SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Kararına Rağmen Polis Eşliğinde Yıkıma Tepki..

Mahkeme Kararına Rağmen Polis Eşliğinde Yıkıma Tepki..
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk (Kışla) Caddesi ve Beşkonaklar Caddesi girişlerindeki 2 katlı iki binanın yıkılmaya başlanılmasına mülkiyet sahiplerinin avukatı mahkeme kararlarını göstererek itiraz etti. Çevik Kuvvet Polisinin de görevlendirildiği yıkım alanında iş makineleri durmayınca devreye Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez ve avukatlar girerek olay yerinde tutanak tuttular.

Baro Başkanı Demez, “Bugün yapılan bu yıkımla ilgili şuanda alınan kayıtlar, gerekse de arkadaşlarımızın tuttukları tutanaklarla da Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına bu hukuka aykırı eylemleri yapan kişi ya da kişiler hakkında, ilgili kurumlar hakkında gerekli suç duyurularında bulunup, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizler yeniden güzel bir Malatya istiyoruz, yeniden yapılan bir Malatya istiyoruz, ancak hukuk çiğnenerek değil, hukuka uygun olarak yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Atatürk Caddesi’nin Sivas Caddesi girişindeki 2 katlı bina ile Beşkonaklar Caddesi girişindeki 2 katlı bina ve Sinema Caddesi üzerinde 1 işyeri ile birlikte 3 ayrı bina için  tahliye, yıkımı ve rezerv alana alınmasına ilişkin olarak Malatya 1. İdare Mahkemesinin ve Malatya 2. İdare Mahkemesi’nin, “dava konusu yıkım ile tahliyeye dair işlemin tahliyeye ilişkin kısmının yürütülmesinin durdurulmasına, yıkım ile tahliyeye dair işlemin yıkıma ilişkin kısım ile yapının bulunduğu alanın rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin işlem bakımından ise davalı idarelerin birinci savunmasının alınması ve ara kararı gereğinin yerine getirilmesi veya savunma yapma ve ara kararına cevap verme süreleri geçtikten sonra bir karar verilmesine, …” şeklinde 3 ayrı ara karar bulunduğu ve hukuki sürecin devam ettiği kaydedildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız