Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları (SSGSS) Yasa Tasarısına ilişkin olarak , hükümetin sosyal taraflarla görüşmelerinin sosyal taraflarla görüşüyoruz demek için yaptığını belirtti.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer PTT Başmüdürlüğü önünde Eğitim-Sen Malatya Şubesince düzenlenen basın açıklaması eylemline katıldı. KESKe bağlı bazı sendikaların da destek verdiği basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, IMF ve Dünya Bankasının dayatmaları sonucu gündeme gelen ve sağlık ve sosyal güvenlik alanının piyasalaştırılmasını hedefleyen SSGSS yasası, uzun süredir emek örgütlerinin ve kamuoyunun gündemini meşgul etmektedir. KESK,DİSK,TTB,TMMOB, Türk Diş Hekimleri, SGSS yasası ilk gündeme geldiği andan itibaren bu yasanın Sosyal Devlet anlayışının tasfiyesinin bir parçası olduğunu tespit ederek, bu yasayla halkın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını büyük bir tahribata uğrayacağım dile getirmiştir. Bugüne dek, kimi zaman kendi örgütlülüğümüzle kimi zamansa değişik emek ve meslek örgütleriyle birlikte, sağlık hakkımızı ve geleceğimizi elimizden almaya çalışan bu yasaya karşı mücadelemizi sürdürdük. dedi.
KESK, başından bu yana SSGSS yasasının taşıdığı neo-liberal öze itiraz ederek, yasarım tümden geri çekilmesini istemiş ve bu yöndeki taleplerini dile getirmiştir. Bunun yanı sıra, bugüne kadar, yasaya karşı kamuoyu bilinci oluşturabilmek ve güçlü bir muhalefet inşa edebilmek için mümkün olan en geniş toplumsal kesimlerle yan yana gelmek için çaba sarf etmiştir. Hükümetle yapılan görüşme sonucunda yasadaki bazı parametrelerde geri adım atılmış, fakat yasanın bütünlüğüne sirayet eden özde bir değişim olmamış ve yasa geleceğimizi tehdit etmeye devam etmektedir. KESK, Emek Platformunda belirlenmiş olan temel parametrelerde bütünlüklü bir değişim olmadığı sürece SSGSS yasasına karşı mücadele etmekte kararlıdır. Bu yasa yıkım yasasıdır! Bu yasaya emekçiler izin vermeyecektir. Sosyal diyalog monologa dönüşmüştür. Hükümet biz sosyal taraflarla görüşüyoruz demek için görüşmektedir. Tıpkı toplu görüşmeler gibi, bizler ne dersek diyelim yine bildiğini yapmaktadır.
Bu yasa Meclis'ten geçse de bizim gündemimizden düşmeyecektir. Bizler bu yasaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Susmayacağız! 1 Mayıs'ta alanları dolduran onbinlerle bu yasayı kabul etmediğimizi bir kez daha haykıracağız."