SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mağduriyete İzin Vermeden Çalışmalar Devam Edecek"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 6 Şubat depremleri sonrası kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalarda ki son durumu paylaşan AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, her yönü ile ayağa kalkmış bir Malatya için çalışmaların durmaksızın süreceğine söyledi.

Kent genelinde yaklaşık 50 mahalle  rezerv alanı çalışmalarının sürdüğünü belirten AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremleri sonrası kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalarda ki son durumu paylaştı.

Malatya’nın eski günlerine kavuşana kadara durmaksızın çalışmaların süreceğine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, kentteki toplamda hak sahipliği sayısının 72 bin 513 olduğunu ifade ederek, ihalesi tamamlanmış ve inşası devam eden konut sayısının 30 bin 620 , ihale aşamasındaki konut sayısı toplamının ise 27 bin 40 olduğunu belirtti.Ölmeztoprak,  ihale edilmiş ve inşa edilecek konut sayısının ise 57 bin 660 olduğunu kaydederek, 12 bin köy konutunun ihale sürecinin de tamamlandığı ifade etti.

“Mağduriyet oluşumuna izin vermeden çalışmalar devam edecek”
2024 yılının sonuna kadar  6 binin üstünde köy evinin tesliminin planlandığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, merkez çarşı projesi kapsamında yaklaşık 6 bin bağımsız bölüm için ihale sürecinin de tamamlandığını aktararak, inşaat faaliyetlerinin sürdüğü projede zemin iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek,” Bölgede üst yapı çalışmaları da ayrıca sürmekte olup , çalışmalar tamamlandıkça çarşılar kısım kısım Bakırcılar, Kuyumcular, Şire Pazarı’nın teslimleri yapılacaktır. Ayrıca, Bakırcılar Çarşısı, Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı gibi birçok ticari alanı içeren Malatya merkezimizdeki çarşı projesi ve iş yerlerimizle ilgili devam eden inşa faaliyetlerimiz ile birlikte tüm sosyal donatı alanlarımızı da detaylarıyla inceledik. Malatya'mızın hafızasını teşkil eden ve Malatya'mızın maneviyatına hizmet eden mekanlarımızın yerleşim alanlarına ve detaylarına odaklanırken, Söğütlü Camimizin kent hafızasını koruyan yerleşim yeri imar ve inşası konusundaki netlikleri tekrar hep birlikte müşahade ettik. Tarihsel doku ve mekansal planlama açısından tek çözümün ortak akıl olduğu konusunda hemfikirdik. Yerleşim alanlarımız, konutlarımız, ticarethanelerimiz, çarşılarımız ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu yol genişletme ile otopark çalışmaları gibi tüm konular tekrar gözden geçirildi. Özellikle depremzede hemşehrilerimizin mülkiyet hakları hiçbir şekilde zarar görmeden tekrar inşa faaliyetleri devam edebilsin diye tüm genel müdürlüklerimiz ve belediyelerimizin teknik ekipleriyle bütüncül bir bakış açısıyla ele alındı. Bu konuda şehrimizin hafızasını korumak adına en ufak bir taviz vermeden ve mülkiyet haklarında mağduriyet oluşumuna izin vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi

“Rezerv alanı çalışmaları sürüyor”
Rezerv alanları ile ilgili de son durumu ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, “Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) hak sahipliği rezerv alan kentsel dönüşüm raporumuzun son durumuna göre rezerv alanda yer alan mahallelerimizi de bilgilendirme bazında hemşehrilerimizle paylaşmak isterim. Bu arada rezerv alanı ilan edilme süreci ve bu sürecin içerisindeki teknik hususların incelenmesiyle Malatya'mız ölçeğinde halen rezerv alan ilan süreci devam etmektedir. Belirteceğimiz mahallelerimizin teknik incelemeler sonucu bazen bir kısmı bazen de daha geniş alanları ve bölümleri rezerv alan içerisine ilgili bakanlığımızın ve belediyelerimizin ilgili teknik ekipleri incelemeleri sonucunda dahil edilmiştir. 

An itibariyle incelemesi yapılanlar ve karar verilen rezerv alanları ‘Akçadağ, Başpınar , Doğu mahalleri. Darende, Hacı Derviş Mahallesi. Doğanşehir, Yeni ve Doğu Mahalleri. Doğanyol, Çolak, Gökçek ve İsak Mahalleri. Pütürge, Ağalar ve Hatip Mahalleleri. Yeşilyurt, Bentbaşı, Bostanbaşı, Çavuşoğlu, Hoca Ahmet Yesevi, İlyas, Kaynarca, Kiltepe, Melekbaba,Salköprü, Şeyh Bayram,Yakınca, Zaviye mahalleleri. Battalgazi ilçemiz ise Akpınar, Halfeti,Kırçuval, Taştepe, Alacakapı, Hamidiye, Niyazi, Yenihamam , Aslanbey, Hamımınçiftliği, Nuriye, Yıldıztepe, Nuriye, Sancaktar,Cevherizade, Çöşnük, İsmetiye, Saray, Kernek, Dabakhane, İstiklal, Şehitfevzi, Ferhadiye, İzzetiye, Şıkşık, Zafer, Göztepe, Kavaklıbağ, Tandoğan Mahalleleri” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Kader 44 (6 ay önce)
    Ya arkadaş bu vekillerin birbirinden haberleri yok.Battalgazi ilçesine bağlı Cirikpınar mahallesi ilk rezerv alanı ilan edilen mahalleler arasındaydı.Geçenlerde bu konuda Bülent Tüfekçi Beyefendinin beyanında adı geçen mahalle rezerv alanıydı.Bu hanımefendi vekilimizin beyanında adı geçmiyor.Rezerv alanı yerleri sayın vekiller mi tespit ediyor yoksa.Ne yapacaksanız bir an önce yapıp bu milletin çektiği azabı bitirin.Ekonomik sıkıntıların yaşandığı,psikolojik vakaların arttığı bu günlerde daha başka olaylara mahal vermeden lütfen acil olarak bu konulara bir çözüm getirin.Zira çoğumuz şu an parçalanmış aile konumundayız.Kendi şehrimize gelip yaşamımızı sürdürmek bizlerinde arzu ve hayalınde var ama şehrin ve binalarımızın bu belirsizliği nedeniyle gelemiyoruz.Allah rızası için acil ve kalıcı işler yapalım.Allah darda kalmışların yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEK (6 ay önce)
    Hep bir vaatler ama ortada birsey yok. Ne oldu eşya yardımı yapacaktiniz? Bir bucuk yıl geçti. İnsanlar verdiğiniz sözleri artık sorgulamaya basladı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (6 ay önce)
    Bu ne biliyor ki hangi sorunu çözsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (6 ay önce)
    Bu da bişeyden anlıyomuş gibi çıkmış bir de poz veriyor önünde evraklarla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 ay önce)
    inanç hanım emanet vekil gibi duruyorsunuz herşeye fransızsınız yanınızdak hanım da birşey biliyo gibi masalarda dolanmasın gitsin çocuklarına baksın gerçi onlarada bir yerlerden iş verdirtir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adnan (6 ay önce)
    Aynı muhitte 5 dükanı olanlar var hepsi verilecekmi yoksa 1 tanemi hal sahipliği olucak?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (6 ay önce)
    Sayın vekil ortak akıl olarak istişare ettiğinizi söylüyorsunuz açıklamalarınıza bakılırsa ortak akıl olarak kastettiğiniz dört milletvekili üç belediye çalışanı üç bakanlık yetkilisi; soruyorum size bunların kaçı Malatyalı kaç yıldır Malatya da yaşıyorlar Malatya’nın hafızası, tarihi, sosyal ve kültürel hayatıyla ilgili bilgileri görgüleri yaşanmışlıkları ne kadar, yahu mercimek kadar aklı olan birisine bir şehrin ortak aklı dendiği zaman kimler akla gelir diye sorsanız vereceği cevap en azından şunlar olur kanaat önderleri, ticaret örgütleri, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, mimarları, mühendisleri, eski belediye başkanları, eski valileri örnekler çoğaltılabilir bakın sayın vekil yeter artık insanları aptal yerine koymayı bırakın aklınızı başınıza toplayın önünüzde bir Hatay örneği var ne yapacaksanız bir an önce yapmaya başlayın tabii toplumun bütün katmanlarıyla birlikte memleketi birilerine peşkeş çekmeyin
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Söğütlü cami bedavacılarını unutmuşsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (6 ay önce)Mlt44 isimli kullanıcı yorumuna
    Çok özür dilerim kardeşim haklısınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halkin sesi (6 ay önce)
    Mağdur eden sizlersiniz!! sizin beceriksizliğiniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tecdeli (6 ay önce)
    Tecde Güngör caddesinde birçok bina hasarlı orada ağır ve yıkılan bina yerlerinde rezerv alanına girmelidir bilginize sayın vekilim
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Taha (6 ay önce)
    Şu üzerinde sürekli görüntü verilen ve çalışılan projeyi birde vatandaşlar ile paylaşsanız artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (6 ay önce)
    Vekiller iyi niyetli olabilir ama bu iş tecrübe işi, vizyon işi. Ekip işi. Rahmetli Mevlüt Arslanoğlu olsaydı şimdi bunların arasinda.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan (6 ay önce)
    Şimdi bizim sağlam evimiz rezerv alanda kalıyor. Yikacaklar galiba. Hem arsa gidecek hem ev. Üzerine de borclandiracaklar. Nasıl olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan bey, durum çok ciddi. Bir an önce rezerv alanda bulunanların idari mahkemede 6306 nolu kanuna itiraz davası açılması lazım. Rezer alan ve ilan tarihlerini bilerek gizliyorlar ki son dakikada tebliğ edip dava sürecini kısaltıp istedikleri gibi hareket etsinler diye... Birleşip acil araştırma yapıp dava açılması lazım. "Rezer alana itiraz davaları" aratması yaparsanız emsal karara ve dava seyrine ulaşabilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Soru (6 ay önce)
    Malatya adına soruyorum 1.boş arsalarımızı mutahitlere belli oranda alıp yapıyorlar cebimizden para çıkmadan mülkiyet hakkımızı alıyorduk rezerv alanda boş arsalar kamulaştırılıyor bedeli nasıl bir hesaplama ile ödenecek 2.yıkılan binaların yerinde dönüşüm ile yine mutahite belli oranda verilerek borçlanmadan yaptıra biliyorduk rezerv alanda yapılacak binalarda arsa sahibi nasıl bir hesaplama ile mülkiyet hakkına sahip olacak 3.yıkılan binanın arsasında fazla üretilen inşaat mülkiyet hakkı korunarak arsa sahibinemi satılacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nereden bilsin (6 ay önce)Soru isimli kullanıcı yorumuna
    Milletvekiline böyle zor sorular sormayın, nereden bilsin sizin arsanızı binanızı. Rant işi varsa haber verin hemen harekete geçerler…
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Rezerv alan bölgesinin ana dayanak noktası, riskli yapıların varlığı ve bu yapıların insanların canının,afet ve deprem gibi olağanüstü durumların sebep olacağı,hayati tehlikesinin olacağı çok büyük gerekçeyle riskli alanı devlet rezerv alan ilan ederek kentsel dönüşüm uygulamasıyla özel mülke dokunur gerekçesiyke vatandaşını korur kollar denir.ama işte burda büyük bir yanlış ve çıkış noktası üzerine insanları zorlamakla aslında işin başka yönleri olduğunu gizlemeye çalışanlar yerinde evlerinizi yapacağız yalanına başvurmaktalar.en önemlisi riskli bölge diyerek ilan ettikleri rezerv alanların çok büyük bölümünde yapıların çoğunun yerinde yeller esiyor ve esamesinden geriye resimleri kaldı.kanunu geçerli kılmak için rezerv alan da kalan kişilerin yok olan,orta hasarlı olup güçlendirmesine ve yerinde dönüşümüne müsade edilmeyen birde hasarsız binaları yıkacak olacaklarsa kısacası deprem sonrası yok olan ve şu an halen var olan tüm binalar dahil deprem öncesi 5 Şubat a göre ,rezerv alan için sözleşme yapılacak tarihte vatandaşın arsası,yapısının adil bir şekilde fiyatlandırma yapılacağı ve yapılacak rezerv konut maliyetine göre vatandaşın alacağı vereceği hesabı edilecek denmekte.ama şundan eminim ki güncel fiyatlara göre şeffaf adil bir fiyat değerlemesi yapılacağına inanan inancını zayi eder.Sami başkan seçim zamanı diyordu,rezerv alanda yapılacak evler çok değerli olacak.Sayin başkanımız çok değerli olacak 90m2 evin maliyetini düşün karını bize takdim edin size zahmet.zorlayarak yapılmak istenen sosyal değil zorbalık çalışması olur.garip olan şu.rezerv alanla evim yapılsın site isteyene saygı duymamak namertliktir.ancak istemeyene saygı duymamakta namertliktir.şu an bu gerçeği pas geçenler bilsin ki rezerv alan ilan edilen bölgelerin temel dayanağı olan riskli yapıların varlığı mevcut değildir.yapilacak evleri kura yoluyla belirlemek,rezerv alanda yeri olanlar için hakarettir.gerçek şu ki gelsin ama gerçekten hakkını versin diyenleri bekleyen tehlikenin en büyüğü de gaz almak için yok rezerv alanda ki arsasınızın,mülkünüzün gerçek fiyatını güncel fiyatını belirleyeceğiz diyenler oluşacak tepki gazını alma derdindeler.yıkılan malınıza, güçlendirmeye izin vermedikleri orta hasarlı malınıza gaz almadan başka hangi gerekçelerle fiyat vermeye çalışmaktalar.bir yandan tokiden hak sahipliğiyle evini alacak olanlar arsasını istediği tasarrufta bulunma hakkı var.diğer taraftan rezerv alan dahil olanlar içinse ya rezerv alandan ya da tokiden hak sahipliği.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÇOK ÖNEMLİ : Rezerv alan ilan tarihinden itibaren 60 gün içerisinde yasal itiraz ve mahkeme yolu hakkımız var ve bu yol sonuç veriyor. (Bu sebepten rezerv alan ile ilgili net bir şey söylemiyorlar, süre geçip istedikleri gibi Milletin malına çökebilmeleri için... Soruyorum, kimin haberi var bu tarihten?)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (6 ay önce)
    Şimdi bu moda başladı.hava alma tarzı bir yaklaşım.madem mağdur etmeden hizmetler hızla devam edecek diyordunuz.o zaman bir yer tahsis edin rezerv alana zorla daytamayla girmek istemeyip mağdur olanların sıkıntılarına çözüm bulun.şimdi resmiyette Ankara'dan şehirlere vekil olanlar şayet gerçekten bu şehrin vekili olduğunuza, laf olsun diye değil, inanıyorsanız çözüm masası kurun ki bizde bu laflar laf olsun diye değil gerçekten hizmet etmek istiyorlar gerçeğini görelim.kimse mağdur olmayacak olmayacak herkesin ağzında.ancak mağrur olanlara çözüm yok.şu an için gerçek bu.
    %89
    %11
    Yanıtla