SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar, 'Polis Zoruyla' Mahkemeye Götürülecek

Çınar, 'Polis Zoruyla' Mahkemeye Götürülecek
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin, resmi kamu imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla (hizmet pasaportu), iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve yurtdışına çıkarılma karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’ skandalına yönelik açılan davaya bakan mahkemenin tanık olarak dinlenmesi için tebligatı makamına gönderdiği Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın duruşmaya katılmaması üzerine önümüzdeki duruşmaya polis zoruyla getirilmesi kararı verildi. 

17 Şubat 2020'de ve 17 Eylül 2020'de olmak üzere toplam 90 kişinin Yeşilyurt Belediyesi’nin sözde çevre projesi kapsamında  gri pasaport düzenletilerek Almanya’ya 'kaçırılması' ve bunların Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” kapsamında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesine Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası talebi ile Eylül 2022’de dava açılmıştı.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 4. duruşmaya sanık avukatları katıldılar. Tanık olarak dinlenilmesi için Yeşilyurt Belediye Başkan Makamına tebligat gönderilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar duruşmaya gelmedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet duruşmaya gelmeyerek mahkemenin tebligatına uymaması üzerine 22 Mayıs 2024 tarihindeki 5. duruşmaya polis zoruyla getirilmesi kararı verildi. Mahkeme aynı şekilde duruşmaya tanık olarak gelmeyen Veysel Ser içinde zorla getirme kararı verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Ekim 2023 tarihinde yapılan 3. Duruşmaya tanık olarak dinlenilmesi için gönderilen tebligatın adresine ulaşmaması üzerine mahkeme tebligatın Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamına gönderilmesine karar vermişti. Makama gönderilen tebligata rağmen mahkemeye tanık olarak gelmeyen Mehmet Çınar için mahkemenin bu kez zorla getirilmesi kararı verdi. 22 Mayıs 2024 tarihinde Belediye Başkanı sıfatı da olmayacak olan Mehmet Çınar’ın mahkemede yapacağı tanıklık merakla bekleniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • sanık (2 ay önce)
    sanık olması gereken yandaş diye tanık yeni Türkiye
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (2 ay önce)
    Adam koskoca Yeşilyurt belediyesi baskanı nedemek polis zoruyla mahkemeye gitmek başkan olunca suçluda olsan hesap soramaz lar başkan yanındayız sen güçlüsün gitme mahkemeye hem makam sahibisin hemde zenginsin senin ne işin var mahkemede sen koskoca çınarlarsın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Abdullah (2 ay önce)
    Yakında başlar Ezan dinmez,Bayrak İnmez,Vatan Bölünmez naraları atmaya.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakkı Söyler (2 ay önce)
    Şiirimin adı " Beş senenin özeti " Her salatalığa tuzla koşan çınar. Karısını torpille memur yapar. İsterse sahte tapu basar. Belediyenin yaptığı binaya beton , tuğla satar. Kibriyle yürürken havasını atar. Yüzünde kalmadı nur. Ağlarım haline iki gözüm iki pınar Aman ver hakim bey polis onu kovalar :)))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    bazi haklari, hangi cezayi verirse versin bu dunya nahkemeleri karsilayamaz
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yavuz (2 ay önce)
    Gelecek seçimlerde ticaret bakanı veya yardımcısı olarak görürüz. Yakışır Başkana.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Yodyomanli (2 ay önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Olsa olsa almanya fahri konsolosu olur :))))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bynedim (2 ay önce)
    Geç kalınmış adalet adalet değildir…
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alp (2 ay önce)
    Bu olayları başka parti belediye başkanı yapsa şimdi kadar ipi çekilirdi kayyum atanırdı ama akp li olunca korunuyor....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Adamın yaptıkları yetmezmiş gibi Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerine rest çekip meydan okuyor, mahkemeye gitmiyor. Bu nasıl yönetici, belediye başkanı olmuş. T.C. Mahkemelerini kaale almayan nasıl belediye başkanı olur. Hoş gitse de ceza alacağını sanmıyorum da.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 ay önce)
    Aç kalıp ekmek çalana 20 yıl hapis cezası veren devletin karizmasını 5 kuruşa çevirdiler…
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Göstermelikte olsa güzel şeyler oluyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Herkes ettiginden korksun (2 ay önce)
    Şapka düştü kel göründü çınar efendi herkes ettiginden sorumlu adalet geçikir lakin yerini bulur kimsenin ettigi yanına kalmaz sahte evrakla satılan arsaların milletin olanın hesabı sorulsun eşinin memuriyetinin sonlandırılması gerek
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Gerger (2 ay önce)
    Başkanımızın dağ gibi yanında Reis var sıkıysa topunuz gelin
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Zaten memleketin başına ne geldiyse reisinizin adını makamını kullanmaları ile geldi. Şu yazdığın bile suç. Reis yurt dışına adam kaçıranın,eşini haksız bir şekilde memur yapanın ve İsrail'e mal satanın koruyucusu mu ?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 ay önce)
    Türk polisi yakalar. Kaçmak yok çınar efendi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Argalı (2 ay önce)
    Bu mahkemeden birşey çıkmaz, aslolan mahkemede verir hesabını.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Mahkeme ye çıksaki ne olacak. Herşey yapanın yanına kâr kalıyor yeterki onlardan ol.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Zakir (2 ay önce)
    Bu kişinin en az 3-4 davada gerçek olarak yargılanması lazım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Ahiret mahkemesine herkes çağrılacak. Orada adam kayırma, mahkemeye çıkmama yok!!!!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yahu bi tutturmuşuz Ahiretde hesap, mahkeme... Ya bu dünyada ki mahkeme? Hiçmi sesimiz çıkmayacak ! Dilsiz şeytanmı olacağız ? Olanlara KADER deyip cellatlarımızla aşk-memnu mu olacağız ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İstediğiniz kadar bağırın . Allah'tan başka duyan var mı?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahiret mahkemesi sonraki iş.Bu dünyada suç işleyenler önce bu dünyada cezalarını çekmeli ki herkes herşeyi öbür tarafa havale etmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla