SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Liglerin Bitirilmesi Yönünde Bir İrade Hakim"

0
Güncellendi - 2020-04-24 20:06:08
A- A+ PAYLAŞ

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle yaptığı toplantının ardından TRT Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

"Bu çok zorlu bir süreç. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada sporun, futbolun ne zaman başlayacağı tartışılıyor." diyen Sepil, "Bununla ilgili öngörüde bulunmak oldukça zor. Bu konudaki sorumluluk TFF'ye aittir. Nihat başkanımız bize bu konuda birtakım öngörülerde bulundu ve bilgiler verdi." ifadelerini kullandı.

Nisan sonunda bir toplantının daha gerçekleştirileceğini vurgulayan Sepil, şunları kaydetti:

"Burada en önemlisi karar verici olan Sağlık Bakanlığı. Onlarla tekrar istişarede bulunulacak. Bunun sonunda da futbol maçlarının devamının ne şekilde ve ne zaman olacağı yönünde karar verilecek. Biz muhtemel senaryoları konuştuk. Ay sonundaki görüşme sonrasında muhtemel futbol takvimi oluşacak. Şu anda liglerin bitirilmesi yönünde bir irade hakim."

Liglerin tekrar başlaması halinde maçların tek bir şehirde oynanması gibi bir durumun kesinlikle olmayacağını aktaran Sepil, "Şu anda en temel senaryo, lig ve kupa maçlarının 12-13-14 Haziran'da kaldığı yerden başlayarak 26 Temmuz'da bitirilmesi. Bu gözüken senaryo ama ay sonunda Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının vereceği bilgilerle duruma bakılacak." diye konuştu.

Kulüpler bazında liglerin devam etmesi veya tamamlanması yönünde farklı düşüncelerin olabileceğini dile getiren Sepil, şunları ifade etti:

"Şu an Avrupa ülkelerinde konuşulanlara ve uygulamalara baktığımızda kararı verecek olan sağlık kurulumuz ama maçların seyircisiz oynanması önümüzdeki dönemde en muhtemel senaryo gibi gözüküyor. Kulüpler bazında liglerin ertelenmesinde farklı düşünceler olabilir ama bu konuda TFF ve Bakanımızın söylediğini UEFA ve FIFA da tekrarlıyor. Liglerin bitirilmesi yönünde bir irade var. Konuşmada hiçbir şekilde liglerin bitirilmemesi senaryosu tartışılmadı. Maçların bitirilme kararı, tamamen federasyonun kararı. Liglerin bitirilmemesi gibi bir senaryo yok."

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Eyvah ligler haziranın ikinci yarısında başlıyacakmış.Yandık
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    O zaman geçmiş olsun ptt 1 de afil gevrek ve amatör ekibine başarılar dilerimm sözün bittiği yerdeyizz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Bence ligden düşme olmamalı seyircisiz maçlar ve verilen ara sebebiyle diye dusunuyorum alttaki takımlar örgütlenip bu konuda şimdiden hukuksal bir şeyler yapmalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    siz istediginiz kadar top oynatin Avrupa da isler duzelmedikce oynadiginiz oyun bos olacak. cunku avrupa da millet can derdinde. durumu iyi olan bi kac iyi ulke var. Zaten oyuncunun 8 haftalik alacagi ne kalmistir ki. parasini alamimissa da zaten federasyona basvuruabilir. ben topcu olsam agustos a kadar ortalikta gorunmem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bugünden sonra Hevesimiz boşa çıkmış durumda.Maçlar Haziranın 2.haftasından itibaren seyircisiz oynanacak gibi.Bu durumda da bize geçmiş olsun demekten başka diyecek bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    benim anlamadığım federesyon ve kulüpler birliği seyirciszde olsa tamamlanması. seyircisiz oynatılması ne demek seyirciyi düşünerek vaka devam ediyor vürüs kimseye bulaşmasın. iyi güzelde seyirci can taşıyorda futbolcular kurbanlık koyunmu. maç için antraman yapılacak maç oynuyacak eee futbol temas oyunu. terlediğinde ter kokusu ve terden buharlaşarak vürüs olmazmı. taraftarı düşünüyorsunuzda mücadele eden oyuncuları neden düşünmüyorsunuz. ne demek seyircisizde olsa başlasın. sahada mücadele eden oyuncuları da düşünün. bence hollanda ligi gibi olsun. şampiyonda yok küme düşmede. bu karar ülkemizde olurmu bence çok zor neden derseniz ülkemizde herşey ahbap çavuş ilişkisi ile gidiyor. trabzon torpilli takım olduğu için her karar trabzonun menfaati düşünerek ilerliyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Eğer bu kritik bir surectede futbol oynamayı düşüyorlarsa akıllarından zoru var demektir. Fakat iptal de lig iptal olur bizde kümede kalırsak devamlı savunduğum olay gerçek olur ve ben gider gevrege milli piyango bileti almasını isterim... çünkü buraya kadar zaten şansı yar girmişti bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hedef trabzon un şampiyon yapılması siz halen anlamadınızmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Su ortamda ben topcu olsam alacagim paraya bakmaz sozlesmemi tek tarafli fesheder kendimi eve kapatirim. Holland ligi iptal edilmis. bu sene butun ligler avrupa da iptal edilmeli. bu sene oynanmamis sayilacak. bu ortamda sen kimseye top oynatamazsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Sporda.dusmeyi.kaldirin.sadece.ilk.bese.giren. Takimlar.mac.yapsin.sanpiyonluklarini.belirlesinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bu akşam cnn Türk de Prof.Dr.Ahmet Özdoğan Liglerin Haziranın ikinci yarısından sonra oynanacağını söyledi.Özellikle Başkan Adil Gevreğin bu müjdeyi bir an önce vermesi gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Ligler oynanırsa düşüşe kaldığımız yerden devam ederiz ligi son sırada bitiririz.Dua edelim de ligler böyle tescil edilsin ya da iptal edilsin.
    0
    0
    Yanıtla