CHP İl Başkanı Enver Kiraz, kuzey çevreyolu tartışmasına dahil oldu ve bu projenin birilerine rant sağlama amaçlı olduğu iddiasında bulundu.
Kiraz yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
"Malatya - Elazığ karayolu Pütürge ilçesi yol ayrımı kavşağından başlayıp şehrin kuzeyinden geçen ve Sivas yoluna bağlanacak olan 54 kilometre uzunluğundaki Malatya ovamıza zarar verecek kuzey çevre yolunda kimlerin rant sağlayacağının kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.
Kuzey Çevre Yolu aynı güzergâhında yer alan Çerkez Yazısı Bölgesi, Fatih, Bindal, Özal, Çayırköy, Kuşdoğan ve Görgü köyleri arazilerinden geçmektedir. Malatya-Kayseri yolu kavşağından başlayarak Malatya-Elazığ yolu üzerindeki Pütürge ayrımında bitirilecektir. Bu projeye Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA Vakfı ve uzmanlarımız karşı çıkmaktadır.Bu projeyle Malatya’mızın tarım arazileri yani Malatya ovası katledilecektir.AKP’li vekiller ve yetkililer,bilim adamlarının Kuzey Çevre Yolu güzergâhına yönelik uyarılarını göz ardı ediyorlar.Eğer bu yol yapılırsa ileride bu bölgedeki arazilerin tarım dışı amaçlarla kullanılmasına, yerleşime açılmasına ve tarımsal değerlerini yitirmelerine sebebiyet vereceği aşikârdır. Üstelik bunun belirli çıkar gruplarının talepleri doğrultusunda yapılması da kamu çıkarları bakımından oldukça düşündürücüdür. Geçtiğimiz günlerde depremle sarsılan ilimiz, bu kuzey çevre yoluyla tam anlamıyla depreme davetiye çıkarılmış olacaktır. Karayolları Genel Müdürlüğü istimlak sorunu için ödenek dahi ayırmaz iken Malatya’nın AKP vekillerinin bu konuda direnmeleri nedendir. Soruyoruz işin içinde ne var ve hangi menfaatlerle uğraşılmaktadır. “Kuzey Çevre Yolu” kenarında yer alacak yapılaşma alanlarının depreme dayanıklılığı tartışma konusudur.
Malatya’da Tekel,Et ve Balık Kurumu, Sümerbank,son olarak Şekeri satanlar ve ilimizde tarım sektörüne en büyük darbeyi vuranlar Kuzey Çevre Yolu projesiyle bir kez daha tarımı ve hayvancılığı ilimizde bitireceklerdir. Bölgede 1993 yılından bugüne uygulanmakta olan tarla içi geliştirme projesi(TİGP) kapsamında arazi toplulaştırması ve sulama projesi uygulanmaktadır. Parsel içi yollar tamamlanmış, kapalı boru sulama ağı tamamlanmış tarımsal kullanıma hazır hale getirilmiş bir çalışma, Kuzey çevre yolunun geçmesiyle bu güne kadar yapılan yatırımlarında tamamını boşa çıkaracaktır."