ammâ Ârif halkımız tarafından seçim ile belirlenmeli (nokta)
    0
    0
    Yanıtla
  • 2.nin cevabı evet
    0
    0
    Yanıtla
  • DRİJANLI (2 yıl önce)
    Beyler deresi köprüsü yapılırken dedimki buraya tren yolunu da yapın yarın raylı sistem gelir bu köprü çöp olacak dinlemediler şimdi ikinci alternatif köprü düşünülüyor tekrar diyorum buraya raylı sistem gelir bari buraya bir demiryolu bırakın bir iş yaparken vatandaşa sorun öyle yapın bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)
    Allah'ım çok şükür !! Tamamını da kısa zamanda açmak için lütfen herkes elinden geleni yapsın. Ama KALİTELİ bir yol olsun ASFALTI 1-2 yıl sonra çökmesin. MALATYAMIZ İÇİN bize yakışır bir ÇEVREYOLUMUZ olsun. İnşaallah YENİ bir SİVİL HAVAALANI da yapılırsa daha iyi olacak. Askeriye den ayrı bir yerde olması şart yoksa bir anlamı olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Daha yarısı ancak bitmiş neyin açılışı yapılıyor. Bir proje tamamlanır açılışı yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    İnşaAllahu Teâlâ o da olacak niye rahatsız oluyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter ya yapın artık şu çevreyolunu (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Yarısı açılacak daha yerde dere!
    0
    0
    Yanıtla
  • sefer9989 (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Herhangi bir kesimi de proje komple tamamlanmadan önce açılabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Bu yol için bizi evimiz den ediler ben hiç bir zaman hakkımı helal etmiyorum bunlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Yol demek Medeniyet demek yol olmasa evi barkı ne yapacaksın ondan sonra Hükümetimiz den yol istiyeceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidayet (2 yıl önce)
    Zahmet olmuş.. Acele etmeyin, 2071 yılında tamamını açarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)Hidayet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok mu rahatsız oldun
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin rahatsız olduğun beli kardeşimizin kendı görüşü düşüncesi saygı göstermeyi önce öğren
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Bunu da davulla zurnayla kutlarız artık. Her açıdan ligden düşen bir şehrin makus talihi bence insanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yükün çoğu (2 yıl önce)
    doğu batı aksında, ne anladım bu işten
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Beyler Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Platformu (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Şanlıkaya doğalgaza 2023 kavuşacak. Malum dıjjj gúçlerrr.. ???
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    şu malatyanın çilesine bakın yolun yarısı bitmiş iş yarım daha da yapacağız bitireceğiz kaç yılda sadece yolun yarısı bitebildi.
    0
    0
    Yanıtla