SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Lise Müdür Yardımcısına Saldırıya Tepki

Lise Müdür Yardımcısına Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim BİR-SEN Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Yeşilyurt Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Müdür yardımcısına yapılan sözlü ve fiziksel şiddet okul önünde yapılan eylemle kınadı.

Yeşilyurt ilçesi Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Müdür yardımcısının öğrenci ve velisi tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılması Malatya Eğitim Bir Sen ve tüm eğitim sendikaları tarafından kınandı. Eğitim BİR-SEN Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, şiddete yönelik yaptığı açıklamada, “ Eğitim, normal şartlar altında şiddetin ortadan kaldırılması için en doğru araç olarak kabul edilirken, eğitim sistemindeki yanlış politika ve uygulamalar, şiddeti sistematik olarak besleme riskini barındırıyor. Bu durum özellikle okulda şiddet ile ilgili konunun çok boyutlu irdelenmesini zorunlu kılmaktadır” dedi.

Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin arttığını ifade eden Söylemez, “Eğitim sisteminde öğretmenler, şiddet sorununun çözülmesinde kritik bir noktada görülmesine karşın, öğretmenin gerek sistem gerek bürokratik gerek içi doldurulmamış kanuna bağlı uygulanan yanlış politikalarla, eğitimin etken değil edilgen öğesine indirgendiği ve şiddet ortamının bir mağduru haline geldiği süreci yaşıyoruz. Bu gidişle de yaşamaya devam edeceğiz. Son yıllarda okullarda öğretmenlere dönük artan şiddet olayları bu duruma ilişkin tespitlerimizi haklı kılmaktadır. Öğrenci ve veliyi sorgu hakimliği düzeyine çıkaran, öğretmeni sanık koltuğuna oturtan, basit, mesnetsiz iddialarla soruşturma geçiren ve şikayet mekanizmaları ile sigaya çekilen bu sistem(sizlik) öğretmeni ve mesleğini itibarsızlaştırmakta ve öğretmen kimliğini değersizleştirmektedir” şeklinde konuştu.

Söylemez, “ Yeşilyurt Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Doğan kardeşimizin dün öğrenci ve öğrenci velisi tarafından hakarete ve fiziksel şiddete maruz kalması, öğretmene şiddet ile ilgili caydırıcı hükümlerin içi doldurulmamış Öğretmenlik Meslek Kanunu’na acilen dahil edilmesini zorunlu kılmaktadır. Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülmenin anlaşılır bir yanı olmaması gerekir” dedi.

Eğitimin, şiddeti ortadan kaldırılması gerektiğine değinen Söylemez, “Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Eğitim, normal şartlar altında şiddetin ortadan kaldırılması için en doğru araç olarak kabul edilirken, eğitim sistemindeki yanlış politika ve uygulamalar, şiddeti sistematik olarak besleme riskini barındırıyor. Bu durum özellikle okulda şiddet ile ilgili konunun çok boyutlu irdelenmesini zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Mehmet_44 (1 yıl önce)
    Malatya,eğitimde sahipsiz...Yazık.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • NİHAT (1 yıl önce)
    okullarda öğretmenlere karşı olan şiddeti artık kınıyamıyorum.özellikle ilk okul 1.sınıfa kayıtlar okul idaresinin gelir kaynağı olmuş durumda.para veren öğrenciler bir sınıfa,fakirler bir sınıfa,milli eğitimde şube müdürü tanışı olan yada siyasilerde tanışı olan kişiler bir sınıfta.artık ilk okullarımızın çoğu özel kolej gibi yönetiliyor.bunuda kimseye şikayet edemiyorsun çünkü idarecinin amirleride bu işin içinde.bu konuları adalet olmadığı için ,ister istemez kendiniz çözmeye çalıştığınızda bu seferde müdür dövmüş olacaksınız, ve sizi kınayacaklar.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Yorumlari saskinlikla okudum. Siddetin her turlusune karsi olmaliyiz. Ogretmenlere siddet de maalesef baya fazla ve gundeme de getirilmiyor. Ogretmenler sahipsiz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Recep (1 yıl önce)
    10 senedir öğretmenlik yapıyorum.aklinca sınıfta espri yapmaya çalışan küçük bir erkek çocuğu 2 sefer siddetli sekilde tokatladim.ogrenci ağladı gitti.daha da ağzını açamadı.velisine de söyleyemedi.gelseydi onları da döverdim.egitim böyle verilir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Atma be Recep, Hepimiz din kardeşiyiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sırrı (1 yıl önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Ziyaaaa, in ordan aşağıya. Ya atıyorsun, Ya atlıyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki Oyun konsülünüz var. Biraz da Araba yarışı oyna. Hep, vurduyla kırdıyla oynama.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen eğitim görmemişsin, yada degirmenciyi görmemişsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz da ... Müdür yardımcısı ne yaptı da veli ve öğrenci şiddete yöneldi
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ertuğrul (1 yıl önce)Adalet isimli kullanıcı yorumuna
    Müdür yardımcısı ne yaptıda veli şiddete yönlendi heyttttt kim tutar seni septik hukukçu zaten suç işleyen herkes tahrikten dolayı suç işliyor. Yapılan eylemin şekline ve sonucuna bakmadan bir magandayı haklı çıkarma gayretinde siniz maşallah diyelim müdür yardımcısı hatalı eylem bu mu olmalıydı birde adalet diye paylaşmış kod afını
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Akla, bak akla. Dilinde saklıyor, bin bakla.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Haber kadar yorumlar da üzücü..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu şekilde bi şiddet sağlıkçılara yapılmış olsa idi yere yerinde oynamıştı. Söz konusu öğretmen olunca 3 maymunu oynayanlar sizlere selam olsun. Şiddet faili ise emniyet mensubu olması ayrı bir vehamet aktif çalışan ise ilgili kurumun amiri bu cahil insan ile ilgili idari soruşturma da başlatmalı hanımı da eğitimci imiş haddi bildirilmez ise yanına kar kalırsa arkası kesilmez canı sıkılan okula öğretmen darp etmeye gider
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi ve yorumu okudum anladım ki hepimizin içinde bir hınç bir linç etme hissi var şiddetin her türlüsüne karşıyım ama hiç soruşturduk mu acaba darp olayı nasıl olmuş kim kime saldırmış.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Okuduğunu anlama, yorumlama kabiliyeti eksik bir birey yorumu olmaktan öteye geçmemiş ne yazık ki yorumunuz.Ali bey gayet güzel özetlemiş durumu. Yorumdan sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasın mı algılanıyor enteresan
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Evet darp edilen öğretmeni de dinledim öğrencileri de olay çok vahim. Ali kıran baş kesen bi veli öğrenciyi,öğretmen veli onayı olmadan göndermemiş.öğrenci okuldan kaçıyor, babası ile gelip öğretmeni darp ediyor, araya giren kız öğrenciler dahil 4 veya 5 öğrencide darp edilmiş bu arada 2 yumruk ta öğrencilerden veli yemiş olabilir.sonrasında okuldan çıkıp darp edildim diye de rapor alıp işi sağlama bağlamış kendince Darp eden veliyi göremediğimiz için ondan dinleyemedik. Şayet siz dinlediyseniz o zatı yazın buraya onuda bilelim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hasan bey olayı dinlemişsini çok güzel size anlatanlar Okul Müdür Yardımcısı arkadaşın sözlü tartışma sırasında karşıdaki şahsa bardak fırlatması üzerine olayın fiziki şiddete döndüğünü de size anlattılarmı acaba
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yalancının gözüne kalem girsinmi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sağlıkçı (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ahahah şimdiye kadar terör harici kaç tane öğretmen öldürüldüğünü gördün? Sağlıkçıları tavuk gibi boğazlıyorlar şimdiye kadar ne yapıldı? 1 senede kaç tane öğretmene şiddet haberi oluyor bi karşılaştır bakalım??
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Iste beyefendi de onu söyluyor iste. Ogretmenin sahibi yok haberi bile yapilmiyor bircok siddet haberini kimse duymuyor bile diyor. Bircok ogretmen saglikcilara siddette destek verirken sizin yaptiginiz enteresan. Herkesin siddete karsi cephe almasi gerekirken napalim yani birbirimizin acilarini mi yaristiralim.
    %85
    %15
    Yanıtla