Malatya Belediyesi bünyesindeki Aile Danışma ve Destek Merkezi'nce (MADEM), Taştepe Mahallesi’ndeki Belediyeye ait Çok Amaçlı Sosyal Tesis’te Aile Eğitim grubuna “Çocukla İletişim” ve değerler eğitimi olarak da “Çocukta Disiplin” konulu iki seminer yapıldı.
MADEM Koordinatörü Recep Bulut “Çocukla İletişim” seminerindeki konuşmasında, “Duygusal olarak verilen cezanın sonucunda; çocukların kendilerine güvenleri sarsılabilir, ailelerinin kendilerini sevmediğini sanabilir, korkak, ürkek ve çekingen olabilirler ya da tam tersi her şeye karşı çıkıp saldırgan olabilirler. Duygulara yönelik tehditler çocuğun tüm gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir; sürekli eleştirilen çocuk her attığı adımda yanlış yapmaktan korkabilir ve yasaklara sorgulamadan boyun eğebilir. Fiziksel olarak verilen cezanın sonucunda; çocuğun canı yanar, çocuk en sevdiği ve en çok değer verdiği kişiden dayak yediği için çok üzülür, kendisine ve çevresine karşı güveni sarsılabilir, her hatalı davranış karşısında dayak yiyebileceğini düşünür, korkabilir, ürkek ve pısırık olabilir, sorunlarını konuşarak halletmeyi bilmediği için bir problemle karşılaşınca o da şiddete başvurabilir, saldırgan olabilir, kendinden küçük veya aciz kişilere aynı yöntemi kullanabilir, yaptığı yanlış davranış karşılığında dayak yediğinde kendini ödeşmiş sayar ve yeniden o davranışı tekrarlamaya hak görür ve dayak yememek için yalan söyleyebilir.” dedi.
“Çocukta Disiplin” konulu ikinci seminerde ise Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Ebubekir Kayhan ise disiplinin cezalandırma kadar ödüllendirmeyi de içerdiğini ve çocuğun topluma uyumunu kolaylaştıran davranışın yönlendirilmesini amaçladığını anlattı. Kayhan, “Disiplin, çocuğa istenilen davranış ve alışkanlıkları öğretir, kendi kendini denetleme ya da iç denetim demek olan ahlaki gelişimini sağlar. Disiplin, tutarlılık ve esneklik gibi temel ilkeleri içermelidir. Disiplin yöntemi olarak ödüllendirmenin ceza vermekten daha etkili olduğu saptanmıştır” ifadelerini kullandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.