SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Statta Panik!. Amatör Maç Oynanırken Silahlı Saldırı..

Statta Panik!. Amatör Maç Oynanırken Silahlı Saldırı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ana caddelerde, insanların kalabalık olduğu bölgelerde de sıklıkla görülmeye başlayan ve vatandaşta büyük 'güvenlik' endişesi yaratan olaylara bir yenisi daha eklendi. Onlarca polisin görevli olduğu Yeşiltepe'deki statta U-18 Ligi maçı oynanmakta iken meydana gelen silahlı saldırı girişimi, tribünlerde ve sahada büyük panik yaratırken, hasmına ateş açan ancak isabet ettiremeyen saldırgan, görevli bir polis memuru tarafından kovalamaca sonucu silahıyla birlikte yakalandı.

Malatya'da, kriminal kişi ya da grupların giderek cüretlerini artırdığı, insanların kalabalık olarak bulunduğu merkezi bölgelerde dahi yapmaktan çekinmedikleri silahlı saldırılarından biri Yeşiltepe 2 No'lu sahası tribünü arkasında meydana geldi. U-18 Amatör Futbol Ligi'nde Malatya Yeşilyurtspor- Battalgazi Belediyespor maçı oynanmakta iken, tribünün arkasından gelen silah sesini duyan seyirciler ile sahadaki görevliler, eli silahlı bir şahsı farkedince paniğe kapıldılar.

Olay, saat 16.10 sıralarında meydana geldi. Saat 15.30'da başlayan maç devam ederken, tribünün arka kısmında, iddiaya göre aralarında alacak- verecek yüzünden anlaşmazlık bulunan şahıslardan D.K., tabancasını çekerek H.M.K. adlı şahsa ateş etti. İlk ateş sırasında isabet almayan H.M.K. , silahı tutukluk yapan ‘tetikçi’ olduğu öne sürülen D.K. adlı şahsı kovalamaya başladı ve bu sırada bir polis memuru olaya müdahale ederek, D.K.'yı silahıyla birlikte ele geçirdi.

Saldırgan gözaltına alınırken, yaşanan panik ve olayın şoku nedeniyle, maça yaklaşık yarım saat ara verildi. Daha sonra tekrar başlayan karşılaşmada, Malatya Yeşilyurtspor, Battalgazi Belediyespor'u 2-0 mağlup etti. 

Bu arada, Malatya Yeşilyurtspor- Battalgazi Belediyespor maçında görevlendirilmesi gereken bir sağlık ekibinin sahada bulunmadığı belirtilirken, bu durum da tepkilere yolaçtı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA!..

Bu arada, meydana gelen olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden, Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece yarısı  bir açıklama yapıldı.

Söz konusu açıklama şöyle:

“14.09.2024 tarihinde saat:16.10 sıralarında Yeşilyurt İlçemiz Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana gelen ‘Silahla Tehdit’ olayı ile ilgili olarak; Yeşiltepe 2 Nolu Sahası’nda Malatya Yeşilyurtspor - Battalgazi Belediyespor müsabakasının oynandığı sırada bahse konu sahaya yakın ancak saha yerleşkesi dışında bir bölgede aralarında önceden husumet bulunan ve tesadüfen karşılaşan şahıslardan şüpheli D.K. isimli şahıs müşteki H.M.K. isimli şahsa doğru bir el ateş etmiştir. Olayda taraflarda herhangi bir yaralanma olmamış, şüpheli şahıs olayda kullandığı suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Olayın müsabakanın oynandığı sahaya yakın bir bölgede gerçekleşmesi sebebiyle silah sesi duyulması üzerine bahse konu müsabaka güvenlik gerekçesi ile durdurulmuştur. Hemen akabinde ekiplerimiz tarafından şüpheli D.K. isimli şahsın yakalanması ile birlikte müsabaka kaldığı yerden devam etmiştir. Olayın saha içerisindeki tribünlerin arkasında gerçekleştiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.”

ARAÇ KURŞUNLAMA..

Diğer yandan, bu olaydan bir süre sonra 19.00 sıralarında da Yeşiltepe Fatih Mahallesi'nde park halindeki bir araca ateş açıldı. Can kaybının olmadığı olayda, otomobiliyle kaçan ve kimliği belirlenen saldırgan 1 saat sonra Atatürk Mahallesi'nde yakalandı. Otomobilin içerisinde 1 adet boş kovan bulundu.

Bu arada, Tahtalıminare bölgesinde devriye görevi yapan Yunus Polis ekipleri, şüphelendikleri bir şahsı 9 mm. çapındaki ruhsatsız tabancayla yakaladı.

Saat 21.00 sıralarında da, Fahri Kayahan Bulvarı'nda bir kişi bıçaklı saldırı sonucu yüzünden yaralandı. Yaralı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, 3 kişi olduğu bildirilen saldırganlar kaçtı. 

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Silahlı saldırının yol açtığı panik nedeniyle oynanmakta iken hakem tarafından durdurulan ve yarım saatlik aranın ardından devam eden Malatya Yeşilyurtspor- Battalgazi Belediyespor maçından (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Haciwhat (2 gün önce)
    Malatya da çok sert tedbirler alınmalı.Şehir depremle yıkıldı.Şimdi de çürümeye yüz tutmuş.Bu aziz milletin psikolojisi üç beş çapulcuya yem edilmemeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (2 gün önce)
    yazıklar olsun yetkililere malatya artık güvensiz ve huzursuz kent herkes malatyadan gitmek istiyor çünkü herkes rant peşinde artık malatyalıyım deme utanır hale geldik sağolsun vekillerimizin sayesinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 gün önce)
    Polisimizin şüpheli gördüğü herkesi arama yetkisi var. Bu tipler sokakta pazarda çarşıda öyle rahat gezmemeli. Meslekte belirli tecrübe sahibi polisler bir adamın suratına bakınca ne olduğunu hemen anlıyor. Haberde Yunus ekipleri şüphe duydukları bir şahsı yakalamışlar. Tebrik ediyorum polislerimizi. Şok aramalar şok baskınlar çok olmalı. Ben şahsen polis ya da trafik tarafından arandığımda bir vatandaş olarak memnun oluyorum. Bir de polise askere eskisi gibi makyaj yetkisi verirlerse olayların yarısı hiç adliyeye gitmez iş yükü olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (3 gün önce)
    Emniyetin açıklamaları tam infial bende olay yerindeydim tribünün önünde yedek kulübesinin arkasındaydı genç bir çocuğa para verip yurt dışı talimatlı suç örgütüyle alakalı bir olay olduğu söyleniliyor ve herkes bilerek üç maymun oynuyor tetikçi çocuk 16 yaşında cebinden balyayla para çıkıyor polis üstünü aradığımda gördüm yani demem o ki tasarlayarak yapılan bir olay silah belki tutukluk yapmasa sahada onlarca masum çocuk ve ailenin hesabını kim verecekti derinleştirilerek araştırılması gereken bir konu inşallah herzamanki gibi oldu bitti olmaz
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Emniyet olayın müsabaka ile alakalı olmadığını belirtmiş, şahıs olayın yerinde suç aleti ile birlikte yakalanmış, ne yapsın emniyet şahsı assın mı ne bekliyorsunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bülent (3 gün önce)
    Sami er bu saatten sonra takımın yanında olsan ne yazar olmasan ne yazar AT ÜSKÜDARI GEÇTİ
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (3 gün önce)
    Deprem sonrası hırsızlık ve Demir çalma sürecinde kaç kere dedik. hirsizliktan gelen para ile guclenenler, çeteler olarak silah ve uyuşturucu ile basımıza dert olacak. Yaşananlar ortada. Bunlari yakalamak icin olaylar beklenmemeli. Trafikte yol verme kırmızı ışıkta durmama kurallarına uymayanları, son ses müzik abartı egzoz ve ışıklı arabaları faça yüksek model arabaları yakalayın çoğunundan bir şeyler çıkar. Araçlar ara yoldan kaçmayacak şekilde çevirmeleri yapın bir sürü olay olmadan suçlular yakalanır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (3 gün önce)
    Memleket sahipsiz kim ne derse desin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 gün önce)
    Her gün silahlı olaylar. İhmali bulunan emniyet görevlileri istıfa etmeli
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Malatya (3 gün önce)
    Sayın başkan belediyenin yani halkın bir kuruşunu Bu başkanın şahsi takımına verme vallahi ne bu dünyada nede ahirette hesabını veremezsiniz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Cenk (3 gün önce)
    Olayı emniyete atmayın. Adliyede bitiyor olay. B
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Cabbar_44 (3 gün önce)
    Hacı murat abimize cok geçmiş olsun..malatyada hergün çatışma var emniyet müdürlügü
    %45
    %55
    Yanıtla