SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LGS'de Malatya'dan 4 Öğrenci Türkiye Birinciliğine Ortak Oldu

LGS'de Malatya'dan 4 Öğrenci Türkiye Birinciliğine Ortak Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için tüm ülke genelinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde gerçekleştirilen sınav sonuçları açıklanırken, Malatya’da 4 öğrenci Türkiye birinciliğini paylaştı.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Anadolu Teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla gerçekleştirilen LGS merkezi sınavında sonuçlar açıklandı. Buna göre;  Malatya'dan 4 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Malatya İl Milli eğitim Müdürlüğü'nce Türkiye birincisi olan öğrencilerin  Duygu Yurtsever,  İrem Kaşoğlu,  Melike Behçet  ve Zeynep Zülal Yarış olduğu belirtildi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Öğrencilerimiz Liselere Geçiş Sistemi Sınavından tam puan alarak bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarındaki katkılardan dolayı ailelerine, emeği geçen öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Bu arada öğrencilerin mezun oldukları orta okullar hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava katılan 562 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldığını bildirdi.

MEB'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 82 oldu. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi." ifadelerine yer verildi.

malatyahaber.com- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tatar Ramazan (10 ay önce)
    Atatürk orta okulu Selahattin Eyyübi İmam Hatip Öğretmenler ortaokulundan birer tane Diğer şampiyon öğrencimizi henüz öğrenmedim Çocuklarmiz Vatana Millete hayırlı işler yapsın İnşallah Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • İlyas (10 ay önce)
    Birinci olan çocuklarımızı tebrik ediyorum.İleride vatana, millete hayırlı işlere imza atarlar inşallah. Bir Malatya lı olarak gurur duydum ancak okulları niye açıklanmamış anlam veremedim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (10 ay önce)İlyas isimli kullanıcı yorumuna
    Büyük ihtimalle kazanan öğrencilerimiz Devletimizin okullarında okuyanlar olabilir diye düşünüyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla