SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuzey Çevre Yolunun 32,1 Km'lik Bölümü Tamamlandı'

'Kuzey Çevre Yolunun 32,1 Km'lik Bölümü Tamamlandı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya seyahat edenlerin kullanacağı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu'nun 32,1 kilometresinin tamamlandığını ve yolun tamamının 2023 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte yapımı devam eden 53,5 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolu'nda incelemelerde bulundu. Çalık, Kuzey Çevre Yolu'nun katma değeri yüksek bir yatırım olduğunun altını çizdi. Çalık, çevre yolunun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu ve 13 adetinin tamamlandığını belirtti.

Çalık, doğu batı trafiğinin şuanda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu, Kuzey Çevreyolu'nun tamamlanmasıyla bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini ifade ederek, "Çevre yolunun tamamının aktif hale gelmesi ile birlikte yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi rahatlayacak. Trafik güvenliği ve konforunu artıran çevre yolumuz sayesinde zaman ile birlikte akaryakıttan da tasarruf sağlanacak. Dur-kalk beklemelerinin ortadan kaldırılmasıyla da egzoz gazı salınımı da önemli ölçüde azalacak." dedi.

Malatya Kuzey Çevreyolu'nun Akçadağ yol ayrımı ile Malatya-Sivas karayolu arasındaki 26,1 kilometrelik 1. etabının geçen yıl Nisan ayında hizmete açıldığını belirten Çalık, "Yolumuzun 1.etabını geçen yıl Nisan ayında hizmete açmıştık, yolun tamamı da inşallah bu yıl trafiğe açılmış olacak. Bugüne kadar yolun 32,1 kilometresini tamamladık. Çevre yolu Malatya'mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak." ifadelerini kullandı.

Malatya'da 2003 yılında 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 464 kilometreye çıkardıklarına dikkati çeken Çalık, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım, hem de akaryakıt ve zamandan tasarrufun sağlandığını kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mikail Güngör (1 yıl önce)
    İlk etap açılmasından bu yana tam 1 yıl geçti ve bu koca zaman diliminde yapılan yol miktarı 6 km bir yılda 6 km yol yapabildiniz diyecek söz yoktur görünen köy klavuz istemez
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (1 yıl önce)
    1990 yılından beri aynı muhabbet. yeter artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu yol çevreyle ise neden 3x3 yapilmiyor.. zaten kamyon, tir, otobüs, traktör vs.. sağ şeritte gidecek
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet bey çok doğru söylemişsiniz. Ancak bunların vizyonu bu kadar. Devamlı geriden geliyorlar. 50 yıl sonrasını düşünecek kapasiteleri yok. Liyakatlı insanlar olmadığı için beklenemezde. 10 Yıl sonra burada da trafik sorunu başlar. Yolu nasıl genişletiriz diye düşünüp dururlar. Bugün 10 liraya mal olacak 3 şerit, yarın 1000 liraya yapamazsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kartal (1 yıl önce)
    seçim yaklaşına yatırım yaptık diye malzeme lazım bence bu yüzden 2023... yıllardır elazığ kayseri antep diyarbakır bitmiş buranın bitmiyor ilginç...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı Harun (1 yıl önce)
    Artık inanmıyoruz, yemiyoruz. Başka bir il olsa o yol çoktan açılmıştı. Seçimlerde malatya için milletvekilliğine akp ye oy vermeyeceğiz. Ağbaba ve Fendoğlu malatyanın sorunlarıyla daha çok haşır neşir. Mecliste hakkımızı savunan, malatyanın sorunlarını ileten onlardır. Akpye oy yok artık.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    2002 de başlayan şehir efsanesi 2023 de hala gerçeğe dönüşmedi. İftihar edin kendinizle. Birde marifetmiş gibi çıkıp çıkıp poz veriyorsunuz ya. Sahi aklıma gelmişken şu Havaalanı yeni terminal binası ne oldu acaba. 2050 de bitermi ?. Hızlı tren geldi geliyor derken 20100 yılında da o gelir inşallah. Yaptığınız her şey pansuman tedbirlerden öteye geçmiyor. Şu şehre bir çivi çakmadan yıllardır vekillik yapıyorsunuz şahsım adına size verdiğim oy haram olsun inşallah.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • VAHAP ESEN (1 yıl önce)
    Kuzey kuşak yoluda 10 yıldır açıldı açılacak, bitti bitecek deniyor. 2022 haziran temmuz gibi açacaz dendi sonrasında ekim kasım gibi şimdide hazirana kadar açacaz deniyor. Dilin kemiği yok
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gerçekten yazık hani 2020 de açılacaktı 2023 değil 2025 de bile açılması Zor bu gidişle şehir sahipsiz olunca ne beklersin mv ancak gider el kaldırr başka bir işe yaramazlar Karadeniz'e bak on sene de yüzlerce tünel açıldı Malatya da on senedir oda diğer şehirlere gore ucuz yol bile yapılmadı
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Kernek'li (1 yıl önce)
    6 ay sonra İstanbul'da vekillik alıp kenara çekildiğinde kart postal atarsın Malatya'lılara sayın Çalık. Çevre yolu 2025'ten önce biterse Kernek'te üryan gezerim. Ört ki ölem... tey teyyy
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Biz bu hikaye yi 15 yıldır dinliyoruz. Özellikle size hiç inanmıyoruz. Türkiye de çevreyolu olmayan tek ilin Malatya olduğunuda tekrar Malatya lılara duyuruyoruz. İşte siz busunuz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın vekilim bu yol planlandığında ki Malatyayla şimdiki Malatya ayni mı? Bu yolda açılmadan şehrin içinde kaldı. Hani Bülent Tüfenkçi bakan olduğu dönemde ulaştırma bakanından canlı yayında söz almıştı yanılmıyorsam 2019 da açılacaktı. Ne oldu bu sözler uctumu? Malatyaya belediyede dahil birsey yapılmadı. Şimdiki Çevre yolunda olması gereken alt geçitler nerede millet çile çekiyor. Sizler neredesiniz? Hizmet bekliyoruz laf değil artık.
    %83
    %17
    Yanıtla