SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleli Tepkili.. "Yıktılar, Öylece Bırakıp Gittiler"

Mahalleli Tepkili..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Zafer Mahallesi’nde, bir yıkım firmasının Tuna Apartmanı'nda gerçekleştirdiği yıkım işlemi sonrası, mahalle sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor. Elektrik telleri ve binalar zarar görürken, yıkım sonrası bırakılan enkaz bölge halkını tedirgin ediyor.

"Yıkım Sonrası Mahallede Kaos Yaşanıyor"

Zafer Mahallesi, Pak Sokak No:1 adresinde bulunan Tuna Apartmanı'nda 24 Mart 2024 tarihinde bir yıkım firması tarafından gerçekleştirilen yıkım işlemi sonrası, mahalle sakinleri ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Mahalle sakinleri, “Yıkım çalışmaları sırasında elektrik telleri ve yan binaların duvarları ciddi şekilde zarar görmüştür, diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinin bir diğer şikayeti ise yıkım izni belgesinin apartman sakinlerine verilmeden yıkım işlemlerinin tamamlanması oldu. Konuyla ilgili mahalleliler, “Firma, demirleri söktükten sonra enkazı olduğu gibi bırakmış ve bölgeden ayrılmıştır" ifadeleriyle durumu özetledi.

Bölgedeki molozların oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken mahalle sakinleri, “Enkazın oluşturduğu molozlar hem tehlike arz etmekte hem de mahalle sakinlerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. Bu tehlikeli durumun bir an önce giderilmesi ve enkazın hızlı bir şekilde kaldırılması için yetkililerin acil müdahalesini talep ediyoruz” diyerek acil çözüm talep ettiler.

Sakinler, sorunun çözümü için valilik ve belediye arasında yetki devri yapıldığını belirtti ancak bir ilerleme kaydedilmediğini vurguladılar. Mahalle sakinleri, “Devletimize olan güvenimizle, bu durumun çözülmesini bekliyoruz,” ifadeleriyle yetkililere seslenirken, çaresiz kaldıklarını belirttiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fazlı (1 hafta önce)
    Tecde Mahallesi Akabe sokakta VERAPARK 4 tede İhaleyi alan firma bir güzel demiri çıkarıp molozları yerinde bırakarak çekip gitti bizlerde o Sokak sakinleri olarak o molozların arasından evimize girip çıkıyoruz bu işler bu şekilde olmamalı bir yaptırımı olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla