SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ligin 2. Yarısı EYMS Karnesi.. 'PERİŞAN'

0
Güncellendi - 2019-04-27 01:04:50
Ligin 2. Yarısı EYMS Karnesi.. 'PERİŞAN'
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıda çöküşe geçen Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında da Galatasaray'a sahasında farklı yenildi ve elendi. Ligin ilk yarısındaki performansını mumla arayan sarı kırmızılılar, ikinci yarıda dibe vurdu.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor'da işler iyi gitmiyor. Şehir, camia, medya, yönetim, teknik heyet ve futbolcular Ziraat Türkiye Kupası için kenetlenirken, Galatasaray karşısında alınan ağır mağlubiyet hayalleri, beklentileri, umutları bir anda yok etti.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı 29 puanla 3'üncü sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya 3-2'lik Göztepe galibiyetiyle başlasa da devamını getiremedi. İkinci yarıda geride kalan 12 haftada sadece 9 puan toplayan sarı kırmızılılar, ilk 6 hedefinden de adım adım uzaklaşmaya başladı. 29'uncu haftayı 38 puanla 8'inci sırada tamamlayan sarı kırmızılılar, Trabzonspor karşısına kupadaki rövanş maçını düşünerek rotasyonlu bir kadroyla çıkmıştı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamayı hedefleyen Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray'a 5-2'lik skorla mağlup olunca hem kupadan elendi hem de derin bir sorun yumağının içerisine düştü. Karşılaşma sonrası teknik direktör Erol Bulut, kendisiyle ilgili 1-2 gün içerisinde radikal bir karar alabileceğini söyleyerek, bir anlamda istifa edeceğinin sinyalini verirken, yönetim kurulunun bir toplantı gerçekleştirdi.

Mali kongre ve ardından genel kurula gitmeye hazırlanan yönetim, Erol Bulut'un istifasını kabul etti.

İKİNCİ YARIDA SADECE 2 GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alırken, 9 puan toplayabildi.

Ligin ilk yarısında fırtına gibi esen ve lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde devre arasına 3'üncü sırada giren sarı kırmızılılar, ikinci yarıda geride kalan 12 hafta sonunda lider Medipol Başakşehir'in 24 puan gerisinde 38 puanla 8'inci sırada yer alıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik, 7'de mağlubiyet aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:

18.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Göztepe: 3-2

19.hafta Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor: 3-2

20.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-İstikbal Mobilya Kayserispor: 1-1

21.hafta Atiker Konyaspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 1-1

22.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 1-2

23.hafta Çaykur Rizespor-Evkur Yeni Malatyaspor. 3-0

24.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir: 0-2

25.hafta Demir Grup Sivasspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 2-0

26.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü: 3-1

27.hafta Galatasaray-Evkur Yeni Malatyaspor: 3-0

28.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 1-1

29.hafta Trabzonspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 2-1

KUPA UMUTLARI HÜSRANLA SONUÇLANDI

Spor Toto Süper Lig'de yaşanan kötü gidişat sonrası sarı kırmızılılar teselliyi Ziraat Türkiye Kupası'nda buldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde ilk kez yarı finale kalma başarısını gösteren Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray ile eşleşmişti.

2 Nisan'da İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı kırmızılılar, evinde oynayacağı rövanş karşılaşmasını kazanıp, adını finale yazdırmak hatta kupayı Malatya'ya getirmek istiyordu.

Yönetim, teknik heyet ve futbolcular tamamıyla Ziraat Türkiye Kupasına odaklanırken, istenen olmadı. Sahasında Galatasaray'a kötü bir futbolla 5-2 mağlup olan sarı kırmızılıların kupa hayalleri de Orduzu Pınarbaşı göletinde battı.

İKİNCİ YARIDA DEPLASMAN GALİBİYETİ YOK

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, deplasmandaki 3 galibiyetin tamamını ligin ilk yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında deplasmanda 17 haftalık bölümde oynadığı 9 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 12 puan toplamıştı.

Sezonun ikinci yarısında şuana kadar 6 deplasman maçı oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda galip gelme başarısını gösteremezken, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 6 deplasman karşılaşmasında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Malatya ekibi, dış sahada oynadığı son 7 maçta da galibiyete hasret kaldı. Sarı kırmızılılar, Süper Lig’in 15. haftasında dış sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 yendiği maçtan sonra çıktığı 7 deplasman müsabakasında 2 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda Bursaspor (1-1) ve Atiker Konyaspor (1-1) ile berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (3-2), Çaykur Rizespor (3-0), Demir Grup Sivasspor (2-0) Galatasaray (3-0) ve Trabzonspor'a (2-1) yenildi. Son 7 deplasman maçında 5 kez gol sevinci yaşayabilen Malatya ekibi, kalesinde 15 gol gördü.

Sarı kırmızılıların bu sezon dış sahadaki 15 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

1.hafta Göztepe: 1-3

3.hafta İstikbal Mobilya Kayserispor: 0-0

5.hafta Beşiktaş: 2-1

7.hafta Medipol Başakşehir: 1-1

9.hafta MKE Ankaragücü: 1-0

11.hafta Aytemiz Alanyaspor: 0-1

13.hafta Kasımpaşa: 3-0

15.hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 1-3

17.hafta Bursaspor: 1-1

19.hafta Fenerbahçe: 3-2

21.hafta Atiker Konyaspor: 1-1

23.hafta Çaykur Rizespor: 3-0

25.hafta Demir Grup Sivasspor: 2-0

27.hafta Galatasaray: 3-0

29.hafta Trabzonspor: 2-1.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Yılın spor fotoğrafı olur...İsmi de Erol Bulut ve Adil Gevrek'in hazin sonu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Takımı bozmayacaklardı.Dahs iyisini alamayacaksan satmayacaksın.Azubike gitti yerine gelen yok, Butaip gitti yerine gelenin golü yok, Sadık gitti yerine bir sürü adam aldılar 1 Sadık etmez.Üstelik sattıkları oyuncuları değmeyecek fiyatlara sattılar.Takım iskeletini bozmasalardı şu anda 50 puanımız vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    İnşallah 3 hafta sonra kümede kalma hesapları yapmaya başlamayız.Ligde olduğu kadar kupa fikstüründe de çok şanslıydık.İkinci ligin belediye takımlarını zar zor eledik.sonrada kupada yarı final oynadık diye kendimizi avuttuk.sonunda deniz bitti işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fettah (5 yıl önce)
    Dün ve bugün çok şey değişti. Şu dört takımdan 3 ü düşer. Akhisar. Malatya. Erzurum. Göztepe. Bunlardan Göztepe nin kurtulması daha mantıklı. Malatya hiç galibiyet alamadan düşebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Takım düşüyor yönetim uyuyor. Dün Göztepe Başakşehire yendi. Bugün De Erzurum deplasmanda Antalyayı yenecek. Düşme barajı 41 puan. Unutmayın 2003_2004 sezon unda Bursaspor 40 puan la küme düştü. Y. Malatyaspor bir galibiyet alırmış? Çok zor hatta imkansız gibi. Zaten bu hafta Kasımpaşa banko vurur gider. Son maç Bursaspor la bursa Bursa bizi yener onlar ligde kalır biz kümeye hadi güle güle. Yönetim ve futbolcular siz hala uyuyun. Benden demesi bu işin sonu felaket. Demesi benden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Bunun sorumlusu Erol hocadır.Resmen takımı deneme tahtasına çevirdi.Geçen sene başladığı hocalık kariyerinde stajerdi defansif oynatarak birşeyler yaptı.Ancak bu sene ilk yarıda da sıralamada rahat yerleri görünce TAKIMI DENEY TAHTASINA çevirdi.Çeşitli varyasyonlar deneyerek fantazi yaptı.Kendine ilerisi için deney çalışmaları yaptı.Tüm kredisini bitirerek ayrıldı.Ligin en kötü top oynayan takımı ortaya çıktı sayesinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen, genelde 3-5-2 denedi. Halbuki bir canlı yayında bu sistemi bu takım oynayamaz dedim. Hoca , bunu kabul etmesine rağmen, Bazen oynamak gerekiyor, mesela Sivas ile olan iç saha maçını kasdederek, 3-1 geriye düşünce 3-5-2 ye dönünce, beraberliği yakaladık dedi. Halbuki 2.yarı Sivas zaten 10 kişiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arivaa (5 yıl önce)
    Fotoğraf herseyi anlatiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Zaten karedeki resim trajikomik perişan halimizin resmidir.sözün bittiği yeri gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Malatyaspor darmadağın....
    0
    0
    Yanıtla